Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Sieciowa

PanSkorpion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem , bo mój laptop strasznie słabo łapie zasięg WIFI , i nie wiem co zrobić :(

Zastanawiałem się nad kupnem jakiejś porządnej Karty Sieciowej na USB np. TP Link.

Nie wiem co mam zrobić , chciałbym abyście mi pomogli .

Opublikowano

Podłącz kablem albo przenieś router bliżej laptopa...

Jak nie to to kup jakąś dobrą kartę Wi-Fi.

Nie rozumiem za bardzo w czym mamy Ci pomóc. Przyjść do domu i przenieść router? :P

Opublikowano

Mój tata ma komputer , a ja laptopa , więc wziął router do kompa , który znajduje się piętro niżej , a mój laptop zawsze ma jedno kreskę i net wolno chodzi .

Więc jak widzisz nie mogę podłączyć routera do laptopa , ani go przenieść , bo wtedy komp nie będzie miał internetu , a kabel taki długi nie jest :\

Więc zastanawiam się nad kupnem TP Linka TL-W722N , ale nie wiem czy to coś pomoże , więc się pytam tych co się znają .

Opublikowano

A  TP Link  TL-WN822N będzie lepiej łapał WIFI niż TP Link TL-WN722N ???

Teoretycznie tak. Praktycznie, do WN722N możesz dokupić inną antenę (ze złączem RP-SMA) i mieć o wiele lepszy zasięg. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

A dasz do niej linka ??? Do kupna.

Takich anten jest wiele. To, jaką kupisz zależy od potrzeb i budżetu. 

Rozejrzyj się na allegro i coś wybierz: http://allegro.pl/anteny-dookolne-77958

Nie polecam kupować tzw. nonameów za 10 PLN - nie dość, że mają słaby zasięg, to jeszcze rozlatują się w rękach. Dosłownie.

Możesz też powiedzieć nam, ile pieniędzy chcesz przeznaczyć na kartę i ew. antenę, to coś ci wybierzemy. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Ja Ci moge jedynie poradzić żebyś nie brał karty sieciowej na usb model : tp-link tl-wn725n

szmelc rozłącza sie co pare minut nawet jak jesteś przy routerze xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...