Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 dyski po 500 gb

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema. 

chciałbym aby ktoś wytłumaczył mi jak debilowi jak zrobić kolejną partycję, mam jedną 1 TB a chciałbym mieć 2 po 500 

limit dla kogoś kto mi najbardziej pomoże. 

pilne!

win 8.1 x64

Opublikowano

start > ppm w komputer > zarządzaj > zarządzanie dyskami > na dole masz takie wykresy, klikasz na ten 1 tb prawym i > zmniejsz wolumin  i potem juz logicznie powinno pojsc.

w windows 8.1 o ile dobrze pamietam to lewy dolny róg kliknij prawym i powinna wyskoczyc lista a jak sie nie da to prawy gorny rog  i opcja szukaj, napisz zarzadznie dyskami a jak tego nie wyszuka to wpisz komputer i ppm sproboj w zarzdzaj wejsc

jakbyco to nie bij bo ja pracowalem przez miesiac na windows 8 ale z 8.1 nie mialem stycznosci ale nie wydaje mi sie zeby jakies kolosalne zmiany nastapily

Opublikowano

no ja wiem ale dopiero to zauważyłem jak już zainstalowałem system

wciąż czekam na jakieś wskazówki bo żadnych wykresów tam nie widzę

Opublikowano

Djud xDDDD Masz na pulpicie ikonkę komputera, kilkasz na nią prawym, zarządzaj potem szukasz i klikasz na zarządzaj dyskami, masz tam swoją literkę jakąś przy dysku klikasz prawy na niego i zmniejsz wolumin, zmniejszasz o te 500 gb, oczywiście musisz to przeliczyć sobie na MB. I potem te 500 gb nieprzypisane będzie to klikasz na to i tam powinno być coś takiego, że utwórz partycję albo dodaj nieprzypisane miejsce czy coś takiego. Dla pewności niech ktoś mnie jeszcze poprawi :x

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Nie prościej ściągnąć program partion manager następnie wejść na jutube i zobaczyć poradnik ;-; ?

Apropo, przypadkiem partycji z systemem nie można (chyba) zmniejszać/rozszerzać. (poprawcie mnie jeśli się myle : ) )

graphic.png
Opublikowano

Nie prościej ściągnąć program partion manager następnie wejść na jutube i zobaczyć poradnik ;-; ?

Apropo, przypadkiem partycji z systemem nie można (chyba) zmniejszać/rozszerzać. (poprawcie mnie jeśli się myle : ) )

@Rocki star12 podrzucisz jakiś? nie umiem nic ciekawego po polsku znaleźć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...