Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyjemne Elo - Poradnik mądrego grania w lola

Nellu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem napisać krótki poradnik, aby ułatwić niektórym osobom wbicie się do wyższej dywizji lub ligi. Zacznę od krótkiego omówienia całego systemu dywizji itp. a potem przejdziemy do konkretów.

1. Dywizje, poziom trudności
  2. System działania dywizji
  3. Jak grać z tymi ludźmi, czyli czy matchmating robi to specjalnie?
  4. Chcesz wygrywać? Analizuj swoje błędy
  5. Metoda na wygrywanie

1. Dywizje, poziom trudności

Każdy serwer LoL'a ma swój specyficzny poziom. Na serwerze EUNE jest o wiele prościej wejść do wyższej ligi niż na EUW. Dlaczego? Jest to spowodowane obecnością lepszych/słabszych graczy. Wiele osób może się nie zgodzić, ale na nordicu jest o wiele więcej flamerów, polaczków, rusków i wielu innych ludzi, którzy siedzą w Bronzie V przez tych wszystkich idiotów, którzy ich otaczają. Zacznijmy w takim razie od omówienia dywizji EUNE i porównania ich z EUW. 

• Bronze - Dla jednych może się to wydawać ELOHELL, dla innych zwykłą przeszkodą, żeby wyjść do silvera. Wyjście z bronzu nie powinno stanowić dla graczy problemu, a jednak tyle osób marnuje tam swoje życie. Problem tego, że ktoś nie umie wyjść z tej są jego własne umiejętności. Dla dobrego gracza bronze nie istnieje. To kwestia chwili, żeby się zmobilizować pograć i wyjść. Jak w takim razie się wydostać? Omówię to w punkcie 4. aby się zbytnio nie rozpisywać. Nie ma wielkiej różnicy pomiędzy EUNE a EUW, gdyż są to niziny najsłabszych graczy.
  • Silver - Sam z doświadczenia wiem, jak problematyczna jest ta dywizja. Spędziłem w niej 2 lata swojego życia i przez ten czas nie mogłem znaleźć sposobu na wydostanie się z niej. Próbowałem wiele różnych sposobów od wychodzenia z kolejki, aż po rozmaite duo z przyjaciółmi. Z silverem jest podobnie jak z bronzem. Wyjście z niego to tak naprawdę kwestia grania. Należy jednak umieć grać. Podobnie jak z bronzem sposób na poradzenie sobie z tą ligą omówię w punkcie 4. Porównując poziom gry, Silver na serwerze EUNE to tak jak Bronze 3+ na EUW. Powodem tego są oczywiście lepsi gracze na tym drugim.
  • Gold - Nie ukrywając faktów Gold to duże osiągnięcie. Brawo dla wszystkich, którzy zaliczają się do tej lub wyższej dywizji. Wchodząc do golda zdałem sobie sprawę, że jest tu o niebo lepiej niż w silverze. Moje możliwości natychmiast podskoczyły i zacząłem się piąć w górę. Napotkałem tu jednak na przeszkodę, której pokonanie nie równało się większej ilości rozegranych gier. Na etapie Golda 3 EUW musiałem już być lepszy. Nie było to takie proste, więc od tamtego momentu poświęcałem czas na naukę grania. Muszę powiedzieć, że trolle i słabi gracze zdarzają się wszędzie. Jedni są po prostu słabi, inni mają słabą grę, każdemu się to zdarza. Golda na Nordicu mogę przyrównać do Silvera 4 na EUW. Dużo moich o wieeele słabszych kumpli wbiło go w sezonie 3, a patrząc na umiejętności gry odstawali ode mnie o dość sporo. 
  • Platyna - Sam jestem bliski tego poziomu i tutaj ani wyżej sprawa się nie zmienia. Jesteś dobry, ćwiczysz mechanikę i się starasz to wygrywasz. Poziom Platyny V na EUNE to poziom Golda IV na EUW. Dalej wszystko się mniej więcej wyrównuje. 
    Diament - Nie ma wątpliwości, że jesteś dobrym graczem. Nie wypowiadam się na temat tej ligi, bo sam jestem jeszcze o mile od osiągnięcia tego poziomu.

