Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

karta dźwiękowa - kupno nowej i problem w starej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc, mam kartę dźwiękową wbudowaną w procesor, sam nie wiem jaką mam kartę dźwiękową xD i gdy nagrywam dźwięk w Audiocity to mam straszne szumy podczas nagrywania dźwięku, poczytałem sobie na internecie trochę i doczytałem się o kartach dźwiękowych USB, poszedłem do sklepu komputerowego i tam mi powiedzieli, że mogę wyciszyć szumy w karcie dźwiękowej, bo to może być wina tego, coś tam mi tłumaczył gość że przy mikrofonie, ale nie wiem gdzie mam to wyciszyć, mam Windows XP napiszcie mi jak. Jak uda mi się wyciszyć szumy to może zrezygnuje z kupna nowej karty dźwiękowej, a tak ogólnie to oglądałem filmiki na YouTube prezentujące dźwięk z mikrofonu takiego jaki ja mam z różnymi kartami dźwiękowymi i bardzo różne są te dźwięki, wygląda na to że i tak mam kiepską kartę dźwiękową, ale wpierw spróbuje wyciszyć te szumy i potem się zastanowię nad kupnem nowej... Potrzebna mi taka karta głównie do nagrywania dubbingu w Audiocity i ogólnie bardzo często korzystam z mikrofonu i chciałbym nagrywać filmy z moim głosem na YouTube. A więc napiszcie mi jak wyciszyć te szumy w mojej aktualnej karcie dźwiękowej ( Mam Windows XP ) napiszcie mi jakie polecacie mi nowe karty dźwiękowe USB ( do 100 zł ) takie żebym miał fajny głos, a nie taki przerobiony jak w przypadku mojej obecnej karcie dźwiękowej. Jeszcze dodam, że byłem w sklepie i dali mi propozycje: 4World Zewnętrzna 8-kanałowa karta dźwiękowa 7.1 USB 2.9 z wyjś. optycznym SPDIF i i-tec 7.1.Channel Audio Adapter, dobre to jest ?

Opublikowano

czyli podczas nagrywania dźwięku z mikrofonu w AudaCity masz szumy? Dobrze rozumiem? Bo trochę rozpierdziel masz w tych zdaniach. Jeżeli tak, to pierw podaj jaki to jest mikrofon. Bo to niekoniecznie jest wina karty dźwiękowej. Poza tym, karty dźwiękowe to nie zintegrowany układ w procesorze a w płycie głównej. Podaj też model płyty głównej (i oczywiśce firmę, która to wyprodukowała).

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

czyli podczas nagrywania dźwięku z mikrofonu w AudaCity masz szumy? Dobrze rozumiem? Bo trochę rozpierdziel masz w tych zdaniach. Jeżeli tak, to pierw podaj jaki to jest mikrofon. Bo to niekoniecznie jest wina karty dźwiękowej. Poza tym, karty dźwiękowe to nie zintegrowany układ w procesorze a w płycie głównej. Podaj też model płyty głównej (i oczywiśce firmę, która to wyprodukowała).

Tak mam podczas nagrywania dźwięku w AudioCity szumy, też na Skype jak testuje swój głos to mam szumy, spytałem się kolegi jak z nim gadałem na Skype czy mnie dobrze słyszy, on odpowiedział że dobrze. Mam mikrofon Trust Starzz i nie wiem jak sprawdzić płytę główną, mam Windows XP.  http://www.youtube.c...h?v=jDKB8tVoFHY Mnie tak słychać jak tego gościa z tego filmu bez tej karty dźwiękowej

Opublikowano

Hmm. Co do płyty głównej, pobierasz CPU-Z (od firmy CPUID bo są też jakieś tanie podróby), wchodzisz w zakładkę Mainboard. Podaj mi zawartość dwóch pierwszych rubryk, czyli:

Manufacturer (producent): W moim przypadku AsRock

Model (model płyty): W moim przypadku P67 Pro3 B3

Opublikowano

Hmm. Co do płyty głównej, pobierasz CPU-Z (od firmy CPUID bo są też jakieś tanie podróby), wchodzisz w zakładkę Mainboard. Podaj mi zawartość dwóch pierwszych rubryk, czyli:

Manufacturer (producent): W moim przypadku AsRock

Model (model płyty): W moim przypadku P67 Pro3 B3

Opublikowano

.. Karta dźwiękowa w tym to nie szczyt marzeń, ale najgorsza nie jest. Generalnie karty na USB to jedno i to samo. Różnice są głównie w dźwięku (jeżeli podłączasz słuchawki). Ja żeby podłączyć mikrofon do PS3 używam takiej karty:

To:

http://allegro.pl/pc18-karta-muzyczna-usb-5-1-dzwiekowa-wyslka-24h-i4424146677.html

lub to:

http://allegro.pl/karta-muzyczna-dzwiekowa-na-usb-7-1-hurt-f-vat-i4382110239.html

Generalnie różnice w nich są tylko jeżeli chciałbyś podłączyć słuchawki. Wtedy ta 7.1 jest lepsza (generalnie to 7.1 to oszustwo, tak naprawdę w nich jest 5.1 lub stereo). Szumy możesz potem wyciszać w AudaCity. Zaraz znajdę i wyślę poradnik jak. Jeżeli chcesz usunąć szumy w czasie rzeczywistym (np. Skype) to już trzeba się pobawić, ale to też jest możliwe. Ale ten mikrofon jest jakiś dziwny. Wygląda mi na jakąś taniochę.

