Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka karta graficzna

Tryta12317

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko jaka karta graficzna PCI-E Nvidia GeForce tak do 400-450zł do gier :)
stara byla ddr2 wiec nie wiem jaka mam dokupic , a i złącze do monitora d-sub/vga

Opublikowano

Tak gtx750 ti jest dobra, ale podaj zasilacz ;)

Opublikowano

Pewnie no-name+kup corsaira 450vs

Opublikowano

Najlepiej podaj cały zestaw, bo nie wiadomo czy jest sens lepszej karty.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Człowieku.... Ty masz jakiekolwiek pojęcie co ty chcesz zrobić?

Jak chcesz miec i5 + nowe mobo to musisz:

-kupic ram (NIE PRODUKUJĄ PŁYT PO LGA 1155 A CO DOPIERO 1150 Z DDR2!)

-kupic nowy zasilacz (bo spalisz wszystko wpizdu, albo wogole nie uruchomisz)

-kupic konkretną obudowe (i5 to często grzałki)

-jakies konkretne chłodzenie do procesora (na boxowym nie uciagniesz niczego z k w nazwie, a i niektorych bez tez nie)

Czyli wchodzisz w koszta...

Innymi słowy, sprzedaj kompa wpizdu, kup nowego, uzbieraj z 2000 dopiero mysl o i5, tyle w temacie.

Opublikowano

Człowieku.... Ty masz jakiekolwiek pojęcie co ty chcesz zrobić?

Jak chcesz miec i5 + nowe mobo to musisz:

-kupic ram (NIE PRODUKUJĄ PŁYT PO LGA 1155 A CO DOPIERO 1150 Z DDR2!)

-kupic nowy zasilacz (bo spalisz wszystko wpizdu, albo wogole nie uruchomisz)

-jakies konkretne chłodzenie do procesora (na boxowym nie uciagniesz niczego z k w nazwie, a i niektorych bez tez nie)

Czyli wchodzisz w koszta...

Innymi słowy, sprzedaj kompa wpizdu, kup nowego, uzbieraj z 2000 dopiero mysl o i5, tyle w temacie.

Wiem ze wchodze w koszty  i wiem tez ze nowa plyte glowna musze kupic i do niej ram nowe :) nie rob ze mne debila ;)

Opublikowano

Podaj dokładnie co to za zasilacz, bo same 350 w nic nie mówi. Znajdziesz to z tyłu obudowy lub w środku na naklejkach. Jeśli okaże się że to no-name będą oczywiście dodatkowe koszty. Co do tego że pisałeś, że planujesz wrzucić i5, nie będzie to takie proste. Dochodzi do tego wymiana mobo, zasilacza, ram, obudowy (pewnie jest to jakiś piekarnik), możliwe że jeszcze dysku i napędu (o ile te są na ATA). Najlepiej jak byś to sprzedał, dorzucił coś od siebie i kupił coś nowego. Co innego upgrade procesora czy karty graficznej, a co innego upgrade 3/4 podzespołów.

...

...

SB/IB są chłodne, gorzej jeśli chodzi o haswelle, te dopiero można nazwać grzałkami. Co do boxowego chłodzenia, jeśli nie podkręca to w zupełności wystarczy. Obudowa też wcale nie musi być konkretna (ja rozumiem konkretna jako okolice 250-300 zł), wystarczy zalman z3 plus lub spc brutus m23 za ~150 zł i będzie ok.

Opublikowano

Podaj dokładnie co to za zasilacz, bo same 350 w nic nie mówi. Znajdziesz to z tyłu obudowy lub w środku na naklejkach. Jeśli okaże się że to no-name będą oczywiście dodatkowe koszty. Co do tego że pisałeś, że planujesz wrzucić i5, nie będzie to takie proste. Dochodzi do tego wymiana mobo, zasilacza, ram, obudowy (pewnie jest to jakiś piekarnik), możliwe że jeszcze dysku i napędu (o ile te są na ATA). Najlepiej jak byś to sprzedał, dorzucił coś od siebie i kupił coś nowego. Co innego upgrade procesora czy karty graficznej, a co innego upgrade 3/4 podzespołów.

SB/IB są chłodne, gorzej jeśli chodzi o haswelle, te dopiero można nazwać grzałkami. Co do boxowego chłodzenia, jeśli nie podkręca to w zupełności wystarczy. Obudowa też wcale nie musi być konkretna (ja rozumiem konkretna jako okolice 250-300 zł), wystarczy zalman z3 plus lub spc brutus m23 za ~150 zł i będzie ok.

Kto mi kupi taki stary komp  ?

GeForce Nvidia gt9400+ ddr2

Intel Core 2 Duo 2x2,5ghz

Dysk (ATA) 750gb SAMSUNG HD753LJ

2x 4GB ram ddr2

Napęd ATA 

Zasilacz 350watt

?

nawet nie wiem czy on chociaz 100zl wart

Opublikowano

A co ma do rzeczy to że komputer jest słaby? Bo raczej nie NIC.

Jeśli masz płytę główną ze złączem PCI-e 2.0 x16 i obudowę która zmieści nową kartę to możesz spokojnie ją wymienić. Oczywiście po wcześniejszym kupnie nowego zasilacza z białej listy.

Potem możesz w razie potrzeby wymienić resztę części zostawiając kartę graficzną i zasilacz. Jeśli teraz masz pieniądze to możesz kupić również obudowę którą zostawisz do następnych zmian.

Opublikowano

A co ma do rzeczy to że komputer jest słaby? Bo raczej nie NIC.

Jeśli masz płytę główną ze złączem PCI-e 2.0 x16 i obudowę która zmieści nową kartę to możesz spokojnie ją wymienić. Oczywiście po wcześniejszym kupnie nowego zasilacza z białej listy.

Potem możesz w razie potrzeby wymienić resztę części zostawiając kartę graficzną i zasilacz. Jeśli teraz masz pieniądze to możesz kupić również obudowę którą zostawisz do następnych zmian.

puki co nie mam kasy , lipa jest . takze odpuszczam sobie gry .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...