Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

karta dźwiękowa - kupno nowej i problem w starej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc, mam kartę dźwiękową wbudowaną w procesor, sam nie wiem jaką mam kartę dźwiękową xD i gdy nagrywam dźwięk w Audiocity to mam straszne szumy podczas nagrywania dźwięku, poczytałem sobie na internecie trochę i doczytałem się o kartach dźwiękowych USB, poszedłem do sklepu komputerowego i tam mi powiedzieli, że mogę wyciszyć szumy w karcie dźwiękowej, bo to może być wina tego, coś tam mi tłumaczył gość że przy mikrofonie, ale nie wiem gdzie mam to wyciszyć, mam Windows XP napiszcie mi jak. Jak uda mi się wyciszyć szumy to może zrezygnuje z kupna nowej karty dźwiękowej, a tak ogólnie to oglądałem filmiki na YouTube prezentujące dźwięk z mikrofonu takiego jaki ja mam z różnymi kartami dźwiękowymi i bardzo różne są te dźwięki, wygląda na to że i tak mam kiepską kartę dźwiękową, ale wpierw spróbuje wyciszyć te szumy i potem się zastanowię nad kupnem nowej... Potrzebna mi taka karta głównie do nagrywania dubbingu w Audiocity i ogólnie bardzo często korzystam z mikrofonu i chciałbym nagrywać filmy z moim głosem na YouTube. A więc napiszcie mi jak wyciszyć te szumy w mojej aktualnej karcie dźwiękowej ( Mam Windows XP ) napiszcie mi jakie polecacie mi nowe karty dźwiękowe USB ( do 100 zł ) takie żebym miał fajny głos, a nie taki przerobiony jak w przypadku mojej obecnej karcie dźwiękowej. Jeszcze dodam, że byłem w sklepie i dali mi propozycje: 4World Zewnętrzna 8-kanałowa karta dźwiękowa 7.1 USB 2.9 z wyjś. optycznym SPDIF i i-tec 7.1.Channel Audio Adapter, dobre to jest ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...