Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić range pozwalającą wchodzić na kanał bez hasła

vstation001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, jeżeli da się zrobić zbanowanego na kanale odbierając możliwość wchodzenia na kanał 'join permanent channels' (odznaczając ptaszek), to dlaczego nie da się zrobić rangi pozwalającej wchodzić na kanał bez hasła? Nadaję w grupach kanału randzie ignore passwords, tworze haslo na kanale, nadaje range uzytkownikowi i po wyjsciu z kanalu prosi mnie o haslo, da się to jakoś zrobić??

Opublikowano

Tworzysz range w rangach kanałowych ?, jeżeli tak, aby to działało, dana osoba musi wejsc na jakiś podkanał od tego kanału, bo dana ranga jest na kanał nie na serwer. Jeżeli potrzebujesz pomocy daj ip ts, wejde i obadam sytuacje

Opublikowano

Ech nie rozumiesz. Napisałem, że to ma być na kanał, dlatego robię kanałową. Chcę, żeby osoba posiadająca rangę na kanale X z uprawnieniem ignore passwords mogła wchodzić na ten kanał beż wpisywania hasła. Rangę zbanowany na kanale tzn zablokowana możliwość wchodzenia na kanał umiem zrobić i działa a ignorowanie haseł nie idzie..

Opublikowano

To musisz zrobić rangę serwerową. Bo kanałowa ranga ma prawa wtedy gdy jest na danym kanale. Zrób rangę serwerową z Ignore passwords i wtedy będzie mogła wchodzić bez hasła ale jednym minusem będzie to że na każdy kanał. Inaczej nie zrobisz tego. Jest jeszcze 1 opcja aby zrobić tak jak kolega 2x up pisał.

Opublikowano

Jednak się da takową rangę zrobić, przeoczyłem jeden szczegół, jak wyskakuje, że ts żąda hasła to wystarczy wcisnąć OK i osoba z rangą kanałową z permisją ignorowanie hasła wchodzi bez żadnych problemów nie znając hasła.

Dzięki za pomoc. :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...