Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przypadek

Canna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, rok temu miałem okazję chodzić z jednym gościem który kibluje w II gim. (teraz to będzie jego 3 rok kiblowania), chciałbym się was spytać, co sądzicie o takich ludziach? Z tego co mi opowiadali wcześniej uczył się bardzo dobrze, lecz wpadł w złe towarzystwo które szybko wyleciało ze szkoły. On został, tylko nie idzie go zmusić do nauki, z czego 3/4 w tym roku miał opuszczone.

Jaka przyszłość go czeka?

Nie, nie. Tu nie chodzi o mnie.

Opublikowano

Nie mogę otwierać spoilerów, pls.

Tacy ludzie najczęściej nie mają na celu nic złego zrobić, po prostu inni nimi manipulują a oni niestety są podatni bo może nie są tacy mądrzy lub inteligentni. Zwykle tacy ludzie są pesymistami i zakładają najgorsze, często się zdarza że Ci ludzie mają bardzo duże ukryte talenty których nie potrafią odkryć. Można sprawić żeby byli z powrotem świetnymi ludźmi ale z pomocą jakiegoś przyjaciela który chce pomóc.

i tyle :D

Opublikowano

W gimnazjum, żeby nie zdać trzeba się nieźle postarać, ale np. liceum to już co innego, tutaj wystarczy, że zaniedba się jeden przedmiot i nauczyciel może Cię uziemić. Jeśli chodzi o Twojego kolegę... Jaka czeka go przyszłość? Trudno powiedzieć, zmarnował 2 lata swojego życia i teraz zmarnuje trzeci rok. Jeśli szybko się nie zmieni to nic dobrego mu nie wróżę.

Yykfu5r.png

Opublikowano

W gimnazjum, żeby nie zdać trzeba się nieźle postarać, ale np. liceum to już co innego, tutaj wystarczy, że zaniedba się jeden przedmiot i nauczyciel może Cię uziemić. Jeśli chodzi o Twojego kolegę... Jaka czeka go przyszłość? Trudno powiedzieć, zmarnował 2 lata swojego życia i teraz zmarnuje trzeci rok. Jeśli szybko się nie zmieni to nic dobrego mu nie wróżę.

To nie mój kolega ;) 

Moim zdaniem potrzebuje kogoś kto nim raz a porządnie "potrząśnie" 

Opublikowano

Chodziłeś z nim powiadasz? :p

W podstawówce znałem gościa, który kiblował dwa lata. Już nic mnie nie zdziwi :p

@Ten twój ziomek to musiał nieźle podpaść, skoro już trzeci rok siedzi, a raz przechodzi się na warunkowym :0

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Chodziłeś z nim powiadasz? :P

W podstawówce znałem gościa, który kiblował dwa lata. Już nic mnie nie zdziwi :P

@Ten twój ziomek to musiał nieźle podpaść, skoro już trzeci rok siedzi, a raz przechodzi się na warunkowym :0

Nie łap za słówka :D.

Również miałem do czynienia z takim przypadkiem... nie ogarniam, jak można nie zdać w 5 kl. 

Opublikowano

Jaką wróże mu przyszłość ? około 2,5-3k miesięcznie.

Według mnie to i tak za dużo. Będzie miał to 2k, lub wgl nie będzie pracował i będzie stać pod biedronką oczekując 2zł " na chleb" 

Opublikowano

Nie łap za słówka :D.

Również miałem do czynienia z takim przypadkiem... nie ogarniam, jak można nie zdać w 5 kl. 

Moja koleżanka, która chodziła ze mną do podstawówki i gimnazjum, obecnie ja jestem w klasie maturalnej w technikum a ona idzie do 1 liceum zaocznego.

Opublikowano

Ja tam nic nie mam do tych którzy kiblują, u mnie był koleś który nie zdał bo mu się nie chciało chodzić do szkoły i olewał naukę bo po prostu mu to nie szło. 

Opublikowano

Widzę, że w każdej szkole tak jest. Mój kolega świetnie sobie radzi na budowie. Zawsze jakiś pewny zarobek ma, na pewno nie narzeka.

Opublikowano

Zeby nie zdac w gimnazjum trzeba sie naprawde bardzo postarac :)

Sam do ksiazek nigdy nie zagladalem nigdy problemow z nauka nie mialem.Tez znalem podobna osobe.Chodzila do klasy z moja starsza o 2 lata siostra a pozniej ze mna :D

Jak dla mnie osoba,ktora nie zdaje w gimnazjum to margines.

Srij9JT.png

Opublikowano

Nawet ludzie bezrobotni czy też kopacze rowów są ważni ponieważ dają przykład młodym ludzią że lepiej się uczyć lub coś robić :)

Co do twojego pytania, i dobrze że takie marginesy są bo i tak gówno z nich będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...