Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak zrobić kolejny typowy serwer z dużą ilością graczy!

Karolina_666

Tytul ukradli.  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak duzo serwerow tego typu widzicie?

• 99%
    • 90%
    • 80%
    • 60-70%
    • 40-50%
    • 20-30%
    • Jestem kompletnie slepy.
      0
    • Jestem debilem.
    • Jestem debilem i mam taki serwer.
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec potrzebujemy dobrej nazwy! Wydaje mi się ze świetnie nada się: NoobCraft.lo. xD.egfr.kgt.pl

A co z hostingiem? Najlepiej znaleźć coś na MPC typu: "darmowy hosting 200 slotow"

Jak bd lagi to znaczy ze ma słabego kompa, jak powie ze ma dobrego to zwal winę na jego neta, jak tez ma dobry to powiedz ze pewnie centrala padła, jak tez zaprzeczy to go zbanuj i wyzwij od debili.

Niżej jest opisane jak utrzymać serwer, ale trzeba go uruchomić tak? Nic prostszego! Wystraszy wysłać kilka sms-ów i po sprawie, smsy to najlepszy wybór! Szybkie, tanie, prawie bez podatku, firma bierze tylko grosze :) Przelewy są dla debili co lubią czekać, te internetowe to oszustwa, chcą kasę wyłudzić.

Sloty nieważne w kilka tygodni i tak bd miał od 40 do 200.

Pluginy:

Worldguard

Gilde bu Fush

Losowy inny plugin z mpcforum lub bukkit.pl (może mały wyjątek dla grześka)

Worldedit

Essentials

Commandbook

falsebook

craftbook

ichat

uchat

WTFchat

essentilasChat

GroupMenager

EssentialsSpawn

IConomy

Anty-creeper

anty-Enderman

anty-dragon

anty-zombie

anty-skeleton

anty-player

anty-spider

anty-anty

mcMMo

Horses

Multivese-core

MV-inventories

MV-Portals

MV-NetherPortals

40 innych losowo wybranych

Teraz je konfigurujemy. Ściągamy losowa paczkę plików np bronda (wszelka zbieżność nazw itp jest przypadkowa) i kopiujemy ustawienia, jak nie ma naszego pluga to olewamy, może nic się nie stanie.

Robimy mapkę, zaczynamy od spawna, zaznaczamy pierwsza ścianę i dajemy //set 56 i tak z wszystkimi ścianami, komenda //outline jeszcze by coś popsuła, lepiej zrobić to ręcznie.

Dobrze... mamy diaxowy kwadrat nasz spawn, teraz trzeba napisać regulamin.:

1. Admin ma racje

Tyle chyba wystarczy. jak coś komuś nie pasuje nic trudnego: nazwij go noobem, kur.. chu.. piz... i po kłopocie, właśnie zachowałeś się jak na prawdziwego admina przystało!

Czas na działki, Generujesz losowa mapkę dla plotme i gotowe.

Zbuduj jeszcze jakieś parkury, inne kwadratowe budowle i masz piękna mapkę. By zrobić mapkę wystarczą ci te komendy:

//set 0

//set 56

//set 41

//set 42

//set 57

//set 11

//set 10

//set 8

//set 7

Reszta nigdy nie bd ci potrzebna.

No dobrze... ale jak utrzymać serwer? Nic trudnego!

Do naszego kochanego Item-Shopa dodajemy te przedmioty:

Vip, Daje nam diaxowa zbroje z wszystkimi enchantami, komendy /ban i /kick cena: 5zl

SuperVip - to samo co wyżej + gm. Cena: 10zl

Op - dostajesz opa: Cena: 20zl 2zl

To jak mamy już większość gotowe... czas ustalić jaki to bd serwer!

Do wyboru mamy:

FreeBuild

Survival+Frakcje

Survival

RPG

Reszty nie znasz!

jesli robimy FreeBuild nie zapomnij dodać:

/warp jedzenie - darmowe jedzenie

/warp piasek - darmowy piasek

/warp kopalnia - darmowy kamień i rudy

/warp tartak - darmowe drewno

/warp op - darmowy op

Jeśli robisz Survival + frakcje nie musisz już nic robić, możesz nawet zlikwidować działki. Zyski zaczną się pojawiać za kilka dni.

Jeśli robisz zwykły survival to to samo co wyżej.

Teraz RPG!!! Musisz zainstalować citizens, i zrobić kilka questow, a tak po za tym wszystko jak w surv+frakcje.

GRATULACJE! Właśnie stałeś się posiadaczem kolejnego świetnego serwera. zawsze full!

