Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Myszka dla gracza ( do 120 zl )

xSethoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Zamierzam kupić sobie nowa myszke. Oczywiscie będzie ona wykorzystywana do gier (gram tylko w strzelanki).

Obecnie posiadam myszke logitech m185, ktorej kursor czasami mi szaleje a oprócz tego trzyma mi się ją niezbyt komfortowo bo myszka jest bardzo mala! Gralem na niej na 600 dpi. Mój chwyt to raczej fingertrip :p

Budżet jaki mogę przeznaczyć na myszke to max 120 zl + jakas tania podkładka do 30 zl średniej wielkości.

Bardzo podobaja mi się modele:

Roccat lua (nie dotykalem ,ale ponoć dobry)

A4tech bloody v8m (sprawdzałem i nieźle leży mi w dłoni + ładnie wygląda. Nie wiem jak z zresztą bo sprawdzałem ją tylko w sklepie.

Co o nich sądzicie?, a moze macie lepsze propozycje? Przy okazji nie chce przyciskow bocznych, a jeśli już to żeby były na tyle wysoko,by uniknąć przypadkowego klikniecia.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Ja osobiście polecam myszkę A4tech x7. Posiada 7 programowalnych przycisków + przycisk potrójnego kliknięcia, idealnie wpasuje się do każdej dłoni, można także regulować jej wagę poprzez ''ciężarki'' u spodu. Jak na cenę 60zł (allegro) to myszka godna polecenia.

Opublikowano

Sprawdzalem, ale jak dla mnie za duza. Mam 15 lat, a moja ręka jest bądź co bądź średniej wielkości więc myszkę trzyma mi się dosyć niekomfortowo. Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje,przypominam że szukam również podkladki (myślałem o steelseries Qck).

Opublikowano

W takim razie weź bloody v8m, jeżeli mówisz, że idealnie pasuje do twojej dłoni to dlaczego nie. Z kolei roccata nie polecam, jeżeli lubisz duże dpi. Bloody jak dla mnie o wiele lepszy od tego roccata. Co do podkładki to także szukam i zdecydowałem się na zakup steelseries Qck, kumpel ja ma i bardzo przyjemnie myszka się po niej porusza.

Opublikowano

W takim razie weź bloody v8m, jeżeli mówisz, że idealnie pasuje do twojej dłoni to dlaczego nie. Z kolei roccata nie polecam, jeżeli lubisz duże dpi. Bloody jak dla mnie o wiele lepszy od tego roccata. Co do podkładki to także szukam i zdecydowałem się na zakup steelseries Qck, kumpel ja ma i bardzo przyjemnie myszka się po niej porusza.

Potwierdzone info :P

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi. Chciałbym jednak jeszcze poznać zdania innych,bo a 4techy są bardzo cZęsto krytykowane.

Slasher

Dlaczego roccata nie polecasz?

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie: co sadzicie o logitech g100s?

To może być dobry wybór gdyż Logitech G100S ma długi kabel, posiada czujnik Delta Zero dzięki któremu myszka odwzorowuje jak najlepiej nasz ruch.

Bodajże ma czujnik o wartości max 2500 DPI.Możesz mi zaufać i brać w ciemno :)

A co do 4tech, po prostu odradzam brać tego "ścierwa" zmarnowałem pieniądze więc odradzam :P

CPU: AMD FX 8350 4.0GHz GPU: GIGABYTE GeFORCE 970 OC 4GB MOBO: ASUS M5A97 EVO R2 RAM: CRUCIAL BALLISTIX 8GB PSUCORSAIR 600 W 80 PLUS GOLD CASE: ZALMAN Z3 PLUS

MOUSE: A4TECH BLOODY V8M KEYBOARD: ROCCAT RYOS MK KEYPAD: TRACER AVENGER EARPHONES: SKULLCANDY INEAR

maxresdefault.jpg

Opublikowano

Logitech G100S :)))

CPU: AMD FX 8350 4.0GHz GPU: GIGABYTE GeFORCE 970 OC 4GB MOBO: ASUS M5A97 EVO R2 RAM: CRUCIAL BALLISTIX 8GB PSUCORSAIR 600 W 80 PLUS GOLD CASE: ZALMAN Z3 PLUS

MOUSE: A4TECH BLOODY V8M KEYBOARD: ROCCAT RYOS MK KEYPAD: TRACER AVENGER EARPHONES: SKULLCANDY INEAR

maxresdefault.jpg

Opublikowano

^ ta myszka jest raczej dla dłoni o średniej wielkości, wiem bo ją miałem.Głośna rolka jak przewijasz szybko i po dłuższym siedzeniu widać odciśnięte palce na myszce-gumowy kabel do tego, nie polecam.

maxresdefault.jpg

Opublikowano

Wole glosna rolke niz piszczace klawisze. Poza tym to chyba tylko twoj problem z tymi odciskami, bo nigdzie indziej na internecie nie znalazlem podobnego problemu. Zreszta mnie interesuje tylko sensor i wygoda ,a wlasnie to jest atutem tej myszki.

Co do sredniej wielkosci dloni, mam 15 lat, wiec moje rece sa dosyc male, zreszta przesiadam sie z owiele mniejszej myszki , wiec nie powinno byc zadnego problemu.

Gumowy kabel tez nie powinien byc problemem, zreszta jest on rowniez w g100s :)

Skoro miales myszke ':) - wygodnie lezy ona w dloni?? Bo to jedyny aspekt , ktory powstrzymuje mnie od natychmiastowego zakupu :)

Opublikowano

Łap coś taniego. jest to A4Tech X-748K. Nie pożałujesz. Jest to coś budżetowego. Ok. 60 zł.

azbest_6038.png

Elo kochanie masz u mnie branie <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...