Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kaszak . . .

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę tutaj z pytaniem do osób które już miały z tym czymś styczność - kaszakiem. Chodzi o to że w tym roku po raz pierwszy pojawił mi się kaszak.. został ładnie wycięty, później drugi na twarzy - do tej pory mam małą bliznę -.-, i trzeci który miesiąc temu wyciąłem. Kilka dni temu wyskoczył kolejny, i już stan zapalny się wdał.. Do tego w miejscu intymnym, tak wiem że od włosów się to robi ale pytanie jak temu kuźwa zapobiec, nie będę latał w kółko do chirurga bo nie dość że to też boli to do tego przeszkadza - zakładanie szwów etc. Miał może ktoś podobną sytuacje i jakoś temu zaradził? Jeśli tak to z góry dziękuje bo niedługo to zwariuje z tym szajsem..

Opublikowano

Myj się chociaż raz na ruski rok, to pomoże, bo to od niemycia się.

@moderatorzy 

powiedziałem co ma zrobić, powiedziałem z czego to się robi więc warna by mi dał bezmózgowiec.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Ja nie mam takich problemów, bo jednak raz na tydzień na niedzielę zawsze się myje.

Opublikowano

pestka nie ma wody chalpie i nie ma kaszakow

1296916458_by_katalika_500.jpg

Przymuśmy,że ten kot to ty jako zwykły użytkownik,a ten lew,jako KidModerator.

Opublikowano

Zadajesz dość dziwne pytania na forum o tematyce gier ale...proponuje się myć, ciągle myć lub idź do lekarza z tym i jego się spytaj nie tutaj na forum.

Opublikowano

Tak jak pisałem idź do kosmetyczki, ona podpowie Ci jak pielęgnować Twój typ twarzy w taki sposób, żeby w przyszłości uniknąć podobnych problemów :)

Ja rozumiem, że facet to nie damulka i nie będzie nakładał na siebie dziesiątek kremów czy masek, ale kilka podstawowych rzeczy warto zrobić. Sam miałem opory, do czasu kiedy moja facjata pokryła się jakimiś czerwonymi plamkami. Wtedy zrozumiałem, że posmarowanie czymś rano twarzy nie będzie uwłaczać mojej godności, a tubka była na tyle mała, że nie psuła wizerunku męskiej pułki pod lustrem.

f.png

Opublikowano

Wypowiadacie się na temat na który nie macie żadnego pojęcia - Napisałem by osoby które miały z tym styczność się wypowiedziały.. Każdy post typu nie myjesz się został zgłoszony.

Kaszaki jak już napisałem w temacie powstają w miejscu włosów, jeśli ten źle wyrośnie to tworzy się taka torebka łojowa w której zbiera się ropa. Nie ma to nic związanego z higieną, a nawet jeśli tak na to by w moim przypadku to nie przeszło bo myje się dokładnie. 

Jeśli chodzi o kosmetyczke, ona może drobne krostki usunąć lub zamaskować, jeśli już usuwać to hirurg.. Kremy ani nic nie pomaga, a wychodzi na to że nie mogę się ani golić na twarzy ani nigdzie bo zaraz to coś wyskoczy.

Opublikowano

Spróbuj stosować domowy peeling kawowy. Myślę, że mógłby pomóc.

Opublikowano

Spróbuj stosować domowy peeling kawowy. Myślę, że mógłby pomóc.

Weź napisz "po polsku" bo facet nie bardzo rozumie co oznacza peeling, a w dodatku peeling kawowy. :)

Opublikowano

jeśli ten źle wyrośnie to tworzy się taka torebka łojowa w której zbiera się ropa. 

a wychodzi na to że nie mogę się ani golić na twarzy ani nigdzie bo zaraz to coś wyskoczy.

To co ty przy goleniu włosy z cebulkami wyrywasz?  o.O

Koledze jak za dużo pryszczy wyskakiwało w jednym miejscu to wkurwiony oblał się kwasem. Teraz ma tylko blizny. Może ty też spróbuj? 

Opublikowano

Weź napisz "po polsku" bo facet nie bardzo rozumie co oznacza peeling, a w dodatku peeling kawowy. :)

@VoxirDesign

Peeling kawowy, jak sama nazwa wskazuje jest robiony z kawy. xD

Przepis jest łatwy - bierze kawę ale nie rozpuszczalną lub fusy z kawy(fusy chyba lepiej się nadadzą bo są delikatniejsze), dodaje olej (nawet taki najzwyklejszy) i do tego może dodać jakiś żel do twarzy jeśli używa, wymieszać, wmasować sobie w ryjek i spłukać. Kofeina wpływa na pracę gruczołów łojowych, wzmaga porost włosów. A sam peeling oczyszcza skórę, a olej dobrze nawilży, więc po goleniu włos nie będzie miał problemu z przebiciem się przez skórę. Nie mówię, że to mu na pewno pomoże, jednak warto spróbować. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...