Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Podejrzane ściny

kuyhkjghkg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem polega na tym, iż mam ściny na 16 graczy CQC, CW 4v4 ale bardzo płynnie jest na zwykłym 4v4...

Czyszczę komputer codziennie CCLeanerem oraz odkurzaczem.

Ustawienia mam ustawione na najniższe nawet z rozdzielczością.

Specyfikacje komputera:

Athlon 2 X2 250

HD 4850

4GB RAM

Windows 7 32

Komputer nie jest jakiś super nowoczesny, ale wątpię, żeby przycinało z takimi ustawieniami na 16 graczy czy 4v4 CW.

Jeśli macie jakieś instrukcje, proszę napisać.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Odpal WR'a poprzez ten plik .bat

Wywali on wszystkie zbędne procesy oraz ustaw Windows'a na najlepszą wydajność:

DL:

http://www.speedyshare.com/Ca4Vg/Clean-and-Start.bat

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/ab16beec2a3470862560343013a2e7a330c415becc49d5ea3c60738ce795f152/analysis/1405954788/

Ustawienia WR'a ustaw na najniższe oraz przeczyść kompa porządnym antywirusem takim jak ESET.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Ten sprzęt nie ma prawa przycinać się przy takiej grze, nawet gdyby w pokoju było 50 osób. Jakie masz połączenie internetowe? Zrób też porządek na komputerze (nie mówię tu o CCleaner i Odkurzacz lecz "Odinstaluj program". Wywal wszystko co zbędne, Postaraj się, aby wszystkie dane były na innej partycji niż system, na pulpicie przechowuj jak najmniej danych (pulpit to po prostu folder na dysku C w folderze Windowsa). Dobrym rozwiązaniem może być też instalacja systemu 64-bitowego ;) 

Opublikowano

Zeskanowałem antywirem, zrobiłem porządek na partycjach, ale przy przy próbie właczenia WR'a przez ten plik, wyskakuje błąd, że Windows nie może odnaleźć pliku WarRock.exe. Mam zmienić jakoś nazwę czy coś?

Około 23:00 dam znać co z tego wyszło.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zeskanowałem antywirem, zrobiłem porządek na partycjach, ale przy przy próbie właczenia WR'a przez ten plik, wyskakuje błąd, że Windows nie może odnaleźć pliku WarRock.exe. Mam zmienić jakoś nazwę czy coś?

Około 23:00 dam znać co z tego wyszło.

Cały folder WR'a musi być oryginalnie w tej partycji:

C:\Nexon\Warrock EU

I nie pisz posta pod postem.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Cały folder WR'a musi być oryginalnie w tej partycji:

C:\Nexon\Warrock EU

I nie pisz posta pod postem.

Nie musi być... Wystarczy edytować plik i na końcu zmienić ścieżkę na taką gdzie jest WR, tylko nie podajesz do WarRock.exe lecz do WRLauncher.exe. Przykładowo:

D:\gry\WarRock\WRLauncher.exe
Opublikowano

Nie musi być... Wystarczy edytować plik i na końcu zmienić ścieżkę na taką gdzie jest WR, tylko nie podajesz do WarRock.exe lecz do WRLauncher.exe. Przykładowo:

D:\gry\WarRock\WRLauncher.exe

Jest podany do WRLauncher jednakże głównym procesem jest WarRock.exe stąd taki błąd.

Wiem, że można edytować jednakże dużo łatwiej by było gdyby autor po prostu przeniósł plik, a nie bawił się w edycję pliku .bat.

MAL

Opublikowano

I tutaj się mylisz.. Zdecydowanie łatwiej jest zmienić ścieżkę, niż kopiować ponad 1GB na inną partycję i dodatkowo zaśmiecać systemową partycję ;) 

Opublikowano

Dokładnie, lepiej było mi zmienić nazwę docelową.

Co do samej gry, to dalej mam mikro ścinki ale tylko jak strzelam do kogoś albo ktoś do mnie. Macie jakieś rady do tego?

Czyściłeś komputer w środku? Może masz ogromne ilości kurzu i czas coś z tym zrobić ...

Ew. format.

MAL

Opublikowano

Jeśli już format to pamiętaj o tym, aby zainstalować wersję 64-bit. Jednak prosił bym jeszcze o screena z zakładki "Procesy" w menadżerze zadań (najlepiej zrób go zaraz po uruchomieniu komputera tak 2-3 minuty bez uruchamiania i wyłączania jakichkolwiek programów przed screenem), oraz listę zainstalowanych programów na komputerze. Dopiero wtedy pomyślimy nad formatem :) 

Opublikowano

To nie wina gry :)
Ja na kompie:
Intel Core 2 Duo 2.40 GHz x2
2 GB ram
Grafika 256mb 

Nie mam najmniejszych ścin nawet na 16 os i tej Twojej mapce z quadem ;)
Bardzo dużo zależy od systemu, czyli odpowiedniego zadbania o jego wydajność (nie mówię tutaj o przełączenie w tryb wydajności, bo mam ustawiony na najlepszy wygląd) oraz uczenie się utrzymywania porządku na kompie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...