Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nazwa przedmiotu się nie zmienia

Indented®

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Japrdl .... Jeśli game 2089 to tylko w cliencie wystarczy, jesli 34k to .../db/item_names.txt oraz item_proto client...

Opublikowano

Witam mam też problem z zmianą nazwy itemu po stronie klienta Terenza , a mianowicie rozpakuje locale potem wchodzę w folder eth i mam tu właśnie  item_proto zapisane w formie pliku i gdy chcę go edytowac za pomocąnp. Notepad-a to  wyskakuje mi tekst jak by był zakodowany np:

k.Ô•ÄÎđŠż–Í!H!ř覷ěôˇ
­r©÷–ËńÔt:äI*ĹĚ—,›™ćęFŐ·Ó/¤&aö‰eŠűŔMÄ}&üoJÖJä`|tőšćmÁ®WňzźÉ];Ž|'0ŚP‰',2>î5÷l8p„˛^ŕu¶*^™Ë6úKÇŕ<Ň;Qŕ?aś™v3§~/Ěľţřµ*˛%ň'/ô>v–Čć“•Şa‰_ă BĂľąÖ­E#‚ßŔĚiĚËŃ SLĺôŘlíó…Y	FĽ|‘Igk‘…ęőtÚ™9Ą<řjő'diI(W*Š/)3kÝ#ÔÔÜo;Tóv ¶ály˛č®í ”ŮĚîQŠÇdrÜߵξĄ‚Mb2By]Z¤HÓp»\{T­ľŞTćl­F€–ç.0×ϱ!äąŚŞ†1udŮ KÉF?jęř=lýÚ]öő,Aç2@/•‰BŽInYúĤ7óp…»mF%c×đw·óßéŹÓŹ#˘ťŰ¬÷–ć•´1%IND
lő…–]ˇ‚¦3–TYüÎŰů&r«8˝ĽIS<2§3ÉĚ,˙Đ$X><)„˛˘qß®ĐĎ#^JsÎDVPVÓ‰yÓă™Čą­Ë^(ÄŹ Ę•"yz;Cá‡f»kUr2‹ .[WŞ*µŘS &ťp¶ő¸ć%¬ŤČ­/Ô"˘ŕ­C 7„á>íĄ Dv®AoĹzďš×ĂÓńC?˘#ČŁ„˘Caµ!ÖJf‰adx誯l„E3$Řó}ĘĂ7Q!ÖJf‰adx"ućŐâŻĘ~áU–_ĂĆAů I6˘”ĺRó•9O˛¤Őg~dĂ=¤ĺÜ‹ťN‰ČÄď`§$8„J:ÁL˙B®ňĄoFvŇK+&ę˘ZÂb¸˝±!ňér!Ë»ĆÉ˙Čă „VYČ8"ÉhŔQŽ-xâĂÄŃe=Ä꡷űú˘­äŐ>ÖqŇß ¶vTć6Z¨`d Ő´çßíŘ:˲Žpq˝Ů­Ëˇ.Jä1É‹ýENô‹ĽűĐgwBÔ9łőô…Ř$”ŤNž qĹŐ‰FÔřU¨Đ1Âc©çě€8Č;r„@D?ž:Ír/˛1ZkilĽ!s)· *üRنĽ9şö‚igÇ ‘LçĹ2â©
4B	> pҨ}ŕq•)ÝznťÂČŰqÄ~ş-[k®Ř"´ągçUŚ´2?
h C2FlcĄ]ńÚ	 üw•şÜ¬ĽCâ°áLŻÇëU?ÎbkŃ1Z)ß]ČR™ťnbŇ‘ßŔ§ľµ"w˘űčÍ0|„.}O2|¦ŘqĆ"É)P±©ăbůűŹ)T/űčÍ0|„.&!CAĂÖ&ü>tŃĄĄńÜvä?n(Pđ_‡|ŁS‘™ľľ m
g5÷ŰôŔ˝ňĄŚë÷Bť\P+%Śu*Ąß”;ĆqČň®3I1[´=xnĂőj#ęÄ{ř’ér”ČEzL"¬«Źćň®íůo2ŔÄ9˘Ů&qÓÔ¨@u€ŠvÔ/KjĄf¨$‚" \łŘ3X®d·ÓA		“űĂúČżń‘ôî¶łóxóż—fŹ“_Ý4¨nBئâ&¤±żí@×+.;ţwąŹŕKŻŻ3uĎ
ŁdO§¦VohDt`M±SǧcX–d^!ä߲Ďy´o’FëKtö«!YJéI6łDŐ”°'t¶x
Ę@ĆŔ¨ćÉ Őöčó0€eµť·č<_

prosił bym o pomoc jak to rozwiązać by dalo rade zmienić nazwę itemu.

