Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Smuż - seria tutoriali

Casso.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem, że tylko ja na forum opanowałem smuż bardzo dobrze (nie powiem, że do perfekcji, bo są lepsi), więc wpadłem na pomysł stworzenia tego tematu. Będę starał się co 2 dni wstawić kolejną część (lub krócej, zależy od wolnego czasu). Na początek podstawy, ustawienia brusha oraz 1# sposób smużenia. Dodałem też przykładowy smuż, jaki można z łatwością zrobić w 5 minut kiedy opanuje się smużenie. Tylko żółta plamka i smuż, nic więcej. W następnych tutorialach pokażę, jak cieniować smuż i nadać mu głębii :)

jstBQCW.png

(Tym razem w małym formacie, bo zrobiłem lekki fail, a nie powiększę, bo straci jakość. Następne będą wiele większe, ale ważne, że da się rozczytać ^^)

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Ty się ze mnie nabijasz? xD

Do cholery, robię i robię, a i tak z kółka wychodzi mi jakieś gunfo. :<

Próbuj, próbuj :P Najważniejsza w smużeniu jest kreatywność, przenieś to co ci siedzi w głowie na smuż :D

poprawka.png

Opublikowano

Ten tutorial wygląda jak 

941761405517805313241.png

w porównaniu z tym co pokazałeś jak zrobić i Twoim efektem końcowym : D

Przeczytaj dokładnie to co napisałem,

Dodałem też przykładowy smuż, jaki można z łatwością zrobić w 5 minut kiedy opanuje się smużenie.

:P

Z czasem pokażę jak i co się robi, spokojnie. @EnkeiShido nie mam żadnej paczki pędzli, używam normalnego hard brusha z ustawionym pen pressure ^^

/PS. jutro wstawię dalszą część tutoriala, pokażę jak uzyskać taki efekt jak na samym dole tutka

poprawka.png

Opublikowano

rozumiem, że na tablecie to robisz?

Tak :)

Jaja se robisz? Skoro to są podstawy, pokaż te zaawansowane  o.O

458331405867164753872.jpg

Przyjdzie na to czas :D

Trochę się opóźnia update, jutro rano postaram się wstawić

poprawka.png

Opublikowano

na myszce tego nie da sie zrobic chyba, ze ktos chce siedziec i robic to co Casso. jako sygnie 2 dni xD

Na tablecie zacząłem robić od +/- 5 dni, wszystkie moje poprzednie prace są robione myszką. Wystarczy stabilna ręka ;)

poprawka.png

Opublikowano

Opóźnia się XDDDDDDD Nie no, do połowy zrobiona. Wywaliło mi prąd w trakcie i trochę straciłem, ale dzisiaj koło 16 będzie na 110%

poprawka.png

Opublikowano

Opóźnia się XDDDDDDD Nie no, do połowy zrobiona. Wywaliło mi prąd w trakcie i trochę straciłem, ale dzisiaj koło 16 będzie na 110%

Wincyj, wincyj panie, jakoś jej nie widzę xD

@Casso. tymczasowa taka, znalazłem. W każdym bądź razie nie anuluję tamtego zlecenia jak coś xD

zSCFQrN.png

Opublikowano

Ten tutorial wygląda jak 

941761405517805313241.png

w porównaniu z tym co pokazałeś jak zrobić i Twoim efektem końcowym : D

Z Przesłaniem. = ]  A co do autora. Masz może więcej przykładów ?

azbest_6038.png

Elo kochanie masz u mnie branie <3

Opublikowano

Już ustaliłem z pewną osobą, że jutro z samego rana (8-9) będzie następna część tuta, dzisiaj wkurwiony byłem, a wolę na spokojnie zrobić ^^

(@Neoxyh od kogo zarąbałeś sygnę? Ładna jest ;_; )

poprawka.png

Opublikowano

TU TURU TUTUDU (jeszcze dzisiaj wstawię tut dotyczący cieniowania smużu)

142811406191171284704.png

poprawka.png

Opublikowano

No Casso, teraz to jakoś wytłumaczyłeś. Coś z tego da się wywnioskować, mnie osobiście smuż się podoba, ale kto co lubi. ;D

Choć efekt końcowy wygląda tak:

4276614062163901036599.png

@Casso.

W takim razie jestem fes lamą w kwestii smużu.

Opublikowano

No Casso, teraz to jakoś wytłumaczyłeś. Coś z tego da się wywnioskować, mnie osobiście smuż się podoba, ale kto co lubi. ;D

Choć efekt końcowy wygląda tak:

4276614062163901036599.png

To wcale tak nie wygląda. To tak jakbyś wziął obrazek z 2. z twojego przykładu i go wyostrzył lol xD Zrobiłem tylko to co wytłumaczyłem na początku

poprawka.png

Opublikowano

To jest dość izi, problem z tym, że z reguły myszką jest to tak hardkorowy opór, że robiąc 30% mamy nadzieje, że JAKOŚ TO BĘDZIE TERAZ ROBIE NA SZYBKIEGO i wychodzi co wychodzi (kupa). Warto dodać tipa. że czarnym hard brushem 1px na nakładce (chyba, teraz nie powiem) można robić kreski ZGODNIE Z KIERUNKIEM ROZCHODZENIA SIE SMUŻU, ŻADNE W POPRZEK KUWA. To uwydatnia, dodaje cienia.

167161466687770313241.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwsze punkty dobrze mi poszły, ale nie bardzo rozumiem, jak zrobiłeś ten ostatni efekt, z wewnętrzną częścią smużu.

Zaprezentujesz efekt? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...