2. System działania dywizji

Tutaj sprawa jest mniej więcej prosta. Jeżeli jesteś dobry gra cię nagradza. Jeżeli jesteś słaby daje ci szansę. Jeżeli nie umiesz jej wykorzystać spadasz. 
W sytuacji, gdy wygrywasz dużą ilość meczy pod rząd masz szansę na przeskoczenie jednej dywizji ( np: z Golda V do Golda III, Z Silvera III do Silvera I itp. )
Jeżeli przegrywasz, czy to za sprawą teamu, czy to przez własne błędy, system zatrzymuje cię na 0lp. i daje ci ok. 2 gry marginesu. Jeżeli się odpijesz, nie spadniesz niżej. W sytuacji gdy wygrywasz gry z dobrymi statami, a zdarzy ci się przegrać grę i stracisz załóżmy 15lp. możesz odrobić stratę i być na plusie po jednej wygranej ( Masz 50lp. Przegrywasz i tracisz 15lp. Z wynikiem 35lp. wygrywasz grę i zyskujesz 20lp. W rezultacie masz 55lp. Mimo, że przegrałeś 1 i wygrałeś jedną jesteś na plusie. ).
Niestety jeżeli notorycznie przegrywasz i do tego masz słabe statstyki możesz mieć sytuację, w której spadniesz niżej. Warto wtedy przeanalizować jakie błędy popełniłeś, gdyż nie zawsze leżą po stronie twojej drużyny.

3. Jak grać z tymi ludzmi, czyli czy matchmating robi to specjalnie?

Na pewno miałeś serię wygranych, po których następowała seria przegranych. Ja także to przeżywałem i wiele razy straciłem przez to chęć do gry. Z każdą grą, którą rozgrywam nabieram jednak pewności, że system dobiera ci losowych ludzi, nie patrząc na to czy są dobrzy czy źli. Stawia ci tylko jeden warunek: "Jeżeli jesteś wart swojej dywizji, wygraj". I nie ma to znaczenia czy jesteś w promo czy w normalnej grze, zawsze dostajesz losowy zestaw nobków, których trzeba poprowadzić do zwycięstwa. Jeżeli przegrywasz, jest to idealna okazja do sprawdzenia jak działasz pod presją i sposobność do nauczenia się przewodzenia swojej drużynie. Pamietaj, że każdy może mieć zły dzień, nawet ty. Zbiorowisko takich pechowych sytuacji może się skumulować i przegrać twoją grę.

4. Chcesz wygrywać? Analizuj swoje błędy

Notorycznie, gdy ktoś ze znajomych poprosi mnie o wspólna grę na EUNE, słyszę od takiej takiej osoby flame na innych graczy.
"Patrzcie co ten debil robi! No patrzcie. Zaraz się wpakuje pod wieżę. NO NIE BIJ SIĘ Z TYM JAXEM JAK NIE MASZ DAMAGE'A!!" Zaraz potem sam zamienia się w bohatera i leci pod tą wieżę, bo jax ma 50 hp i to będzie worth it jak go zabije, wiemy jak to się kończy. To nie jest postawa dobrego gracza, ani nawet przeciętnego. Przed podjęciem decyzji przeanalizuj jakie korzyści może ci ona przynieść, czy się uda a następnie odejmij 50% szans na powodzenia. Wtedy nie spieprzysz kolejnej akcji.
Jeżeli greedujesz mając full builda, pomyśl po co ci to. Jeżeli pakujesz się w grupę przeciwników, a twój team nie idzie za tobą pomyśl, dlaczego. Jeżeli składasz AP na Ryze to chyba najwyższy czas przestać korzystać z poradników Mobafire.
Tylko analiza swoich błędów może cię nauczyć porządnie grać. Jeżeli rozegrasz 2000 meczy i nadal nie umiesz się wybić to nie oznacza, że grasz ze słabymi ludzmi. Po prostu sam jesteś słaby. Po każdej, nawet jak najbardziej udanej partii, analizuj swoje błędy. Nie innych, swoje. Inni tylko mogli cię skłonić do podjęcia złej decyzji, w wyniku której zginąłeś.

5. Metoda na wygrywanie

Gram w lola ponad 4 lata. Kiedy zacząłem ogarniać jak się gra? Po ponad 3 latach gry. Przeanalizowałem wiele gier, metod i taktyk, które sprawdzają się najlepiej i są uniwersalne w każdej sytuacji. Poniżej podam różne metod, które przybliżą cię do zwycięstwa i pomogą ci stać się lepszym graczem, a co za tym idzie sprawią, że zaczniesz wygrywać.

