Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BlueScreen i Metin2 ;O

Hubciu001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć otóż mam problem związany z metin2. Po wejściu do gry gram czasem 2 min a czasem 15 min i bum blue screen.. Miałem przeinstalowanego Windowsa XP bo moim zdaniem jest najlepszy ;d I teraz tak wcześniej nigdy nie miałem takiego problemu z metinem.. Po reinstalacji Windowsa mam innego antywirusa miałem Comodo. Mam AVG Free Edition 2014 i do tego mam zainstalowany COMODO Firewall (wcześniej nie miałem) .

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Podaj parametry swojego PCta.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Jako iż w moim PC spaliła się płyta główna i bedę miał nową za 1 tydzień używam lapka HP nx6110 .. Używam go od 4 dni i wczoraj przeinstalowałem XP i wystąpił ten problem..

Parametry (Proszę się nie śmiać komputer zastępczy ma swoje lata ) xD

Procesor Intel Pentium 1,6 GHz
Ram 1,24GB
Grafika Intel Zintegrowana 128mb

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Znaczy to jest grat xD Metin muli jak sie znajdzie postać na ch1 m1 .. Zanim wszystko przeistalowałem Windowsa to działało jak trzeba no przynajmniej żeby działał do środy ;d

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Sprawdź jeszcze czy masz dobrego Directxa i czy wszystko się zgadza.

Zaktualizowałem Directxa i nadal ten sam błąd wyłaczyłem aby mi restartowal automatycznie to zaraz edytuje ten post i podeśle błąd jaki mi pokaże Blue Screen

@Edit

Wyskoczyło mi, że przyczyną błędu może być (jest) plik o nazwie igxpdx32.DLL

Wyszukiwałem tego pliku w folderze WINDOWS i znalazło mi dwa takie pliki .. Z tym że u jednego informacje są na niebiesko ;d Raz miałem 100% użycia procesora i powodował to plik z folderu system32 usunąłem go i problem się rozwiązał a nie naruszyło to stabilności systemu.. Nie wiem jak sprawa się ma z tym plikiem a dodatkowo biorę pod uwage, że znalazło mi aż 2 takie same pliki.. Więc co robić dalej? :>

@Edit

@Cycu7770 tylko gdzie ja znajde sterowniki starsze.. Jak szukałem to tylko nowe i nowe :D

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

pobierz service pack 3  mi to pomoglo w 100% pozdrawiam.

40117680099074104760.gif                                                 

Opublikowano

Service Pack 3 miałem zainstalowany to podstawa po reinstalacji systemu, ale dla pewności pobrałem go ponownie, aby mi go zaktualizowało. Zaraz sprawdzę czy problem występuje..

@Edit
Nic nie pomogło, ale czy pomoże zmniejszenie obciążenia grafiki .. Mam na myśli zmienie w config.exe w ustawieniach

W Fog z Far na Near, a w Shadow z All na None ..

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Albo popatrz na temperaturę bo ja jak zawsze to miałem to albo zasyfiony komputer albo wysoka temperatura ;) Albo możesz też napisac w dziale komputerowym ;]

Nikt nie będzie spał spokojnie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

miałem ten sam problem i nie jest to wina parametrów sprzętu ani przegrzewaniem się. kombinowaliśmy z znajomymi ponad tydzień. trzeba sprawdzić jakiego konkretnie procesu/pliku dotyczą te błędy. W tym celu można by się zainteresować tym:

http://support.microsoft.com/kb/315263/pl

rozwiązaniem. Nie jestem jednak pewny, czy dasz sobie radę ze znalezieniem, otwarciem i odczytaniem pliku minidump.

edit:
są dwa rodzaje tzw. BlueScreena (z dwoma się spotkałem).czy ten błąd wygląda tak? (nie chodzi o konkretny błąd, tylko o wygląd. bo ogólnie jak ja to miałem, to błąd był za każdym razem inny). kolega z innego forum napisał, że może też być tak, że dysk nie może się dogadać z płytą główną, ale trzeba to sprawdzić.
391501407539431482790.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...