Pamiętaj o tych zasadach:

1. Nie możesz mieć więcej niż 15 lat.

2. Twoi modzi nie mogą mieć więcej niż 12 lat

3. Twoi gracze nigdy nie bd mieć więcej niż 12 lat.(Psychicznie)

4. Nie zapomnij rozdawać itemkow codziennie za nic.

5. jak ktoś poprosi to daj gm.

6. Wyzywaj każdemu komu się coś nie podoba. Tylko TY masz racje.

7. Nie zapomnij dodać dropu z kamienia!

8. Olej serwer i zbieraj hajs z YT Serwera.

9. Nie zapomnij co jakiś czas robić nowego serwera, jak już ten zaczną "hejcic".

10. Jak jesteś znany z YT, zatrudnij kilka osób, nazwij serwer swoim nickiem, I mów że to twój serwer, nie ważne że nic tu nie zrobiłeś!

11. Jak na serwerze są lagi po prostu użyj komendy /reload To tylko głupie plotki ze obciąża serwer, jak wyskoczy ci za którymś razem błąd z dziwnymi literkami i jakimiś napisami not enough space, to spokojnie, to znaczy ze serwer nie może ogarnąć twojej jedwabistości (o.O) i musisz go zresetować. napisać do supportu i poprosić o pomoc.

A wiec jeszcze raz GRATULUJE i miłego grania z 7 latkami :)

Czy naprawdę w Polsce muszą powstawać same takie serwery? nie stać was na coś więcej?
Ludzie się już przyzwyczajają do takich serwerów i jak powstanie coś lepszego najczęściej stoi puste... Ale... wiecie co? podoba mi się to... Co z tego ze jest mniej graczy, przynajmniej to nie debile jak większość z was...

Róbcie dalej te wasze surv+frakcje myśląc że się na czymś znacie.
I wasze kochane RPG! Dalej nie ma ANI 1 polskiego serwera RPG.

A i nie zapominajcie subnac CapitanaSparkleza by zawsze wiedzieć co nowego można by nieudolnie skopiować od naszych zagranicznych fanów MC :) (PS: Nie mam nic do tego pana, tylko do was.)

Życzę miłej gry :) Zaraz pewnie tez dostaje warna na 5/10% no ale co tam. Nie można w końcu zapominać o 2 pkt żelaznych zasad :)

Nie chce tu widzieć żadnych postów typu:

A u mnie na serwerze: NooBCraFtersi.Com.PL.WTF.LOL.PL jeżt inaczej i nie ma ónas graczy, wejć i zopadz! :(

PS: Ile % warna jest za napisanie prawdy? :*

W sygnie się by nie zmieściło wiec info o mnie:

1. Nie jestem żadnym "Hejterem" Pisze co myślę, Jak coś mi się spodoba to też to napiszę... Ale niestety takich rzeczy jest nie wiele, oby kiedyś się to zmieniło.

2. Jeśli twoje zdanie zawiera więcej niż 0 przekleństw to mam je w dupie.

3. Nie jestem tutaj by nabijać posty, lajki czy inne gówna... Mam to gdzieś, możecie mi wyzerować licznik, nic się nie zmieni.

4. Nie rozumiem ludzi błagających o lajki...

5. Twierdze ze 80% ludzi udzielających się w internecie to idioci. (Reszta mądrych ludzi siedzi cicho, bo wie ze to nie ma sensu, Ja niestety tak nie mam :( )

Czekam na wasze hejty, kocham patrzeć na odpowiedzi debili :D

Ale liczę też na kilka normalnych :)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Bardzo dobrze napisany poradnik xD Teraz na poważnie. Takie serwery jak opisałaś wyżej zaśmiecają tylko Polską scene MC. Takie serwery nie powinny wgl. powstawać bo nie mają one żadnego sensu. Tyle odemnie

Opublikowano

Taki poradnik to podstawa nowego gracza minecraft, zaraz po tym jak ktoś zobaczy na youtube poradniki jak ściągnąć mc by zyczu (bo to wstyd kupić minecrafta co powiedzą koledzy w klasie) i nodusa. Tylko nie ma mojej ulubionej zasady, biedny serwer ale na bogato; 3 sloty , 6 administratorów.

I nie ma też info co do wyboru hostingu. Najlepiej jakies ..ne24.pl gdzie autorska jest tylko strona bo reszta to.... nie autorski sklep, panel i ogólnie wszystko. Tak po 25mega na slot bo po co więcej, zwali się winę na gracza, że słaby komp. I żeby nigdy nie brać craftserve.pl z ich autorskim panelem, sklepem sms, mapa, strona,dyski ssd, 100mega na slot, łącze 1gbps itp bo to lipa, lepiej na hdd kopać 1 klocek dirtu 3 razy.