1. Analizuj każdy swój błąd. Po każdym meczu pomyśl, dlaczego zagrałeś tak, a nie inaczej i czy ostatecznie ci się to opłaciło.
  2. Znajdź pozycję na której chcesz grać, Dopracuj kilka postaci do perfekcji i naucz się carrować. Zawsze miej w zapasie drugą pozycję, na której ostatecznie mógłbyś grać gdybyś nie miał możliwości wyjścia z gry. 
  3. Naucz się grać supportem. Tak na wszelki wypadek.. Ze swojego promo nie wyjdziesz.
  4. Naucz się mechaniki gry. Analizuj w jak sposób zachowuje się twoja postać, postać przeciwnika i jak najlepiej wykorzystać sytuację na swoją korzyść. Dowiedz się, gdzie najlepiej kłaść wardy w zależności od enemy junglera, naucz się robić pułapki na przeciwników. Znaj każdą sytuację, która dzieje się na mapie. Jak zmylić przeciwnika i zrobić jego buffy, jak dopaść junglera, gdy ten ma mało hp. Znaj grę.
  5. Decision-Making czyli podejmowanie właściwych decyzji. Jest to jeden z aspektów, który odróżnia ciebie od diamentowych graczy. Możesz rozwijać tę umiejętność bazując na wynikach z analizy swoich błędów i rozegranych gier. Naucz się kiedy zmienić linię i gankować, tak aby nie stracić farmy, wybieraj odpowiedni cel podczas starć z drużyną przeciwnika, wiedz co trzeba zrobić w danej sytuacji. Czy lepiej pushować inhibitor, czy zrobić dragona. Czy warto zginąć dla wyższego dobra, czy lepiej uciekać i zostawić sojusznika na śmierć.
  6. Popraw swoją farmę. Każda linia ma swój własny poziom creepów, który powinno się osiągać w każdej grze. Moim wyznacznikiem na Midzie jest zdobycie w 15 minucie od 120 do 150 creepów. Ćwicz ze znajomymi 1vs1 i staraj się go przewyższyć w ilości zabitych creepów.
  7. Znajdź synergię z przyjacielem i grajcie duo. Moim sposobem na wygrywanie jest granie Mid+Jungle. Jungler Warwick wchodzi z flashem na mida, ultuje, a wtedy ja Annie rzucam tibbersa i dobijamy gościa. Można też grać ADC+Support, lub jakąkolwiek inną kompilację, która się sprawdza, a champy którymi gracie współgrają ze sobą.
  8. Pamiętaj! Każda śmierć, którą poniesiesz jest w 95% tylko TWOJĄ winą. Twoim zadaniem jest orientowanie się, czy przeciwnik gankuje twoją linię, czy nie. Jeżeli padniesz przez szczęście przeciwnika, trudno. Luck or skill, kill is kill.
  9. Pomagaj zwycięskim liniom, staraj się wspomagać słabsze, ale tylko na tyle aby się nie załamały. Słabi gracze nie wygrają za ciebie gry. Dobrzy gracze wiedzą jak poprowadzić drużynę do zwycięstwa.
  10. Banuj te postanie, które stwarzają największe zagrożenie dla twojego stylu gry. W moim przypadku bany to: Jax, Riven i Syndra.
  11. Naucz się przewodzić swojej drużynie, tak aby nie popełniała głupich błędów i nie przegrywała wygranych gier.
  12. Polecam wyłączyć muzykę w grze, bo nadaje nie potrzebnego stresu i czasami powoduje, że podejmujemy złe decyzje. Pobierz sobie Spotify i posłuchaj w tym czasie tego co lubisz najbardziej.

Te porady i wiele innych, których nie wymieniłem w tym poradniku powinny pomóc ci stać się lepszym graczem. Pamiętaj też o jednej ważnej zasadzie. Nie obrażaj innych, bo sam nie chciałbyś być obrażany. Dobra atmosfera jest podstawą dobrej rozgrywki.

Poradniki uzupełniające:

( Będą, jeżeli ten temat się przyjmie )

Powodzenia w udoskonalaniu swojej rozgrywki przywoływaczu! :D

omx6dh6.png

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak dojedziesz tą metodą do challangera to stawiam ci piwo :D 

A swoją drogą używanie BoL'a jest słabe i mogą cię szybko wykryć.

omx6dh6.png

Opublikowano

Przyjemne elo u mnie wyglada tak , wchodze w solo Q , ziomek pisze , hi smurf , konczy 1/10 lub 2/8. GG 

Opublikowano

Słaby poradnik. Wydaje Ci się, że wiesz wszystko o tej grze i jesteś mistrzem, a siedzisz w goldzie. Myślisz, że ktoś będzie słuchał rad gościa, który nic nie osiągnął?

