Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]OBOWIĄZKOWY banner do publikacji serwera Minecraft.

Sopher.

Obowiązkowy banner.  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym, aby zlikwidować obowiązkowy banner?

2. 2. Czy chcesz zmienić serwis, który umożliwia generowanie dynamicznych bannerów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Chcę zaproponować kilka zmian w regulaminie lokalnym działu Minecraft > Publikacje serwerów. Od niedawna (tj. 17 kwietnia) wprowadzono dodatkową zasadę - OBOWIĄZKOWY banner. Proponuję zlikwidowanie ów wymaganego banneru lub określenie go jako "dodatkowy banner". Bardzo dużo osób narzeka, że banner nie działa - i mają rację, bo query, którego używa serwis CraftBanner.com nie jest dopracowany, nie konwertuje subdomen (np. na hostingach) na adres binarny i źle wyświetla się status serwera (lub w ogóle nie działa).

Czyli jeżeli serwer jest uruchomiony w serwisie CubeHost.pl i można użyć DOMENY (np. s1.cubehost.pl:9999 lub mojserwer.cubehost.pl) to banner stworzony w tym serwisie nie będzie działał poprawnie.

Więc zadajmy sobie pytanie - jaki jest sens dodawania banneru, który I TAK NIE DZIAŁA?

Dodam, że wiele osób na to narzeka, podeślę kilka cytatów.

• "Nie mam zielonego pojęcia dlaczego banner czasami NIE działa"
  • "Baner nie zawsze działa (praktycznie w ogóle) tak więc proszę się nim nie sugerować."
  • "Ten banner jest zbugowany, status dostępny na stronie internetowej."
  • "Banner Nie Zawsze Dziala!"
  • "Ten baner jest zbugowny server jest online"

Jeżeli moderatorzy działu nadal będę upierać się, że fajnie jest gdy jest pokazany status serwera (co jest bardzo przydatne dla użytkowników) to proponuję zmienić serwis, który oferuje tworzenie dynamicznych bannerów na SKRIPT.PL/banner.

Autorem serwisu jestem ja, więc mogę zapewnić, że jest on cały czas rozwijany. Na obecną chwilę działa znacznie lepiej niż CraftBanner.

Cały czas dopracowuję query oraz tworzenie bannerów, aby jak najlepiej sprawdzały się właśnie w takich publikacjach (jak tutaj, na tym forum).

Użytkownik ma do wyboru kilka stylów (na dzień dzisiejszy do użytku publicznego jest oddany tylko jeden styl, ponieważ dwa inne są cały czas testowane) oraz może wybrać rozmiar (jeden z sześciu dostępnych). Przykładowy banner wygląda tak:

banner6.png?ip=play.hivemc.com&port=2556

Jak można zauważyć nie działa jeszcze pingowanie serwera, a to dlatego, że cały czas trwają testy, ponieważ chcemy, aby pingowanie serwera odbywało się po stronie klienta, a nie serwera, na którym działa serwis. Trochę roboty z tym jest, ale dam radę to zrobić w ten tydzień. Dodam jeszcze, że chcę, aby ping był jak najbardziej przybliżony do tego, który jest na liście serwerów minecraft (w grze).

Proszę głosować w ankiecie :)

Wszystkie linki wychodzę poza MPCforum.pl nie zostały użyte w celu reklamy!

// Dodatkowo tworzone jest specjalne API, które będzie umożliwiać dodanie banneru na swoją stronę internetową - np. z głowami graczy online.

//Edit

@Blezur

Jeżeli chodzi o napis "STWÓRZ SWÓJ BANNER - SKRIPT.PL" to on będzie usunięty, miałem to w planach, lecz zapomniałem podmienić background :)

Opublikowano

Ma być mpcforumowy banner. Nie będzie też reklamy forum "skript.pl" w każdej publikacji.

Nie.

A CraftBanner to taki mpcforumowy? Poza tym, na nim też jest reklama.

Opublikowano

Moim zdaniem jest to kompletnie niepotrzebne. Neutral 

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Masz jakiś problem ? Potrzebujesz pomocy ? Pisz PW Postaram się Pomóc .... 

Opublikowano

A CraftBanner to taki mpcforumowy? Poza tym, na nim też jest reklama.

No tak, jest to reklama strony z bannerami. W tym co proponuje sopher jest reklama forum - to ta różnica. ;)

//Ogółem publikacje mają się zmienić.

@Anteks12345

No tak, ale w dziale 'minecraft - zarządzanie serwerem' chyba jest sporo "poszukiwań" skryptów?

Jeżeli chcesz kontynuować dyskusję to napisz na PW ;)

Opublikowano

No tak, jest to reklama strony z bannerami. W tym co proponuje sopher jest reklama forum - to ta różnica. ;)

//Ogółem publikacje mają się zmienić.

Ale forum jest o skript nie o grach jako takich.
Gość Majoreq.
Opublikowano

Usuwać banery, na chuj wam to, tylko userzy muszą się z tym tłuc, a zieloni: "eee... serc nie działa, zagram na innym...". Taki to tego kurwa sens. Wyjebcie te banery, nawet zabrońcie ich używać. W ostateczności dajcie ten.

Tak.

Opublikowano

Nie chcę używać zbyt wulgarnych wyrazów (ale jednak sytuacja do tego wymaga, mimo to się powstrzymam). Po kiego czorta wprowadziliście coś, co większości nie działa, a mimo tego, że nie działa nadal wymagacie by było w temacie? Bo tak?! Eee... jeżeli ktoś to ma zrobić dobrze to niech działa. NA TAK

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...