Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak uruchomić wymagającą grę na słabym sprzęcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie jest to mój pierwszy poradnik udostępniony na tym forum ma on na celu pokazanie wam w jaki sposób można grać w gry komputerowe na dowolnym sprzęcie bez bezpośredniej instalacji na waszej maszynie. Mowa tu o aplikacji OnLive za pomocą której nie musisz się martwić o wymagania poszczególnych gier oraz tego czy wystarczy wam miejsca na dysku. Jedynym wymaganiem do uruchomienia gry jest w miarę szybkie łącze internetowe.   .Zapraszam do oglądania oraz oceniania.

https://www.youtube.com/watch?v=py4KoykRkuM

1. Link do oficjalnej strony Onlive : http://www.onlive.com/
2. Link do downloadu na oficialnej stronie:http://www.onlive.co.uk/download

Wszelkie pytania oraz sugestie  proszę pisać niżej lub bezpośrednio w serwisie YT pod filmikiem.

Masz sugestie pytania lub jakieś uwagi wal

śmiało

Pozdrawiam Kamil ( witrilix )

EDIT: a oto link do wideo które ma na celu niedowiarką udowodnienie że serwis działa poprawnie https://www.youtube....h?v=dzasTh7MDLU jeśli serwis nie działa wam poprawnie istnieje prawdopodobieństwo że zanjdujecie się za daleko od serwerowni. 

Wardia.tk - Nowy Prywatny Serwer Plemion Zapraszam.

Opublikowano

Jak zwykle brak wersji pingwinkowej, to jest rasizm !

Niestety sobie nie pogram :( (watpie ze przez wine pojdzie)

Zawsze moge sprobowac na taborecie (taplecie).

Ale mysle ze sie przyda innym

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

To jest słabe, słaba jakość graficzna.Coś dla desperatów, aczkolwiek pomysł bardzo fajny i trafny.

CPU: AMD FX 8350 4.0GHz GPU: GIGABYTE GeFORCE 970 OC 4GB MOBO: ASUS M5A97 EVO R2 RAM: CRUCIAL BALLISTIX 8GB PSUCORSAIR 600 W 80 PLUS GOLD CASE: ZALMAN Z3 PLUS

MOUSE: A4TECH BLOODY V8M KEYBOARD: ROCCAT RYOS MK KEYPAD: TRACER AVENGER EARPHONES: SKULLCANDY INEAR

maxresdefault.jpg

Opublikowano

Czyli bf3 mi pójdzie na fullscreenie ? czy na najmniejszej grafice ;?

Jak w coś zagrać o.O?

76561198115213832.png

Opublikowano

Nie jest to darmowa usługa trzeba mieć w miarę szybki internet oraz klika złotych na to przekazać. działa to na praktycznie każdym PC a jakość przesyłanego obrazu zależy od wielu czynników bo mi np działa idealnie ale słyszałem że faktycznie u niektórych występują problemy związane z jakością przesyłanego obrazu. Konfiguracja konta jest prosta podajecie dane karty płacicie (oczywiście macie możliwość użycia 7 dniowego triala) i gracie jeśli rejestracja sprawia problemy mogę zrobić poradnik jak to skonf. poprawnie to nie będzie żaden problem.

A sam serwis nie oferuje wszystkich tytułów np battlefield nie mają ale mają dajmy na to metro 2033 i wiele innych gier.

gry odpalane są automatycznie na maksymalnych detalach co nie ma żandego wpływu na grę ponieważ cała gra odbywa się bezpośrednio na serwie.

Pozdrawiam

Opublikowano

O full detalach zapomnij bo sama jakość przez stream jest słaba.ps.mam dobry internet.

CPU: AMD FX 8350 4.0GHz GPU: GIGABYTE GeFORCE 970 OC 4GB MOBO: ASUS M5A97 EVO R2 RAM: CRUCIAL BALLISTIX 8GB PSUCORSAIR 600 W 80 PLUS GOLD CASE: ZALMAN Z3 PLUS

MOUSE: A4TECH BLOODY V8M KEYBOARD: ROCCAT RYOS MK KEYPAD: TRACER AVENGER EARPHONES: SKULLCANDY INEAR

maxresdefault.jpg

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngLordGrizzly full detale są ustawione domyslnie a że jakość obrazu którą odbierasz nie jest taka wysoka to dla tego że prawdopodobnie jesteś za daleko od serwerowni. Tak się tłumaczyli twórcy. Ja otrzymuje obraz bardzo bardzo wysokiej jakosci posiadam metro 2033 w wersji pudełkowej oraz na onlive i różnica jest prawie niewidoczna zresztą mogę się odwołać do bardziej popularnych youtuberów którzy również zrobili wideorecęzje onlive i o jakości powiedzieli to samo co ja 

Opublikowano

To może podaj, że w nielicznych tytułach jest full detal, 3/4 gier to tak naprawdę low/medium + stabilizacja obrazu na minus.

maxresdefault.jpg

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngLordGrizzly  full detale są ustawione domyslnie a że jakość obrazu którą odbierasz nie jest taka wysoka to dla tego że prawdopodobnie jesteś za daleko od serwerowni. Tak się tłumaczyli twórcy. Ja otrzymuje obraz bardzo bardzo wysokiej jakosci posiadam metro 2033 w wersji pudełkowej oraz na onlive i różnica jest prawie niewidoczna zresztą mogę się odwołać do bardziej popularnych youtuberów którzy również zrobili wideorecęzje onlive i o jakości powiedzieli to samo co ja 

@1361622928-U485574.pngLordGrizzly no i wytłumacz takiemu człowiekowi  że tobie się źle gra i obraz jest niestabilny to nie znaczy że u wszystkich tak to działa :) mówię ci że może nie jesteś w zasięgu serwerowni a mniejsza o to nie pisz jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem . mi każda gra działa bardzo płynnie zresztą zrobiłem ten tutrial dla osób z komputerami o małej mocy obliczeniowej na których nawet stare tytuły dobrze nie działają. Pozdrawiam. 

A I weź to przeczytaj Podkreślam że robiąc to wideo miałem na myśli osoby ze słabym sprzetem. 

PS: Przeczytaj jeśli nie widziałeś ( Mój cytat) Później się wypowiadaj 

https://www.youtube.com/watch?v=dzasTh7MDLU jakoś inni ludzie w serwisie grają normalnie wideo  przedstawia bezpośrenią grę jednego użytkownika lecz i grę innych ludzi którzy jakoś grają i nie przestają grać .. hmm czemu ?? ciekawe może dla tego że oni są zadowoleni z serwisu ? a wezmę pod uwagę że po za samą grą również nagrywał więc nie rozumiem w czym tkwi twój problem.

Opublikowano

w sumie to pograsz przez 7 dni ponieważ masz możliwość użycia triala (play pack) i później płacisz 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

skisłem xddd dobre dobre mam lapka jakiegos mongolskiego na ktorym bf2 sie zacina a tam bf3 działa XDDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...