Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

84369394128524433499.png

Hej, ja jestem Ever i chciałbym wam zaprezentować unikalny serwer MMORPG.

Nie jest to kolejne survival + frakcję, czy hardcore więc zapraszam serdecznie do przeczytania całej prezentacji, a następnie

do odwiedzenia mojego serwera, bo na prawdę warto :)

pomysl.png

Generalnie, już od jakiegoś czasu obserwuję serwery Minecraft, rok temu stworzyłem swój pierwszy serwer, nie był to wielki hit, ale od tamtego czasu powoli i skutecznie zdobywam doświadczenie w tworzeniu serwerów. Mój projekt bardzo przypomina już istniejące serwery takie jak Wynncraft czy DungeonsRealms, pierwszy twór jaki udało mi się stworzyć pod banderą Silvanii, wystartował w grudniu 2013 roku i przez miesiąc czasu działa dość dobrze, jednak brak możliwości dalszego rozwoju dla graczy stał się powodem zamknięcia serwera beta i rozpoczęciem poważnych prac nad oficjalną wersją. Stworzyłem ją po kilku miesiącach starań, udało mi się napisać, dobrać i skonfigurować wszystkie pluginy potrzebne do stworzenia pełnoprawnego serwera MMORPG. Jednak przez kilka dni po starcie, ze względu na słaba optymalizację, nastąpiła przerwa techniczna, teraz po kilku dniach nieobecności serwer wraca odnowiony i gotowy na przyjęcie wszystkich graczy :)

Generalnie, chcę zrobić regularne update co 2 tygodnie, dodające lokacje, potwory, quest itd. bo jak wiadomo, tego nigdy dosyć :)

Obecnie serwer przygotowany jest na expienie do 50 poziomu, jednak po tym gra się nie kończy, do odblokowania pozostaje oczywiście lepsze uzbrojenie, szybsze konie, czy osiągniecie wysokiego rankingu w arenach pvp.

co.png

Na serwerze znajdziecie wszystko to co pełnoprawny serwer MMORPG powinien mieć czyli:

- System zdobywania poziomów skalowany zgodnie z naszym obecnym poziomem, czyli im dalej, tym trudniej wbić lvl.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- System zadań, bez limitu aktywnych jednocześnie zadań, warunkiem są jednak wymagania lvlowe na rozpoczęcie zadania.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- System zleceń inkwizytorskich, polegających na zabijaniu losowej, określonej liczby coraz to silniejszych potworów.

- System rumaków, do odblokowania jest 5 podstawowych koni + 3 konie premium, różnią się one szybkością, a czasem też posiadają własny plecak!

- System losowych przedmiotów, na Silvanii obecnie jest ponad 400 przedmiotów, z których każdy posiada losowe statystyki (więcej w przedmiotach)

- System potworów, przemyślanych i dostosowany do poziomu gracza.

- System błogosławieństwa, aby po śmierci nie stracić swojego poziomu musimy kupować za każdym razem błogosławieństwo.

- System naprawy przedmiotów (więcej w przedmiotach)

- System aren pvp i rankingu pvp, możemy zmagać się pojedynczo lub drużynowo na automatycznych arenach pvp!

- System górnictwa i zbieractwa, pozwalający na zbieranie 8 różnych rodzajów minerałów, wykorzystywanych w zaklinaniu oraz alchemii.

- System zaklinania, wymaga odpowiedniej ilości surowców i dodaje świetne bonusy do broni np. Trucizna, Oslepienie, Cios Krytyczny.

kiedy.png

Start serwera odbędzie się w te sobotę, czyli 19 lipca o godzinie 17:00.

Zapraszamy wszystkich serdecznie!

IP - silvania.net

TS -

Blog - http://silvania.net

Facebook - silvaniarpg

Banner:

image.png

mapa.png

Obecnie dostępna mapa ma wymiary  1100 na 550 kratek obszar ten stanowy 1/4 całkowitej mapy gry, która mam nadzieję wykorzystać odblokowując nowe lokacje z każdym kolejnym update :)

78177439989893930818.png

Podgląd mapy w wysokiej rozdzielczości!

http://silvania.net/mapa

Klasyczna mapa dynamiczna:

http://silvania.net:8123

Untitled-1.png

Na serwerze znajdziecie obecnie ponad 35 różnych rodzajów potworów, orkowie, bandyci, wilki itd. Każdy zbalansowany i dostosowany do poziomu gracza.

