Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Troy - magia?

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gościu, jeżeli masz coś do Kościoła to idź módl się do potwora spaghetti cebulo a nie pieprzysz na forum że Bóg nie istnieje.

Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ale wg mnie jezeli wierzysz w cos czego nigdy nie widziales to jestes idiota. Idz do kosciola bo niedziela albo bog ci nie wybaczy
Opublikowano

Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ale wg mnie jezeli wierzysz w cos czego nigdy nie widziales to jestes idiota. Idz do kosciola bo niedziela albo bog ci nie wybaczy

Idź pooglądać więcej TVN-u albo posłuchaj swoich "mądrych" kolegów z podstawówki. Teolodzy się kurwa znaleźli... Bo bycie ateistą to teraz taki swag. Obecność Jezusa na ziemi jest HISTORYCZNIE UDOWODNIONA. Ale w MTV o tym nie usłyszysz, a na to żeby poszukać wiedzy na własną rękę jesteś jak widać zbyt tępy. A co do kościoła i wybaczania to się nie bój. Bóg najcięższe grzechy potrafi wybaczać, więc nieobecność w kościele tym bardziej.

Opublikowano

twoj stary leci jutro w boeingu 

1296916458_by_katalika_500.jpg

Przymuśmy,że ten kot to ty jako zwykły użytkownik,a ten lew,jako KidModerator.

Opublikowano

Idź pooglądać więcej TVN-u albo posłuchaj swoich "mądrych" kolegów z podstawówki. Teolodzy się kurwa znaleźli... Bo bycie ateistą to teraz taki swag. Obecność Jezusa na ziemi jest HISTORYCZNIE UDOWODNIONA. Ale w MTV o tym nie usłyszysz, a na to żeby poszukać wiedzy na własną rękę jesteś jak widać zbyt tępy. A co do kościoła i wybaczania to się nie bój. Bóg najcięższe grzechy potrafi wybaczać, więc nieobecność w kościele tym bardziej.

Ziomek, w dupie mam jakas zasrana MODE, ateista jestem od pierwszego kroku, tak jak reszta rodziny. I co to kurwa znaczy "bycie ateista to teraz taki swag", no jak mnie wkurwia jak globy takie jak ty nie maja wlasnego zdania albo nie uzywaja mozgu. Powiedz moim rodzicom, ze nie wierza w boga bo chca byc fajni (to wlasnie napisales tyle ze do mnie). Slyszysz jak to brzmi? Pojales teraz jakim jestes bezmozgiem? Nie zamykaj karty z kwejkiem, przegladaj dalej, tam sie duzo dowiesz. Nie musze nigdzie szukac tego co wiem, a wiem ze w bajki nie wierze.
Opublikowano

Ziomek, w dupie mam jakas zasrana MODE, ateista jestem od pierwszego kroku, tak jak reszta rodziny. I co to k***a znaczy "bycie ateista to teraz taki swag", no jak mnie wkurwia jak globy takie jak ty nie maja wlasnego zdania albo nie uzywaja mozgu. Powiedz moim rodzicom, ze nie wierza w boga bo chca byc fajni (to wlasnie napisales tyle ze do mnie). Slyszysz jak to brzmi? Pojales teraz jakim jestes bezmozgiem? Nie zamykaj karty z kwejkiem, przegladaj dalej, tam sie duzo dowiesz. Nie musze nigdzie szukac tego co wiem, a wiem ze w bajki nie wierze.

Ateizm w 9/10 przypadków wywodzi się z grzechu,sam czasami mam wątpliwości i kryzysy wiary, ale nie wiem co mogłoby się stać żebym przestał wierzyć.

Bajki ?  Jezus  jest to postać historyczna, jego zmartwychwstanie z tego co czytałem było opisane w rzymskich dokumentach- oni nie wierzyli w takie rzeczy, a jednak mieli pełne gacie.

Kolejny sprawa to Całun Turyński- najbardziej zbadana naukowo rzecz na świecie, jaki wynik? Nikt nie wiem jak powstał i nie mógł powstać w tym wymiarze czy wszechświecie.To jest najbardziej wiarygodna wskazówka sugerująca zmartwychwstanie. 

Najbardziej rozpierdala mnie to że ateiści wojują a nie mają żadnych swoich ksiądz typu Biblia żeby opierać swoje przekonania. Zasłaniają się nauką, ale nauka jest bezradna w stosunku do chrześcijańskich rzeczy, możliwości. 

Co do tej magii, to jest typowo pod publikę, złudzenia, manipulacje mózgu itd. 

Deus vult

Opublikowano

Ziomek, w dupie mam jakas zasrana MODE, ateista jestem od pierwszego kroku, tak jak reszta rodziny. I co to kurwa znaczy "bycie ateista to teraz taki swag", no jak mnie wkurwia jak globy takie jak ty nie maja wlasnego zdania albo nie uzywaja mozgu. Powiedz moim rodzicom, ze nie wierza w boga bo chca byc fajni (to wlasnie napisales tyle ze do mnie). Slyszysz jak to brzmi? Pojales teraz jakim jestes bezmozgiem? Nie zamykaj karty z kwejkiem, przegladaj dalej, tam sie duzo dowiesz. Nie musze nigdzie szukac tego co wiem, a wiem ze w bajki nie wierze.

