Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban Adresu Ip - jak to działa?

malina1910

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio nachodzi mnie co raz częściej pytanie o bana na adres IP. Jak wiadomo niektórzy Adminowie prywatnych serwerów Last Chaos mają w OWH wzmiankę o tym że Ban który nakładają na gracza nie jest banem na zalozone konto tylko na adres IP. I tu też moje pytanie: Jeśli gram z dziewczyną na jednym kompie co za tym idzie na tym samym adresie IP czy jak ona dostanie Bana to ja na swoje konto też nie będe mógł się zalogować? Niebawem czeka mnie wyjazd do innego miasta więc bardzo mnie to pytanie nurtuje :) 

Opublikowano

Ok. A dajmy na to ze przez 2 dni będę się logował z innego IP tylko na swoje konto i ona po 2 dniach dostanie bana na swoim koncie i ze swojego IP (na którym były założone oba konta) co wtedy? Jak to będzie wyglądać? rozumiem ze po odstępie czasu i logowaniu na swoje konto ze swojego adresu IP mogę być spokojny o swoją postać podczas gdy ona złąpie Bana? Sorry że tak pytam ale po prostu nie daje mi to spokoju... :)

Opublikowano

Ok. A dajmy na to ze przez 2 dni będę się logował z innego IP tylko na swoje konto i ona po 2 dniach dostanie bana na swoim koncie i ze swojego IP (na którym były założone oba konta) co wtedy? Jak to będzie wyglądać? rozumiem ze po odstępie czasu i logowaniu na swoje konto ze swojego adresu IP mogę być spokojny o swoją postać podczas gdy ona złąpie Bana? Sorry że tak pytam ale po prostu nie daje mi to spokoju... :)

Wiesz co, akurat trudno mi powiedzieć coś więcej na ten temat... czy dostaje się po ostatnim logowaniu, czy po adresie gdzie konto zostało zakładane... ale wydaje mi się, że po ostatnim logowaniu. ;) Na 100% pewna nie jestem, ale takie są moje przypuszczenia, no bo np. można poprosić kolegę o założenie konta bo coś Tobie nie działa i grać na innym IP. 

Opublikowano

Jeszcze Cię trochę pomęczę ;) 1 Pytanie ;) Powiedz mi jak możesz , co to jest sprawdzanie typu: "Logi Gry" 2 Pytanie :) Ost byliśmy na bitwie MCS , zdążyliśmy nabić 102 pkt i po 2 minutach 3/4 pt miało zamknięte bramy. Rozważaliśmy możliwość zbugowanego grodu lecz DCS odbywało się w tym samym czasie i tam normalnie inna gildia odbiła gród. Zawsze pojawia się ten problem z zamkniętą bramą gdy gildia broniąca MCS ma mało osób. Taka sytuacja miała już miejsce ale myślelismy ze to bug , lecz teraz wydaje się to trochę dziwne , bo jeśli bronią w 15 osób nic się nie dzieje lecz jeśli jest tak jak było wczoraj ze broni ich tylko 5 zawsze bugują się bramy. 3 Pytanie jest odnośnie PvP. Jakim cudem wkładając komuś 4 deadline szelmy ściągam 250k hp i osobie którą bije HP zatrzymuje się na poziomie 20k Hp i nie idzie jej trafić? Dodam ze nie włącza jej sie Solid Body Defense. Użtywa bota czy jakiegoś innego cudu ? :D I ost Pytanie już Czy istnieje program którym można zedytować statystyki postaci? Nie szukam owego , żeby nie było :) lecz : Czarka (Wiedźma) stojąc na arenie ( czy też na grodzie bo tam jest to chyba nagminnie używane) ściaga 4 osoby 350k HP na skila :) Więc coś tu chyba jest nie tak ;) Po napisaniu że mamy nagrane ciekawe wideo nagle nie może złożyć już nikogo ;) Bynajmniej już nie na 1 skila ;)