Lubię to!

A teraz mały kącik humoru

:) Zapraszam :

yxdpso.jpg

rrwe.jpg

Opublikowano

Dobra ludzie ta sama liga. Patrzcie na serwer. 

Nikt was nie zmusza do słuchania się mnie. Daje dobre porady i metody, które sam ćwiczę porządnie od roku i pnę się w góre.

omx6dh6.png

Opublikowano

Jak dojedziesz tą metodą do challangera to stawiam ci piwo :D

A swoją drogą używanie BoL'a jest słabe i mogą cię szybko wykryć.

HAHAHA szybko wykryc? pozdro czlowieku ;)

" Wyjście z bronzu nie powinno stanowić dla graczy problemu, a jednak tyle osób marnuje tam swoje życie."

wyjdz na dwor i przemysl z kolegami to co powiedziales ... marnowanie zycia to jest czytanie tego "poradnika" i granie w gry...

ThisIsMua_eune_101_3_logo.png

Opublikowano

Polacy już zaczęli,a  jak. A czy rady typu, cyt" 

1. Analizuj każdy swój błąd. Po każdym meczu pomyśl, dlaczego zagrałeś tak, a nie inaczej i czy ostatecznie ci się to opłaciło.
  2. Znajdź pozycję na której chcesz grać, Dopracuj kilka postaci do perfekcji i naucz się carrować. Zawsze miej w zapasie drugą pozycję, na której ostatecznie mógłbyś grać gdybyś nie miał możliwości wyjścia z gry. 
  3. Naucz się grać supportem. Tak na wszelki wypadek.. Ze swojego promo nie wyjdziesz.
  4. Naucz się mechaniki gry. Analizuj w jak sposób zachowuje się twoja postać, postać przeciwnika i jak najlepiej wykorzystać sytuację na swoją korzyść. Dowiedz się, gdzie najlepiej kłaść wardy w zależności od enemy junglera, naucz się robić pułapki na przeciwników. Znaj każdą sytuację, która dzieje się na mapie. Jak zmylić przeciwnika i zrobić jego buffy, jak dopaść junglera, gdy ten ma mało hp. Znaj grę.
  5. Decision-Making czyli podejmowanie właściwych decyzji. Jest to jeden z aspektów, który odróżnia ciebie od diamentowych graczy. Możesz rozwijać tę umiejętność bazując na wynikach z analizy swoich błędów i rozegranych gier. Naucz się kiedy zmienić linię i gankować, tak aby nie stracić farmy, wybieraj odpowiedni cel podczas starć z drużyną przeciwnika, wiedz co trzeba zrobić w danej sytuacji. Czy lepiej pushować inhibitor, czy zrobić dragona. Czy warto zginąć dla wyższego dobra, czy lepiej uciekać i zostawić sojusznika na śmierć.
  6. Popraw swoją farmę. Każda linia ma swój własny poziom creepów, który powinno się osiągać w każdej grze. Moim wyznacznikiem na Midzie jest zdobycie w 15 minucie od 120 do 150 creepów. Ćwicz ze znajomymi 1vs1 i staraj się go przewyższyć w ilości zabitych creepów.
  7. Znajdź synergię z przyjacielem i grajcie duo. Moim sposobem na wygrywanie jest granie Mid+Jungle. Jungler Warwick wchodzi z flashem na mida, ultuje, a wtedy ja Annie rzucam tibbersa i dobijamy gościa. Można też grać ADC+Support, lub jakąkolwiek inną kompilację, która się sprawdza, a champy którymi gracie współgrają ze sobą.
  8. Pamiętaj! Każda śmierć, którą poniesiesz jest w 95% tylko TWOJĄ winą. Twoim zadaniem jest orientowanie się, czy przeciwnik gankuje twoją linię, czy nie. Jeżeli padniesz przez szczęście przeciwnika, trudno. Luck or skill, kill is kill.
  9. Pomagaj zwycięskim liniom, staraj się wspomagać słabsze, ale tylko na tyle aby się nie załamały. Słabi gracze nie wygrają za ciebie gry. Dobrzy gracze wiedzą jak poprowadzić drużynę do zwycięstwa.
  10. Banuj te postanie, które stwarzają największe zagrożenie dla twojego stylu gry. W moim przypadku bany to: Jax, Riven i Syndra.
  11. Naucz się przewodzić swojej drużynie, tak aby nie popełniała głupich błędów i nie przegrywała wygranych gier.
  12. Polecam wyłączyć muzykę w grze, bo nadaje nie potrzebnego stresu i czasami powoduje, że podejmujemy złe decyzje. Pobierz sobie Spotify i posłuchaj w tym czasie tego co lubisz najbardziej.'' wynikają z tego, co autor osiągnął, czyli dywizja, czy z doświadczenia? Lepiej źle zagrać i nie wyciągać wnioskow czy moze troche bardziej oplacalne jest przeanalizowanie swojej gry i pomyslenie? 