//

Usuwanie szumów w AudaCity:

Opublikowano

.. Karta dźwiękowa w tym to nie szczyt marzeń, ale najgorsza nie jest. Generalnie karty na USB to jedno i to samo. Różnice są głównie w dźwięku (jeżeli podłączasz słuchawki). Ja żeby podłączyć mikrofon do PS3 używam takiej karty:

To:

http://allegro.pl/pc18-karta-muzyczna-usb-5-1-dzwiekowa-wyslka-24h-i4424146677.html

lub to:

http://allegro.pl/karta-muzyczna-dzwiekowa-na-usb-7-1-hurt-f-vat-i4382110239.html

Generalnie różnice w nich są tylko jeżeli chciałbyś podłączyć słuchawki. Wtedy ta 7.1 jest lepsza (generalnie to 7.1 to oszustwo, tak naprawdę w nich jest 5.1 lub stereo). Szumy możesz potem wyciszać w AudaCity. Zaraz znajdę i wyślę poradnik jak. Jeżeli chcesz usunąć szumy w czasie rzeczywistym (np. Skype) to już trzeba się pobawić, ale to też jest możliwe. Ale ten mikrofon jest jakiś dziwny. Wygląda mi na jakąś taniochę.

//

Usuwanie szumów w AudaCity:

Dzięki wielkie, myślałem że żeby mieć super dźwięk musiałbym kupić kartę dźwiękową za ponad 100 zł, a tu się okazuje że kupię taką za 10 zł i będę mieć dobry dźwięk :D szczerze to nawet nie wiem, bo jeszcze nie kupiłem i nie wypróbowałem i nie wiem czy wszystko będzie dobrze gdy kupię tą kartę dźwiękową, a co powiesz o tej: Quer USB Sound Card ? Za 25 zł chcieli mi ją sprzedać w sklepie komputerowym i nie wiem czy lepiej wziąć droższą dla lepszego dźwięku, mi zależy na dobrym dźwięku bo chce nagrywać dubbing i robić filmy z super głosem na YouTube i żebym jak aktualnie gadał to nie było szumów i gdy nagrywam w AudioCity nie było szumów. Gwarantujesz mi że jak kupię taką kartę dźwiękową to mi się głos zmieni na lepszy i nie będzie szumów ? Ja mam taki dźwięk aktualnie jak ten gość z tego filmu bez tej karty dźwiękowej http://www.youtube.c...h?v=jDKB8tVoFHY a chce mieć taki jak on ma z tą kartą dźwiękową.

Opublikowano

Nie masz gwarancji, że dźwięk będzie super.  Obejrzałem ten film. Dźwięk nie jest rewelacyjny. Ale mi się ogólnie wydaje, że to nic nie da, gdyż mikrofon jest po prostu słaby. Ale lepiej stracić 8 zł niż 100 zł.

Opublikowano

Nie masz gwarancji, że dźwięk będzie super.  Obejrzałem ten film. Dźwięk nie jest rewelacyjny. Ale mi się ogólnie wydaje, że to nic nie da, gdyż mikrofon jest po prostu słaby. Ale lepiej stracić 8 zł niż 100 zł.

Kurczę ale sam zobacz, ten gość ma taką samą kartę dźwiękową jak ja ( Realtek HD ) i ten mikrofon z tą kartą dźwiękową jest kiepski, a jak używa tego mikrofonu z tą kartą dźwiękową USB to ma taki głos jaki ja bym chciał i całkowicie inny i inaczej brzmi, nie rozumiem tego, ale według mnie to zależy od karty dźwiękowej głos z mikrofonu, z tego co sam doczytałem się i wywnioskowałem z internetu, to nie wina mikrofonu, bo mikrofon mam dobry, to zależy od karty dźwiękowej, powiedz mi czy się mylę czy dobrze piszę ? Bo za tydzień idę kupić kartę dźwiękową i nie wiem czy kupić tą tańszą czy tą droższą za 100 zł

Opublikowano

To jest twoja karta dźwiękowa (zintegrowana) w twojej płycie głównej:

"- 5.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio (ALC662 / VIA® VT1708S Audio Codec)"

Nie wygląda mi to na Realtek. Informacja ze strony producenta. Albo może inne oznakowanie.

No nie wiem. Dziwna sprawa. Dla mnie ten mikrofon jest szajsowaty. Ale możesz spróbować

z tą kartą dźwiękową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...