Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie Moge Wejsc Na Postac

kakin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stworzyłem swój własny serwer wszystko zrobiłem według poradników. Mam jeden problem ponieważ że jak ktoś z zewnatrz ( z innego komp niż z tego na którym stoi serwer) chce dołączyc do gry przez hamachi to po wyborze postaci wywala go. Sprawdzałem na kompie drugim co mam podłączonego do tego samego routera i problem jest ten sam.Mogę natomiast z kompa na którym stoi serwer się połączyc bez problemów. W czym leży problem ? Poniżej załączam SS port mapa i konsoli.

ss1q.jpg

ss2zw.jpg

Nawet jak uruchomie wszystkie porty w portmapie to problem jest ten sam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Stworzyłem swój własny serwer wszystko zrobiłem według poradników. Mam jeden problem ponieważ że jak ktoś z zewnatrz ( z innego komp niż z tego na którym stoi serwer) chce dołączyc do gry przez hamachi to po wyborze postaci wywala go. Sprawdzałem na kompie drugim co mam podłączonego do tego samego routera i problem jest ten sam.Mogę natomiast z kompa na którym stoi serwer się połączyc bez problemów. W czym leży problem ? Poniżej załączam SS port mapa i konsoli.

ss1q.jpg

ss2zw.jpg

Nawet jak uruchomie wszystkie porty w portmapie to problem jest ten sam

Dodam jeszcze ze przy wpisywaniu danych w sysinstall to po restarcie te dane sa przywracane do ustawien fabrycznych i nie zapisuja sie te ktore wprowadzam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na cholere tyle portów?

Potrzebne są te:

11002

13000

13001

13002

13003

13004

13061

13099

Wszystkie odblokuj (muszą się świecić na zielono) i próbuj...

Opublikowano

Dziwne jest tylko to ze jak zmieniam dane w sysinstall to mi sie to nie zapisuje? wiecie może jak to mozna zpisac? W tutorialach było że wyskakuje komunikat czy chcesz zapisać a u mnie tego nie ma.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

hmm odblokuj wszystkie porty w port mapie ^ ^ powinno zadzialac.... a zapore systemu wylaczyles?

nic?daj -

daj - - - - - - - ile wlezie

nie rozumiesz daj -

Opublikowano

Może Kolega w VPC nie dał sieci Hamachi albo źle skofigurował sysinstall źle ip po podawałeś pierwsze z norm końcówka drugie z .100 albo jak ci sie uruchodzi Serwer i Zrobisz all w sysinstall wpisz /etc/rc.d/netif restart potem odrazu reboot i potem właczasz serwer normalnie bez kofiguracji w sysinstallu

Opublikowano

vpc wszystko jest ok karta ustawiona w sysinstall wpisuje dobrze nie wyskakuje mi okienko z zapisem i jak robie /etc/rc.d/netif restart to nawet jak zrobie reboot albo wlacze serwer to sie dane w sysinstall nie zapisują.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Brakuje tobie portu do wchodzenia do m1.

Nie pamiętam jakie to porty ale pokombinuj.

Aha i niech twój kolega spróbuje wbić do innego królestwa oraz radzę wbijać na serwer przez polskie mc.

@edit

400 POST

@edit2

Założę się że kolega nie może wbić do jinno (w portmapie od backe57 brakuje portu m1 jinno)

Opublikowano

Jeżeli masz VPC to jak dasz ocpje delete changes and state to wszystkie ustwiania z atualnego uruchomienia serwera sie usuwają

Opublikowano

no masz cos zle z konfiguracja sieci w kompie lub serwerze ...musisz odpowiednio poustawiac router firewall serwer i wtedy bedzie dzialac ... nie zawsze YES NO z tutoriali na tym forum zadziala czasem trzeba troche ruszyc glowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...