Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przerzucenie Serwera Na Inny Sprzęt.

Ciapek24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od kilku tygodni stoi mój prywatny serwer na hamachi. Postawiony na spolszczonych plikach by carkar (nie wiem czy pamiętacie). Na podstawie bodajże plików by Rain, podejrzewam, że pliki Insomnii. Ogólnie te pliki nie są złe, nie narzekam, ale nie w tym rzecz. Serw stoi na kompie z 2rdzeniowym prockiem AMD Athlon 64x x2 2.4 GhZ, ram 2Gb (na serwer przeznaczone ~1,4Gb), net przez router dzielony na dwa kompy 2mb/s. A więc jest taka sytuacja. Serwer odpalam zawsze na tamtym kompie i idę na drugiego kompa, mojego, własnego i na nim gram. Kompik słaby 1,8 GhZ procek amd athlon (niestety 1rdzeniowy), 1Gb ramu, ten sam net. Wcześniej próbowałem na nim serwer postawić, ale normalne jest to, że na 1rdzeniowym procku nie postawie serwa i jednocześnie na nim nie pogram (wywalało jak się domyślacie). Zbliża się zakup nowego sprzętu dla mnie i tutaj jest moje pytanie. Kiedy przyjdzie nowy komp to czy ten co teraz mam będzie mógł stać jako serwer ot tak ? Podłącze mu tylko zasilanie, a będę się do niego łączył przez team viewer. Komp sformatowany cały będzie i tylko zainstalowane potrzebne rzeczy do postawienia serwera. Czy to pójdzie ? Czy może powtórzy się sytuacja z poprzednich prób postawienia serwa ? Przewiduję max. 15 osób na serwie i powiedzcie mi czy będzie wywalało czy też serwer będzie jako tako chodził. Z góry dzięki, za poradę wynagrodzę plusem.

Pozdrawiam całe mpc forum.

10 [X]

20 [X]

50

100

200

Dalej nie ma co :D

Opublikowano

Tak, tylko instaluj FreeBSD 7.2 nie windows XP

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...