Opublikowano

Jeszcze Cię trochę pomęczę ;) 1 Pytanie ;) Powiedz mi jak możesz , co to jest sprawdzanie typu: "Logi Gry" 2 Pytanie :) Ost byliśmy na bitwie MCS , zdążyliśmy nabić 102 pkt i po 2 minutach 3/4 pt miało zamknięte bramy. Rozważaliśmy możliwość zbugowanego grodu lecz DCS odbywało się w tym samym czasie i tam normalnie inna gildia odbiła gród. Zawsze pojawia się ten problem z zamkniętą bramą gdy gildia broniąca MCS ma mało osób. Taka sytuacja miała już miejsce ale myślelismy ze to bug , lecz teraz wydaje się to trochę dziwne , bo jeśli bronią w 15 osób nic się nie dzieje lecz jeśli jest tak jak było wczoraj ze broni ich tylko 5 zawsze bugują się bramy. 3 Pytanie jest odnośnie PvP. Jakim cudem wkładając komuś 4 deadline szelmy ściągam 250k hp i osobie którą bije HP zatrzymuje się na poziomie 20k Hp i nie idzie jej trafić? Dodam ze nie włącza jej sie Solid Body Defense. Użtywa bota czy jakiegoś innego cudu ? :D I ost Pytanie już Czy istnieje program którym można zedytować statystyki postaci? Nie szukam owego , żeby nie było :) lecz : Czarka (Wiedźma) stojąc na arenie ( czy też na grodzie bo tam jest to chyba nagminnie używane) ściaga 4 osoby 350k HP na skila :) Więc coś tu chyba jest nie tak ;) Po napisaniu że mamy nagrane ciekawe wideo nagle nie może złożyć już nikogo ;) Bynajmniej już nie na 1 skila ;)

1. Logi gry - gra zapisuje wszystkie akcje podjęte przez graczy (prawie wszystkie, można je potem odczytać od strony serwera, z nich dowiesz się np, czy ktoś hackował).

3. Raczej bot tutaj nie wchodzi w grę, może jakiś bug, bo innego rozwiązania zagadki obecnie nie widzę.

Ostatnie pytanie: nie da się tego zmienić bez dostępu do bazy danych, także nie. Jednak jeżeli chodzi o bronie, to może jakiś GM jest skorumpowany i rozdaje itemki?

zSCFQrN.png

Opublikowano

1. Logi gry - gra zapisuje wszystkie akcje podjęte przez graczy (prawie wszystkie, można je potem odczytać od strony serwera, z nich dowiesz się np, czy ktoś hackował).

3. Raczej bot tutaj nie wchodzi w grę, może jakiś bug, bo innego rozwiązania zagadki obecnie nie widzę.

Ostatnie pytanie: nie da się tego zmienić bez dostępu do bazy danych, także nie. Jednak jeżeli chodzi o bronie, to może jakiś GM jest skorumpowany i rozdaje itemki?

Nie może być skorumpowany GM bo na serverze jest tylko Administrator ;)

Opublikowano

Nie może być skorumpowany GM bo na serverze jest tylko Administrator ;)

W takim razie może Admin jest skorumpowany? Ktoś mu zapłacił na boku i rozdaje rzeczy (znam kilka takich przypadków xD)?

zSCFQrN.png

Opublikowano

Jeżeli oba konta zostały stworzone na tym samym IP i ostatnie logowania też odbywały się z tego samego IP to obydwa konta zostaną zablokowane. 

Co Ty wymyślasz... Co ma blokowanie IP do blokowania konta? To są 2 różne rzeczy...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Ja mam z kolei problem z banem na jednym z forum / za wyrażanie poglądów politycznych :) /. Próbowałem się ponownie zarejestrować na tym forum, ale nowe konto zostało zbanowane z uwagi na multikonto. Ciekawostką jest fakt, iż pomiędzy pierwszą rejestracją na forum a drugą zmieniłem router a i tak się pokapowali. Teraz pytanie, co muszę zrobić aby mnie nie zbanowali ponownie z uwagi na multikonto? Czy mam kupić kartę sieciową / taką podpinaną do usb / i z niej się zarejestrować?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co Ty wymyślasz... Co ma blokowanie IP do blokowania konta? To są 2 różne rzeczy...

ale masz w regulaminie napisane ze banuje poprzez zablokowanie adresu ip wiec uj wie juz jak to rozumiec

Opublikowano

ale masz w regulaminie napisane ze banuje poprzez zablokowanie adresu ip wiec uj wie juz jak to rozumiec

Blokowanie konta ma to do siebie ze konto zostaje zablokowane, a inne konto bedzie Ci dzialac.

Natomiast blokada adresu IP jest tak jakby przeciwienstwem tego, gdyz zostaje zablokowane Twoje IP a na innym IP konto bedzie dzialalo, i na zablokowanym adresie IP nie utworzysz nowego konta ani na zadne sie nie zalogujesz o ile nie masz zmiennego.

Banowanie konta poprzez zablokowanie adresu ip mozna to rozumiec ze po IP znajda Twoje konto, tak wiec konto jak i adres ip zostana zablokowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...