Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oceńcie Spawn

ksantus12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może zamiast tych małych drzewek wokół, zróbcie średnie?

Dolna warstwa zapełniona krzakami, kwiatami, po prostu roślinnością.

Dodałbym jeszcze "liany" pomiędzy średnimi drzewami, ale tak, aby to ładnie się mieszało.

Na dodatek pamiętaj, że dobre oświetlenie to podstawa spawnu.

--

Jeśli masz zamiar dać górę to stwórz ich trochę więcej, a w lesie kamienie, małej wielkości, muszą się oczywiście komponować z naturą, więc śnieg nie pasuję. Polecam, aby z gór wystawały drzewa.

Jeśli chcesz mieć jakiś fajny efekt, to stwórz jaskinie w górze i tam daj potrzebne itemy na gildię. W środku mógłbyś urządzić małe jeziorko, które wypływa w las.

Realizm to podstawa dobrej budowli w minecraft.

Pamiętaj o oświetleniu.

Opublikowano

@KosiarzLive To co teraz napisałeś jest poprostu genialne :D. Masz racje. 
Ale Co masz na myśli mówiąc: średnie drzewa.  Jak duże ? Ręcznie robione ? Czy World Editem :D Takie jak to na spawnie, tylko mniejsze ? :)
A i dobre oświetlenie. To znaczy, że mam dać więcej światła ? Czy jakoś ładniej je udekorować ? :P

@Craaash Dobry pomysł :)

Opublikowano

O ile pomysł na spawn bardzo mi się podoba, to wykonanie nie jest już najlepsze. Materiały są zbyt mało zróżnicowane, a płotki na deskach dawno wyszły z mody. Czegoś potrzeba, czegoś... Mocniejszego. Potrzeba miłości.

Qkob39i.png

Opublikowano

W pełni zgadzam się z poprzednim postem, dodam także coś od siebie. Mój gust estetyczny uderzył mnie w twarz, gdy me oczy ujrzały wejście do skromnego sklepiku. "Brama", jeśli tak to można nazwać jest "połączona" w niesamowicie dziwny sposób. Moim zdaniem powinno zrezygnować się z takich rozwiązań i swe fundusze przeznaczyć na ekologię. Tuż przy miejscach, w których oparcie miała brama mógłbyś posadzić kilka drzew. Wyjdzie to na dobre Tobie, Twojemu środowisku i gustowi estetycznemu niezaspokojonych graczy.

X1L1PPs.png

Opublikowano

I chodniczek, nie zapominajmy o chodniczku!

O mój Bahamucie, jeszcze chodniczek. Jego monotonność na ostatnim zrzucie ekranu doprowadza mnie do depresji. Radzę zamiennie wprowadzać wiele rodzajów kafelek, aby pozbyć się męczącej jednorodności. 

X1L1PPs.png

Opublikowano

Mi osobiście nie podoba się ten spawn zwłaszcza z tym klocem kamienia. Według mnie o wiele lepiej by to wyglądało, gdyby spawn był wewnątrz ogromnego drzewa.

Opublikowano

Tak zacznij budowę spawnu od zera. Polecam ci znaleźć jakąś duża zalesioną polanę i to na niej budować to ogromne drzewo aby za bardzo nie odstawało bo taka budowla na pustyni czy też na polanie bez drzew będzie wyglądać dziwnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...