Potwory mają unikalną szansę, różna dla każdego potwora na drop skrzyni, z której możemy pozyskać przedmiot. Oczywiście za zabijanie potworów otrzymujemy złoto oraz doświadczenie, bezpośrednio do naszej sakwy, tak aby gracze nie przeszkadzali sobie nawzajem :)

Przykładowe potwory:

ixnheg.jpg

7sloty.jpg

sg8wsv.jpg

przedmioty.png

Aby pozyskać przedmioty w świecie gry, należy najpierw wydropić z potwora jedną z 5 obecnie dostępnych skrzyń, po jej użyciu otworzy nam się okno dropa, istnieje szansa na znalezienie przedmiotów w środku zgodnie z poziomem otwieranej skrzyni. Wszystkie przedmioty, posiadają losowe statystyki w pewnych przedziale! Możemy zatem otrzymać miecz, znacznie lepszy pod względem obrażeń PVE lub PVP.

Przykładowe przedmioty:

x0e2ik.jpg

zadania.png

W świecie gry znajdziecie NPC, którzy mogą dać wam zadania, dzięki autorskiemu systemowi możliwe jest posiadanie wielu zadań jednocześnie!

Aby rozpocząć zadanie, po prostu kliknij prawym przyciskiem na NPC, którego nick jest szary, NPC z pomarańczowymi nickami sprzedają przedmioty, npc z żółtymi nickami to NPC specjalni tacy jak Kapłan, Inkwizytor czy Stajenny.

Treść zadań jest różna, chodź najczęściej polega na dostarczeniu danego przedmiotu do zleceniodawcy, chodź zdobycie przedmiotów nie jest takie łatwe jak mogłoby się wydawać.

Lista obecnych zadań dostępna pod komendą /zadanie

qpyn8j.jpg

galeria.png

Wrzucam poniżej kilka zdjęć, które najlepiej oddają klimat i założenie serwera, odwiedź nas i sprawdź na własnej skórze, jak to wygląda w grze!

biylog.jpg

l548dd.jpg

almw15.jpg

3fq452.jpg

W prezentacji ze względu na brak czasu udało mi się zawrzeć jedynie część informacji, postaram się aktualizować ją na bieżąco :)

~ Pozdrawiam Eveer.

Opublikowano

Powodzenia Emil! Trzymamy wszyscy za Ciebie kciuki. Mamy nadzieję, że Silvania po raz kolejny odniesie sukces. Czy będzie można nadal kupować wiaderka za sms ?

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

28kht7s.png

Opublikowano

Cieszę się, że Silvania powraca. To już chyba szósta edycja, a może siódma. Straciłem już rachubę. Ale to nie ważne. Najważniejsze, że ten doskonały serwer znów przez miesiąc zapewni doskonałą rozrywkę.

Kieruję też pytanie do administracji - czy przewidujecie więcej nawiązań do klasyki literatury? No i oczywiście, czy unikalny system anchantowania pozwoli na zaklinanie łuków na poziomy X albo więcej?

2ir8z69.png
Opublikowano

Gram na tymże serwerze od wczoraj. Serwer godny uwagi. Przyciąga w nim idea dobrego serwera RPG, dobry system Questów. Niestety, trochę leży system klas, sklepu oraz opóźniona ilość życia na Boss Barze. Nie wiem czemu, serwer przypomina odwzorowanie znanej zapewne gry - Metin2. Całokształt serwera, co można zauważyć, opiera się na pluginach oraz skryptach. Jeżeli nawet 90% serwera jest tutaj na skryptach, stwierdzam, że te skrypty są profesjonalne.
Pozdrawiam:

~ Przewoz20011

Opublikowano

Gram na tymże serwerze od wczoraj. Serwer godny uwagi. Przyciąga w nim idea dobrego serwera RPG, dobry system Questów. Niestety, trochę leży system klas, sklepu oraz opóźniona ilość życia na Boss Barze. Nie wiem czemu, serwer przypomina odwzorowanie znanej zapewne gry - Metin2. Całokształt serwera, co można zauważyć, opiera się na pluginach oraz skryptach. Jeżeli nawet 90% serwera jest tutaj na skryptach, stwierdzam, że te skrypty są profesjonalne.

