Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana wszystkich podzespołów

HadesMinecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od jakiegoś czasu zamierzam wymienić wszystkie komponenty w moim pc, ponieważ te ,które aktualnie posiadam są już do du*y ;D Części jakie chciałbym wymienić to wszystko prócz dysku twardego ,bo jest bardzo dobry i szybki więc nie widzę powodu by go zmieniać. Moje pytanie brzmi jak wymienię te wszystkie części to czy będę musiał na nowo system wgrywać na ten dysk? Bo szkoda mi wszystkich danych jakie mam na tym dysku ,a nie mam na czym zrobić ich backupu :/

Opublikowano

Dysk na SATA? Jak zmienisz komponenty to system będziesz musiał zainstalować od nowa, ale na dobrą sprawę nie musisz formatować dysku.

Tych partycji, które nie są systemowe nie musisz formatować dzięki czemu dane na nich zostaną. Tą, na której masz system na dobrą sprawę też możesz zostawić i po prostu po złożeniu nowego zestawu zainstalujesz na niej od nowa system. Wtedy Windows pliki ze starego systemu automatycznie umieści w folderze Windows.old i będziesz mógł sobie je stamtąd skopiować gdzie potrzeba. Oczywiście będziesz musiał wszystkie gry i programy zainstalować od nowa, no ale samych danych nie stracisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...