Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak dobrze mogę zareklamować swój serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jutro o 14:00 otwieram swój serwer minecraft, bardzo się napracowałem i chciałbym aby grało dużo osób. Serwer ma 24 sloty i boję się że tylko ja będę na starcie. :(

Pomocy :)

Rekrut
Opublikowano

Nie ma co startować bez oryginalnego pomysłu i startowej bazy graczy. A wybić możesz się później chyba głównie poprzez reklamy u większych youtuberów, ewentualnie toplisty.

Opublikowano

wystarczy zapowiedź +1 dniowa w miare ogarniętej prezentacji, 24 to baaardzo dużo (zalezy jak sie patrzysz). Mając tyle slotów i dawną wene do tworzenia bylo by na starcie [u mnie] przypuszam 15/24

Opublikowano

Siemka ! Sam posiadałem serwery gdzie na start było full . Jak to zrobiłem ? Proste ! Troche reklamowania na skype / facebooku / youtubie / ask i Wyszedł miły efekt ;)

wiesz co ? Wbij w ten link : www.youtube.com/user/MrDjCitrox/videos  daj suba i roześlij znajomym ;_0

Opublikowano

Tutaj masz poradnik jak zrobić najlepszy serwer Minecraft:

http://www.mpcforum.pl/topic/1031608-tut-jak-zrobic-kolejny-typowy-serwer-z-duza-iloscia-graczy/

Gwarantuje serwer pełen na start! :G

A tak na serio, na wczesna reklama dużo daje, co najmniej 3 dni przed startem. Jest dużo miejsc do wstawienia takiej reklamy, mpcforum, facebook, yt, ask, nawet instagram. 

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Pamiętaj gracze nie przyjdą na standardowy serwer ,który napotkają w co drugiej prezentacji serwera.Teraz każdy serwer minecraft musi mieć to coś to coś co zachęci potencjalnego gracza do gry ,ale też przy tym go nie znudzi i zapewni rozgrywkę nie na 1 dzień tylko na wiele tygodni.Podstawa to dobrze dopracowany serwer +ciekawe pomysły,oraz pluginy/skrypt.Ale to nie wszystko większość graczy serwerów minecraft przychodzi z prezentacji na MPC więc dobrze jest zrobić kreatywną prezentacje ułożyć tak słowa aby wciągały i nie nudziły a całą prezentacje obrać trochę tajemniczością tak aby gracz nawet z samej ciekawości wbił na serwer.Warto też dać reklamę na innych serwisach czy też wykupić reklamę np. u zyczu ;).Pamiętaj serwer trzeba rozwijać bo niestety nie da się już zrobić prostego serwera i jeszcze na nim zarobić... ;)

Opublikowano

Ja się nie martwie szybko mi nabywa graczy. Powiem ci jak! Posiadłem dwa servery po 40slt i wybiły sie wysoko [około pół roku temu Teraz 3dni temu stworzyłem Nowy KeyCraft. Reklamuje go na MCLista, Minecraft-list i paru innych listach. Polecam ci się również tutaj się zareklamować na forum MPCForum w publikacje serverów.

||| IP: MC.ENCH.PL |||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...