Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję komputera...

dawidp70

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poszukuje komputera dla prawdziwego, napalonego gracza.

Potrzebuje sam komputer bez myszki i innych akcesoriów.

Cena jest mi obojętna(komp ma być dobry!).

Najlepiej coś intel core i7(lub nowszy) 8 rdzeniowy i jeszcze inne bajery.

Jeżeli taki komputer nie istnieje podajcie co mam kupić i wymienić w komputerze(najlepszym jaki chodzi po rynku).

Dziekuję!

PS Pewnie będziecie hejtować po co mi taki komputer wystarczy ci taki i taki.

Moja odpowiedź chce mieć najlepszy jest kasa nie ma na co wydać chce kupić kompa!(Jeżeli macie jakieś marzenia co ma sie znajdować w kompie (procesor itp.) pisać)

Opublikowano

Złoże Ci komputer, który powinien spełniać Twoje wymagania przy okazji nie kosztując kroci.

Procesor Intel Core i7-4790K, socket LGA1150, 64bit, do 4.4 GHz, 88W, cache 8MB, BOX (BX80646I74790K) - Haswell Refresh 

Płyta główna Asus Z97-AR, Z97, DualDDR3-1600, SATA3, RAID, HDMI, DP, ATX (Z97-AR)

Pamięć A-Data XPG V1.0 DDR3 8GB (2x4GB) 2133MHz CL10 (AX3U2133W4G10-DR) 

Karta graficzna Asus GeForce GTX 780, 3GB DDR5 (384 Bit), HDMI, DP, DVI, BOX (GTX780-DC2OC-3GD5) 

Dysk Seagate Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003) 

Zasilacz Corsair RM Series 650W FULLY Modular 80+ GOLD - CP-9020054-EU 

Obudowa Corsair Carbide Series 500R Mid-Tower Gaming Chassis black (CC-9011012-WW)

Dysk SSD Crucial M500 240 GB SATA3 2.5' 500/250 MB/s 7mm+9.5mm CT240M500SSD1

Cena: 5335 PLN. Dla mnie kwota 5000 PLN, to górna granica kwoty jaką można przeznaczyć na zakup PC. W tej kwocie otrzymujesz procesor i7 z bardzo wysokim bazowym taktowaniem. Tak naprawdę wcale nie musisz podkręcać CPU, żeby cieszyć się naprawdę wysoką wydajnością. Do tego obowiązkowo 8GB pamięci RAM i GTX 780, a więc na dzień dzisiejszy jedna z najwydajniejszych kart graficznych na rynku. Nie mogło zabraknąć w konfiguracji w pełni modularnego zasilacza Corsaira z certyfikatem 80+ GOLD i bardzo cichym wentylatorem. Obudowa? Corsair 500R, polecany z świetnymi możliwościami aktywnego schłodzenia podzespołów polecanego przez mnie komputera. Całkowity obraz komputera dopełnia 240GB SSD, na którym zainstalujesz wszystkie ulubione gry.

Opublikowano

To co wyżej. Jedyne co może zależeć od twoich upodobań to obudowa bo w tym segmencie każda jest dobrze wyposażona. Ja bardziej bym polecił Fractal Desing Define R4 Midi z racji jakości wykonania :) Ale jeśli Ci się nie podoba to droga wolna do tego Corsaira.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...