787741420213763595569.jpeg

Opublikowano

Polacy już zaczęli,a  jak. A czy rady typu, cyt" ...'' wynikają z tego, co autor osiągnął, czyli dywizja, czy z doświadczenia? Lepiej źle zagrać i nie wyciągać wnioskow czy moze troche bardziej oplacalne jest przeanalizowanie swojej gry i pomyslenie? 

Naturus, może masz rację, że każdy jest w stanie dojść do takiego wniosku. Z jednej strony wystarczy tylko pomyśleć, a z drugiej strony nikomu się nie chce poświęcać czasu na takie "głupoty". Nie są to tylko moje osobiste porady, ale głównie zaczerpnięte od graczy z wysokich dywizji i dobrych poradników.

HAHAHA szybko wykryc? pozdro czlowieku  ;)

" Wyjście z bronzu nie powinno stanowić dla graczy problemu, a jednak tyle osób marnuje tam swoje życie."

wyjdz na dwor i przemysl z kolegami to co powiedziales ... marnowanie zycia to jest czytanie tego "poradnika" i granie w gry...

Moim celem nie jest dawanie zajawki kolejnemu "Cheb.eK'owi", na to żeby się trochę poślinił i pokrzyczał, tylko pomoc tym, którzy trochę mniej ogarniają. Pisałem ten poradnik z nadzieją, że dużej ilości osób się przyda, ale zawsze znajdą się ludzie, którym coś nie pasuje i nawet jeśli nic nie zmienią to muszą sobie pogadać. Jeżeli chcesz sobie ponarzekać to najpierw naucz się znaczenia przenośni. A jeżeli coś jeszcze nie pasuje to marnowaniem życia dla ciebie powinno być nabicie 180 postów.

omx6dh6.png

Opublikowano

Metoda na wygrywanie jest jedna.

Bot of Legends, g3m, VPS = 100% win ratio, hehe.

Płacić za skrypty, vpsy i inne syfy i wciąż być niżej od przynajmniej D V to jak przyznawać się do bycia nieudacznikiem, nie znam osoby (i nie chcę znać :>) która skora byłaby do wydawania 200+ zł na wygrywanie gier w nordyckiej platynie xD
Opublikowano

grasz w c**j lepiej niż gracze w twojej dywizji = wygrywasz wszystko

grasz dobrze = wygrywasz z 70%

grasz na poziomie swojej dywizji = 50%

grasz słabo = spadasz

i tyle poradnika

a ty się rozpisałeś na nie wiadomo ile

btw mój smurf: 

http://scr.hu/26op/cmbek

http://scr.hu/26op/dgzlm

http://scr.hu/26op/34tiv

Heh, zgodzę się co do dobrego grania i wygrywania, ale nie każdy od razu jest smurfem. Ja się trzymam na poziomie 60% wygranych, a to mi naprawdę wystarcza. 

omx6dh6.png

Opublikowano

D1 na EUW i EUNE. EUNE jest jak platyna na EUW, żadnej różnicy nie widziałem. Na EUNE trochę więcej dzieci neo (głównie Polaczków). Poradnik całkiem dobry. Polecam dodać Baron Replay jako sposób na analizowanie powtórek i własnych błędów. Można równiez podpatrzeć dobre zagrania przeciwników (zasłonięte mgłą wojny).

Opublikowano

EUW i EUNE niczym się nie róznią poziomem poza D1 I challangerem, tutaj dopiero widać poziom na jaki jest na wescie więc porównywanie platyny z EUNE do golda na wescie to s**t.