Co ty mi k*rwa z kwejkiem wylatujesz? A tym bardziej ze swoimi kalekimi argumentami. Naucz się czytać. Napisałem już że istnienie Jezusa jest udowodnione, a ty mi dalej o "bajkach" A co do tego jak to brzmi, to brzmi bardzo realnie, szczególnie jeśli o młodzież chodzi. A to że nie mam własnego zdania to skąd wziąleś ? Tak dobrze mnie znasz ? W tych czasach do wiary potrzeba odwagi i właśnie własnego zdania, a nie powtarzania za kolegami z gimbazy "katole wieżo hyhyhyhy". Więc to raczej Ty nie masz własnego. Podsumowając: twoje argumenty są z dupy wzięte i jesteś zwykłym idiotą, który próbuje udawać w necie mądrzejszego niż jest. Tyle. Ale dzięki, przynajmniej się pośmiałem :D
Opublikowano

Co ty mi k*rwa z kwejkiem wylatujesz? A tym bardziej ze swoimi kalekimi argumentami. Naucz się czytać. Napisałem już że istnienie Jezusa jest udowodnione, a ty mi dalej o "bajkach" A co do tego jak to brzmi, to brzmi bardzo realnie, szczególnie jeśli o młodzież chodzi. A to że nie mam własnego zdania to skąd wziąleś ? Tak dobrze mnie znasz ? W tych czasach do wiary potrzeba odwagi i właśnie własnego zdania, a nie powtarzania za kolegami z gimbazy "katole wieżo hyhyhyhy". Więc to raczej Ty nie masz własnego. Podsumowając: twoje argumenty są z dupy wzięte i jesteś zwykłym idiotą, który próbuje udawać w necie mądrzejszego niż jest. Tyle. Ale dzięki, przynajmniej się pośmiałem :D

Nie potrzebuje udowodnionych argumentow aby uznac, ze bog (DLA MNIE) nie istnieje, nie istnial i istniec nie bedzie. Jezeli masz odmienne zdanie to niezbednym dla mnie bylo poznanie go, na prawde, zmieniles moje zycie dzielac sie co o tym myslisz. Z powazaniem, dobrej nocy.
Opublikowano

Nie potrzebuje udowodnionych argumentow aby uznac, ze bog (DLA MNIE) nie istnieje, nie istnial i istniec nie bedzie. Jezeli masz odmienne zdanie to niezbednym dla mnie bylo poznanie go, na prawde, zmieniles moje zycie dzielac sie co o tym myslisz. Z powazaniem, dobrej nocy.

To po co odpowiadasz na moje posty ? Odpowiedziałem na twój, bo sens twojego pierwszego postu brzmiał : "każdy ma prawo do własnego zdania, ale jeżeli wierzysz w Boga to jesteś idiotą." Wzajemnie.
Opublikowano

Ty nie wierzysz w Boga, ale Bóg wierzy w Ciebie.

Ludzkie oczy nie mogą zobaczyć Boga.

Idąc twoim tokiem myślenia nie ma powietrza bo go nie widzę.

@top

Magia nie istnieje, chyba że książkach. 

Deus vult

Opublikowano

Ty nie wierzysz w Boga, ale Bóg wierzy w Ciebie.

Ludzkie oczy nie mogą zobaczyć Boga.

Idąc twoim tokiem myślenia nie ma powietrza bo go nie widzę.

@top

Magia nie istnieje, chyba że książkach. 

Ty nie wierzysz w magię, ale magia wierzy w Ciebie.

Ludzkie oczy nie mogą zobaczyć magii.

Opublikowano

Ty nie wierzysz w magię, ale magia wierzy w Ciebie.

Ludzkie oczy nie mogą zobaczyć magii.

przecież jesteś ateistą wtf ? 

Automasakra poziom HARD

aha proszę jakieś księgi dotyczące magii które mają potwierdzenia historyczna tak jak biblia. 

Deus vult

Opublikowano

przecież jesteś ateistą wtf ? 

Automasakra poziom HARD

aha proszę jakieś księgi dotyczące magii które mają potwierdzenia historyczna tak jak biblia. 

Gdzie przemienienie wody w wino czy zmartwychwstanie po 3 dniach ma potwierdzenie historyczne?

Game Over

Opublikowano

Gdzie przemienienie wody w wino czy zmartwychwstanie po 3 dniach ma potwierdzenie historyczne?

No to w to właśnie wierzymy, jeśli chodzi o zmartwychwstanie to jak najprawdopodobniej to całun turyński ale on nie jest konieczny do wiary, ale też gdzieś było to opisane w Rzymskich dokumentach.

Jeśli uznajemy Biblie za niepodważalny zapis historyczny to możemy wnioskować że coś takiego było, ale nigdy nie ma 100%. Dlatego nie była by to wiara. 

Podałeś tą księgę o magii ? 

Deus vult

Opublikowano

No to w to właśnie wierzymy, jeśli chodzi o zmartwychwstanie to jak najprawdopodobniej to całun turyński ale on nie jest konieczny do wiary, ale też gdzieś było to opisane w Rzymskich dokumentach.

Większość to zdarzenia historyczne i potwierdzone

Podałeś tą księgę o magii ? 

Nie mówiłem nic o magii, pytałem się gdzie biblia ma potwierdzenie historyczne. Biblia nie ma, więc magia też nie musi mieć.

Oczywiście też uważam że magia nie istnieje, a Troy czy Dynamo to iluzjoniści którzy opanowali tę sztukę do perfekcji.

Game Over

Opublikowano

Nie mówiłem nic o magii, pytałem się gdzie biblia ma potwierdzenie historyczne. Biblia nie ma, więc magia też nie musi mieć.

Oczywiście też uważam że magia nie istnieje, a Troy czy Dynamo to iluzjoniści którzy opanowali tę sztukę do perfekcji.

Ale o czym ty do mnie rozmawiasz ?

Większość faktów biblijnych typu potop, rozstąpienie się morza( że było coś takiego) i miliony różnych innych faktów mówiących o Władzach itd wszystko jest udowodnione naukowo, biblia zawiera też opis ewolucji, wszechświata tylko jezykiem 3k lat temu, nie zrozumianym dzisiaj. 

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...