Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Failed Localization: Przy Świeżym Bsdku

Muzyka Miasta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam problem, otóż postawiłem czystego bsdka 7.1, skompilowałem mysqla z odpowiednimi charsetami, wgrałem czystą bazę - wszystko okej, użytkowników dodałem, dałem uprawnienia, wszystko pięknie.

Wziąłem wypakowałem pliki serwerowe, nadałem uprawnienia - wszystko pięknie.

Przy obpalaniu /home/game/db/db dostaję błąd:

To jest ukryta treść, proszę

Przy odpalaniu serwera/autha:

To jest ukryta treść, proszę

Jak widać jest to problem stricte z bazą danych - sprawdziłem, wygląda na nieuszkodzoną, dla pewności podegrałem tabelkę locale z innego źródła - zero poprawy.

Problem nie tkwi w niepoprawnym ustawieniu hongkong/english, tylko w czymś innym - czym? Właśnie z tym sobie nie mogę poradzić.

Może ktoś z Was spotkał się z takim problemem?

Instalowałem wg. tego tematu: http://www.elitepvpers.de/forum/metin2-pserver-guides-strategies/474169-howto-metin-server-einrichten.html

Liby wgrane, chmody dane, wszystko generalnie jest okej - z bazą się łączy widocznie(chyba) skoro po odpaleniu db mam takie coś:

localki.png

Z góry dzięki za pomoc, będą + i 5tki:)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dam tutorial jak zrobić własne pliki serwerowe ;x bo coś se nie radzicie. Ale ja też se nie radziłem a i BSD zainstaluj 7.2

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

user 'mt2'@'localhost' tylko nie wiem z jakim haslem ;x zmien w plikach w CONFIG na jakies haslo i se zrob takie same w mysql -uroot -p

Jak wyskoczy "PASSWORD:" to nie wpisuj hasła

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Przecież napisałem, że userów pododawałem, zresztą jeżeli jesteś taki szpryciarz, to pewnie wiesz, że gdyby problem leżał po stronie braku uprawnień/złego hasła usera mt2, to nie dostałbym nawet Success PLAYER

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...