Opublikowano

Witam mam też problem z zmianą nazwy itemu po stronie klienta Terenza , a mianowicie rozpakuje locale potem wchodzę w folder eth i mam tu właśnie  item_proto zapisane w formie pliku i gdy chcę go edytowac za pomocąnp. Notepad-a to  wyskakuje mi tekst jak by był zakodowany np:

k.Ô•ÄÎđŠż–Í!H!ř覷ěôˇ
­r©÷–ËńÔt:äI*ĹĚ—,›™ćęFŐ·Ó/¤&aö‰eŠűŔMÄ}&üoJÖJä`|tőšćmÁ®WňzźÉ];Ž|'0ŚP‰',2>î5÷l8p„˛^ŕu¶*^™Ë6úKÇŕ<Ň;Qŕ?aś™v3§~/Ěľţřµ*˛%ň'/ô>v–Čć“•Şa‰_ă BĂľąÖ­E#‚ßŔĚiĚËŃ SLĺôŘlíó…Y	FĽ|‘Igk‘…ęőtÚ™9Ą<řjő'diI(W*Š/)3kÝ#ÔÔÜo;Tóv ¶ály˛č®í ”ŮĚîQŠÇdrÜߵξĄ‚Mb2By]Z¤HÓp»\{T­ľŞTćl­F€–ç.0×ϱ!äąŚŞ†1udŮ KÉF?jęř=lýÚ]öő,Aç2@/•‰BŽInYúĤ7óp…»mF%c×đw·óßéŹÓŹ#˘ťŰ¬÷–ć•´1%IND
lő…–]ˇ‚¦3–TYüÎŰů&r«8˝ĽIS<2§3ÉĚ,˙Đ$X><)„˛˘qß®ĐĎ#^JsÎDVPVÓ‰yÓă™Čą­Ë^(ÄŹ Ę•"yz;Cá‡f»kUr2‹ .[WŞ*µŘS &ťp¶ő¸ć%¬ŤČ­/Ô"˘ŕ­C 7„á>íĄ Dv®AoĹzďš×ĂÓńC?˘#ČŁ„˘Caµ!ÖJf‰adx誯l„E3$Řó}ĘĂ7Q!ÖJf‰adx"ućŐâŻĘ~áU–_ĂĆAů I6˘”ĺRó•9O˛¤Őg~dĂ=¤ĺÜ‹ťN‰ČÄď`§$8„J:ÁL˙B®ňĄoFvŇK+&ę˘ZÂb¸˝±!ňér!Ë»ĆÉ˙Čă „VYČ8"ÉhŔQŽ-xâĂÄŃe=Ä꡷űú˘­äŐ>ÖqŇß ¶vTć6Z¨`d Ő´çßíŘ:˲Žpq˝Ů­Ëˇ.Jä1É‹ýENô‹ĽűĐgwBÔ9łőô…Ř$”ŤNž qĹŐ‰FÔřU¨Đ1Âc©çě€8Č;r„@D?ž:Ír/˛1ZkilĽ!s)· *üRنĽ9şö‚igÇ ‘LçĹ2â©
4B	> pҨ}ŕq•)ÝznťÂČŰqÄ~ş-[k®Ř"´ągçUŚ´2?
h C2FlcĄ]ńÚ	 üw•şÜ¬ĽCâ°áLŻÇëU?ÎbkŃ1Z)ß]ČR™ťnbŇ‘ßŔ§ľµ"w˘űčÍ0|„.}O2|¦ŘqĆ"É)P±©ăbůűŹ)T/űčÍ0|„.&!CAĂÖ&ü>tŃĄĄńÜvä?n(Pđ_‡|ŁS‘™ľľ m
g5÷ŰôŔ˝ňĄŚë÷Bť\P+%Śu*Ąß”;ĆqČň®3I1[´=xnĂőj#ęÄ{ř’ér”ČEzL"¬«Źćň®íůo2ŔÄ9˘Ů&qÓÔ¨@u€ŠvÔ/KjĄf¨$‚" \łŘ3X®d·ÓA		“űĂúČżń‘ôî¶łóxóż—fŹ“_Ý4¨nBئâ&¤±żí@×+.;ţwąŹŕKŻŻ3uĎ
ŁdO§¦VohDt`M±SǧcX–d^!ä߲Ďy´o’FëKtö«!YJéI6łDŐ”°'t¶x
Ę@ĆŔ¨ćÉ Őöčó0€eµť·č<_

prosił bym o pomoc jak to rozwiązać by dalo rade zmienić nazwę itemu.

Musisz rozpakować jeszcze plik item_proto.

Po tym otwierasz utworzony plik item_proto dump notepadem i edytujesz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...