Opublikowano

Hahahaha poradnik jak coś osiągnąć w lolu od gościa który po 4 latach gry jest w goldzie :D. I jeszcze myśli że w dywizjiinnej niż challenger czy bardzo wysoki d1 jest różnica między westem a nordiciem :D. Myślisz się i tyle. To jest dokładnie to samo. Ba znając życie byś założył smurfa na nordicu to byś z silvera nie potrafi wyjść nie mówiąc o platynie. Tacy ludzi jak ty którzy siedzą w silverze przez dwa lata i się dostali do golda to w 90% przypadków lucky seria zwycięstw i tyle. Po dwóch latach grania na tym samym poziomie progress jest prawie niemożliwy bo jak.

Opublikowano

Hahahaha poradnik jak coś osiągnąć w lolu od gościa który po 4 latach gry jest w goldzie :D. I jeszcze myśli że w dywizjiinnej niż challenger czy bardzo wysoki d1 jest różnica między westem a nordiciem :D. Myślisz się i tyle. To jest dokładnie to samo. Ba znając życie byś założył smurfa na nordicu to byś z silvera nie potrafi wyjść nie mówiąc o platynie. Tacy ludzi jak ty którzy siedzą w silverze przez dwa lata i się dostali do golda to w 90% przypadków lucky seria zwycięstw i tyle. Po dwóch latach grania na tym samym poziomie progress jest prawie niemożliwy bo jak.

Pozwól, że zacytuję swoją wypowiedz:

Gram w lola ponad 4 lata. Kiedy zacząłem ogarniać jak się gra? Po ponad 3 latach gry. 

W takiej serii zwycięstw grając tą metodą w 2 tygodnie spokojnego grania duo ( brat za granicą ), z Golda IV wbiłem się do Golda I. Zwyczajnie mówiąc miałem szczęście wygrywać tyle gier z dużym KDA. No cóż, nic na szczęście nie poradzę.

Mógłbym cię spokojnie zaliczyć do osób, które trochę nie myślą i nie umieją czytać, bo nie powiedziałem słowa o różnicy w poziomie Diamentu 1 EUW i EUNE. A jeżeli chcesz tak bardzo coś jeszcze ci nie pasuje, to regularnie pomagam kumplom zdobywać platynę. Mówię to po to, bo nie rozumiem ludzi, którzy na prawo i na lewo trzepią głupoty i najlepiej to by challengera uczyli jak dobrze grać. Jeżeli osiągniesz ten poziom to wtedy będzie najlepszy czas, żebyś się wypowiadał.

omx6dh6.png

Opublikowano

@Nellu Hahahahaha no a nie? Kto najlepiej może się wypowiadać o tej grze niż jedna 300 osób na serwerze no proszę :D. Nie powiedziałaś o różnicuje d1. Ale za to o platynie czy goldzie to przezabawne teorie wysnułeś :D. Co do gold 4 do g1 "grania dou" możemy skoniczyć rozmawiać. Dou to zawsze i w każdej kombinacji poziomów to easy mod sorry wiem że boli :). I co z tego że jesteś tak dobry że potrzebowałeś 3 lat na ogranięcię stosunkowo prostej w podstawach gry? Ja napisałem prosto "gold po 4 lata grania" grasz 4 lata? Grasz twój argument jest inwalidą :). "A jeśli chcesz tak bardzo coś jeszcze ci nie pasuje" (swoją drogą to po polsku jest wogóle?) to pomagam froggenowi w challengerze się wybijać wyżej. Jaka jest wartość takiego tekstu? Żadna tak samo jak twojego :). Pozdrawiam i bez odbioru bo nie będę dyskutował z kolejnym bogiem który po jedynie 4 latach gry dotarł na tak oszałamiający poziom jakim jest gold.

Opublikowano

którzy siedzą w Bronzie V przez tych wszystkich idiotów, którzy ich otaczają. 

jak ktoś umie grać to nieważne kogo dostanie, mecz z bronzami i tak wygrać powinien sam 

'' (swoją drogą to po polsku jest wogóle?) ''

ee jak już się czepiasz, to patrz tez na siebie - wogóle, a może w ogóle? :D

787741420213763595569.jpeg

Opublikowano

@lunatyx

1. Może źle to ująłem albo ty nie zrozumiałeś. Przez ponad 3 lata nie umiałem totalnie grać. Potem dopiero się nauczyłem.

2. Wartość jest taka, że są to porady graczy z topki, a ja bazując na własnych doświadczeniach podaję je dalej.

Czepiasz się literówki..

omx6dh6.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...