Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składanie komputera na płycie gigabyte

i3turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie interesuje mnie złożenie kompa na tej płycie:gigabyte ga-b85m-d3h. 
Co bym chciał do niej wsadzić to i5 z 4gb ramu jakaś średnią grafe.Jaki zasilacz i obudowa(obudowa najtańsza). Oczywiście podawajcie mi modele które będą dosyć tanie.Dzięki.Mój budżet to jak u kowalskiego czyli będe co miesiąc coś kupować icon_wink.gif

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Kupowanie na 'raty' nie ma sensu ze względu na nowości i zmiany. Musisz określić jaki budżet, bo dla jednego 'średnia grafa' to może byc hd 7770, a dla drugiego gtx 760 oczywiście zależy od majętności.

Opublikowano

Grafika taka żeby na średnich mi poszła fifa 15. Dla kogoś kupowania na raty może jako tak sensu nie ma ale dla mnie ma.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Fifa ogólnie z reguły ma małe wymagania, tą płytę z tematu to już masz ? Kwestia budżetu dalej nie została wyjaśniona, musisz podać ile możesz max przeznaczyć na resztę, bo nikt nie wie ile ty możesz zapłacić..

Opublikowano

Fifa ogólnie z reguły ma małe wymagania, tą płytę z tematu to już masz ? Kwestia budżetu dalej nie została wyjaśniona, musisz podać ile możesz max przeznaczyć na resztę, bo nikt nie wie ile ty możesz zapłacić..

W Fifie 15 wymagania poszły trochę do góry:

Zalecana konfiguracja:

System operacyjny: Windows Vista/7/8/8.1 (64-bitowy)

Procesor: Intel i5-2550K @ 3,4 GHz

RAM: 8 GB

Miejsce na dysku twardym: 15,0 GB

Obsługiwane karty graficzne: ATI Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 460

DirectX: 11.0

Źródło: http://help.ea.com/pl/article/fifa-15-pc-minimum-requirements/

ㅈㅈ.

Opublikowano

Z prockiem to tu trochę przesadzili imo, widziałem te wymagania. Jak by nie patrzeć wszystko się dzieje na zamkniętym stadionie, nie ma żadnego otwartego świata, więc nie ma kosmicznych wymagań, a jak to będzie działać to już kwestia optymalizacji. Większość nowości teraz ma tak słabą optymalizację, bo robią wszystko pod kątem konsol.

Opublikowano

Z prockiem to tu trochę przesadzili imo, widziałem te wymagania. Jak by nie patrzeć wszystko się dzieje na zamkniętym stadionie, nie ma żadnego otwartego świata, więc nie ma kosmicznych wymagań, a jak to będzie działać to już kwestia optymalizacji. Większość nowości teraz ma tak słabą optymalizację, bo robią wszystko pod kątem konsol.

Imo, fizyka w porównaniu z Fifą 14 jest o wiele lepsza, stąd te wymagania. 

@topic: Jaki masz zasilacz? Podaj całą, obecną konfigurację sprzętową, może uda ci się coś zaoszczędzić pozostawiając stare podzespoły lub sprzedając je. ;)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Imo, fizyka w porównaniu z Fifą 14 jest o wiele lepsza, stąd te wymagania. 

@topic: Jaki masz zasilacz? Podaj całą, obecną konfigurację sprzętową, może uda ci się coś zaoszczędzić pozostawiając stare podzespoły lub sprzedając je. ;)

Nic mi się nie uda zaoszczędzić bo posiadam laptopa, na kompa chce wydać 1000zł max. jak mnie to będzie lepiej.

#edit od razu zaznaczam że będe polował na części używane.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...