Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pływanie

TyBuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się was zapytać o pływanie.Chciałbym się nauczyć i już próbowałem i jak nabrałem powietrza w płuca i uspokoiłem oddech i nie dotykałem dna to nawet idzie się utrzymać ale co zrobić żeby utrzymać się na powierzchni przy wydychaniu powietrza?Dodam,że próbowałem już wydychać powietrze i nogami machać(nie majtać w wodzie jak szalony) i rękoma robić półkoła ale to nic nie dawało i szłem na dno...

A więc jak to zrobić najlepiej?Jakieś porady jak najprościej to robić i jak zacząć płynąć?

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ja przeważnie jak nie mam siły machać kończynami żeby się utrzymać kładę się na plecach, głowa musi być na powierzchni to się nie zanurzysz, a co do utrzymania to tak samo, głowę odchyl trochę do tyłu, i nie machaj szaleńczo bo się tylko zmęczysz, na spokojnie ręce > nogi itp. Mówią, że najlepiej wywalić na głęboką wodę, i to prawda bo samemu tak się nauczyłem :)

25jcw2w.jpg

Opublikowano

A jak bd chcial plynac i musze zrobic wydech i wdech to musze szybko sie klasc na plecach czy jak? I jak sie poloze na plecach to jak zrobie wydech to nie pojde na dno?

Opublikowano

A jak bd chcial plynac i musze zrobic wydech i wdech to musze szybko sie klasc na plecach czy jak? I jak sie poloze na plecach to jak zrobie wydech to nie pojde na dno?

Co ty masz z tymi oddechami xD Możesz nawet nie oddychać a i tak będziesz się unosił. Normalnie oddychasz podczas pływania na plecach.

Opublikowano

nie

najważniejsze to pokonać strach, potem wszystko z gorki.

ps. spokojnie, nie utopisz sie - wbij to sobie do glowy, na pewno pomoze

Opublikowano

Juz sobie to probowalem wbic do glowy, robilem wszystko na spokojnie i nagle zrobilem wydech i pod wode poszlem.

Opublikowano

ruszaj wszystkimi kończynami, naucz utrzymywać się na wodzie.

Trenuj w basenach, wiekszych zbiornikach o wodzie bez prądu

Opublikowano

Jak masz brata czy ojca ogarniętego w pływaniu ewentualnie wujka to niech Cie wyjebie na środek jeziora z łódki (ofc z jakimś kołem ratowniczym na powierzchni wody) i masz dopłynąć do brzegu xDDD. Nie utopisz się bo wiadomo będzie Cie obserwował i płynął za Tobą ;d

Ja serio to piszę. Za moją zgodą brat mnie wyrzucił na Mazurach na środek jeziora z łódki i dopłynąłem sam do brzegu. Miałem jedynie 3 lekcje pływania na basenie i teraz jestem pływakiem w c**j XDDDDDDDDDDD

Opublikowano

lol ale ty masz problem, wydychać powietrze można i do wody.

Najprościej weź deskę dla noobów, czy tam dla dzieci. Trzymaj się za nią rękoma blisko głowy, zgięte łokcie, byle żeby do góry głowę łatwo było trzymać.

No i teraz machasz nogami, byle żeby do przodu płynąc. Jak przepłyniesz z 5 długości basenu to już będziesz wiedział co i jak. Później spróbuj z rękoma bez deski.

Najważniejsze to się nauczyć nogami machać, bo na rękach przepłyniesz może z 50m i padniesz bez sił.

Opublikowano

Żeby zostać na powierzchni w wodzie machaj nogami wiesz jak byś szedł xD, bardzo łatwo się nauczyć pływania ja się z czasem nauczyłem i nikt mi nie pomagał.

Opublikowano

Tylko, ze mi np dobrze idzie plywanie kiedy wiem,ze mam dnocw zasiegu.A jak mam plynac na glebokiej wodzie to dupa.A jak probowalem na glebokiej i odchylilem glowe do tylu i machalem nogaki to pilem wode.

Opublikowano

Machanie nogami i rękoma jak nie dajesz rady samymi nogami.

Najlepiej nauczysz się chyba płynąc na plecach. Połóż się plecami na wodę głowę połóż na wodzie jak na poduszce i ruszaj lekko nogami, oddychaj aż załapiesz :)

Przy okazji pływanie w ten sposób na plecach pozwala na odpoczynek jeżeli płyniesz gdzieś dalej :)

Opublikowano

Jak kladlem sie na plecach to balem sie, ze jak zrobie wydech to glowa mi pojdzie pod wode.

Opublikowano

Wypuszczaj do wody a tak wgl zapisz sie gdzies dobry sport trenowalem 7 lat rok temu 2 miejsce w polsce #easy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...