Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile fps przy tym lapku?

zupkarosyjska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do nagrywania i renderowania to nie zdecydowanie laptop. Wiadomo, może do tego służyć i da radę ale czy aby na pewno chcesz do tego używać laptopa?

Możesz trochę pieniędzy zaoszczędzić i kupić sobie składaka za 2 tysiące, takim sprzętem na pewno coś zdziałasz nawet więcej niż Minecraft!

Skoro już pytasz o tego laptopa, to nie widzę problemu by nie było ze 150 FPS'ów, skoro ludzie na tej karcie graficznej grają w BF'a 4! :)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

a to i tak kupie se lapka bo musze ( patola) 150 fps mi wystarczy na pewno no a nie chce nagrywac tak profesjonalnie... tylko cos w stylu " tomus23232323232323 mnie okradl w handlu " bo na obecnym kompie nawet tego nie moge nagrac bo nastepuje wybuch.

Opublikowano

a to i tak kupie se lapka bo musze ( patola) 150 fps mi wystarczy na pewno no a nie chce nagrywac tak profesjonalnie... tylko cos w stylu " tomus23232323232323 mnie okradl w handlu " bo na obecnym kompie nawet tego nie moge nagrac bo nastepuje wybuch.

Jak by ci wybuchł komputer, to już byś go nie odpalił. I do nagrywania bez ścin jest potrzebny naprawdę dobry komputer.

✐ Jeśli pomogłem daj like'a! 

Bywalec
Opublikowano

Wiesz wszystko zależy od obciążenia lapka przy modyfikacjach itp. Poza tym, jak przeznaczysz sporo miejsca na Mc, zainstalujesz sobie optifine to powinno Ci śmigać bez zacinania się. Z modami może być gorzej, ale ogólnie not bad.

5jJNSGS.png

Opublikowano

szczerze mowiac nie oplaca Ci sie kupowac takiego lapka bo placisz jedynie za marke, ale okey.

powinno byc z 160 fps na renderdistance normal

Opublikowano

Ok, a jakbym miał lapka z takimi parametrami;

procek 2 rdzenie 2.3ghz Intel Pentium

AMD Radeon HD 8570 1GB

RAM 12 GB

to wyniki byłyby lepsze/gorsze? Bo cena jest ta sama, a napisał tam ktoś że nie byłoby zauważalnej mocno różnicy między 1gb a 2gb ram w karcie graficznej, no a tu jest 12 gb ramu. Laptop jest ten sam, tylko te parametry inne.

Opublikowano

Różnicy w ram karty graf. Nie ma. Jest dopiero gdy grasz w bf 4 na ultra. Przy dużych rozdzielczościach. Na takim laptopie zagrasz bez problemu na 60+ fps z nagrywaniem.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jak zoptymalizujesz laptopa. ;)

Opublikowano

Ale po Ci 12GB Ramu? Na win 8 idzie z 2gb, minecraft to 4-5. Taki lapek to s**t. Procesor pentium, grafika nie wykorzysta tego pentiuma. Lepiej złóż stacjonarke.

@neXt15 Ta, chyba z i7 4700MQ, bo ta karta siądzie przy bf3 na medium/low z i5 4200m, a bf4 odpali na low w 800x600, a nawet nie odpali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...