Pozdrawiam:

~ Przewoz20011

Cały czas pracuje nad ulepszaniem systemu klas oraz powiedz mi co rozumiesz przez system sklepu ? 

Opublikowano

Kiedy będą działać kostury? Jako mag aktualnie nic nie mam do roboty, bez działających kosturow.

Opublikowano

śmieszne w prezentacji piszę 17 lipca no ale smuteczek 28 :<

@@edit najbardziej nie polecam tego 'gówna" jeżeli mozna ten serwer takim nazwać. Po graniu 3 h wieczorem w godzinach 18-12 lagi jak sk*rwysyn nie polecam grać. gdy ever wbił na serwer wszyscy żalili się ze lagi nie da się grać on miał wszystkich w dupie za przeproszeniem poszedł afk. pewnie fapał przy zootube nie wiem. Gdy poprosiliśmy z kolegą o to żeby wprowadził złoty klucz do złotych skrzynek jako drop nie jako sms to mi dał mute

screen shoot mute na 3h jbc :)

http://www.iv.pl/images/97913794464584403178.png

NIE POLECAM TEGO GÓWNA OCENA -1/10

no i jeszcze bita śmietanka 

http://iv.pl/images/13581368022934001297.png

Evuś po 10 godzinach gry, 5 godzinach spędzonych na ts czekając aż wejdzie na ten kanał nie wszedł :< no dobra wszedł na mc napisałem mu kiedy będą odblokowane nowe mapy, poszedł afk po ogladnieciu zoo tube fapaniu napisałem "fapasz czy odpowiesz wkoncu na moje pytanie" no... wlepił mi perma, komunikacja zerowa. nie polecam :]

Opublikowano

śmieszne w prezentacji piszę 17 lipca no ale smuteczek 28 :<

@@edit najbardziej nie polecam tego 'gówna" jeżeli mozna ten serwer takim nazwać. Po graniu 3 h wieczorem w godzinach 18-12 lagi jak sk*rwysyn nie polecam grać. gdy ever wbił na serwer wszyscy żalili się ze lagi nie da się grać on miał wszystkich w dupie za przeproszeniem poszedł afk. pewnie fapał przy zootube nie wiem. Gdy poprosiliśmy z kolegą o to żeby wprowadził złoty klucz do złotych skrzynek jako drop nie jako sms to mi dał mute

screen shoot mute na 3h jbc :)

http://www.iv.pl/images/97913794464584403178.png

NIE POLECAM TEGO GÓWNA OCENA -1/10

no i jeszcze bita śmietanka 

http://iv.pl/images/13581368022934001297.png

Evuś po 10 godzinach gry, 5 godzinach spędzonych na ts czekając aż wejdzie na ten kanał nie wszedł :< no dobra wszedł na mc napisałem mu kiedy będą odblokowane nowe mapy, poszedł afk po ogladnieciu zoo tube fapaniu napisałem "fapasz czy odpowiesz wkoncu na moje pytanie" no... wlepił mi perma, komunikacja zerowa. nie polecam :]

Wiele osób skarżyło się na twoje dziecinne i chamskie zachowanie, kiedy spróbowałeś oszukiwać graczy fałszywym kontem plus oraz kiedy doświadczyłem twojego chamstwa na swojej osobie tolerancja się skończyła. 

Miało być off przez 30 min , czemu od wczoraj 20:00 do dziś nie ma startu? :D

Miałem problemy z połączeniem się do bazy danych, przez pół nocy starałem się odzyskać dane graczy, błąd popełniłem ja, ale już zostało wszystko naprawione i serwer działa :)

Opublikowano

Małe info ode mnie, wyjechałem i nie mam możliwości kontrolowania serwera przez następne kilka dni, w związku z tym do niedzieli serwer będzie offline.

Przepraszam za utrudnienia i pozdrawiam wszystkich :)

Opublikowano

Eveer, nie mogę grać na serwerze, ponieważ nie działają kostury dla magów. Bez tego nie da się grać jako czarodziej. Proszę o naprawę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...