I polecam kupować duże serwery i płacić sms'em będzie taniej.

PS. To nie jest hejt ani próba obrażania kogoś tylko przedstawienie rzeczywistości. Dziwię się ze wyższe instancje się jeszcze nie przyczepiły do tego tematu. To powinno być podpięte, tylko no może z wytłumaczeniem dla tych którzy nie rozumieją tego tematu.

Opublikowano

Taki poradnik to podstawa nowego gracza minecraft, zaraz po tym jak ktoś zobaczy na youtube poradniki jak ściągnąć mc by zyczu (bo to wstyd kupić minecrafta co powiedzą koledzy w klasie) i nodusa. Tylko nie ma mojej ulubionej zasady, biedny serwer ale na bogato; 3 sloty , 6 administratorów.

I nie ma też info co do wyboru hostingu. Najlepiej jakies ..ne24.pl gdzie autorska jest tylko strona bo reszta to.... nie autorski sklep, panel i ogólnie wszystko. Tak po 25mega na slot bo po co więcej, zwali się winę na gracza, że słaby komp. I żeby nigdy nie brać craftserve.pl z ich autorskim panelem, sklepem sms, mapa, strona,dyski ssd, 100mega na slot, łącze 1gbps itp bo to lipa, lepiej na hdd kopać 1 klocek dirtu 3 razy.

I polecam kupować duże serwery i płacić sms'em będzie taniej.

PS. To nie jest hejt ani próba obrażania kogoś tylko przedstawienie rzeczywistości.

Dodane :P

BukkitSmerf

Opublikowano

Poradnik wręcz idealny aż powinien wisieć. Bo nie ma nic lepszego niż kupić serwer 200 MB ram i dać na nim 200 slotów myśląc że jeden slot pobiera 1 MB ram

Opublikowano

rzal micje na moim serverere(nie wiem jak to sie pisze) jest najzajebisciej mamy tam codziennie od hójaaaaaa darmowyh diaks i nasze enventy soł pro bo leco z nieko diaks robimy to takim płóginem lettirain codziennie 50 razy.

Nie no, zajebisty TuT... nie jesteś przypadkiem z nonsensopedii? Bo tam też można się uśmiać, pozytywnie uśmiać.

Bez reklam fb

Opublikowano

Hahahahha, administratorzy za hajs - tu masz rację. To jest chujo*e.

A TuT ma bardziej charakter prześmiewczy, niż prawdziwego tuta - za to masz lajka!

Opublikowano

Ja mam lepszy serwer Typ Survival+Gildie,wersja 1.6.2 no-premium,serwer posiada 100 slot

Co jest na serwerze:

-MobArena

-XP z Stone

-OtherDrops

-Zwiekszony XP

-Tchest

-Pieniądze z graczy

-Warpy

-Gildie [za itemy]

Serwer posiada Rangi:

-Vip 7,38 zl

-SuperVip 11,07 zl

Swietnie sie spisales! dziekuje ze moj poradnik pomogl ci zrobic serwer!

Zapomniales o opie za kase... no ale co tam, nie musisz robic edlug poradnika w 100%, moze tez ci sie uda!

Gratuluje! nie zapomnij zapisac sobie regulaminu :)

BukkitSmerf

Opublikowano

Tak samo tego nienawidzę tych serwerków malutkich. Powinni wprowadzić jakieś licencje na serwer czy coś by ograniczyć ilość serwerów które po chwili upadają....

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

Opublikowano

Tak samo tego nienawidzę tych serwerków malutkich. Powinni wprowadzić jakieś licencje na serwer czy coś by ograniczyć ilość serwerów które po chwili upadają....

male jest fajne, o ile nie upadnie po 4 miesiach.

BukkitSmerf

Opublikowano

Irony level over 9999 :)

Poradnik super, a ten sarkastyczny styl... Nie myślałeś żeby zostać satyrykiem? ;)

Sam jak widzę taki serwer, to mnie ch*j strzela i pali. Żeby wymyślić coś własnego. Ale nie, czeba zrobić survival+frakcje. Ręce opadają. Dlatego gram na zagrnicznych serwerach, tam odsetek takich to mniej niż 1%, a nie jak u nas - 90%

Enjoy ;)

Opublikowano

Niby nie TuT ale temat ciekawe i warty poruszenia. Ja od siebie kilka słów napisze.

Moim zdaniem powstawanie tak dużej ilości tego typu serwerów a w szczególności opierających się na pluginie factions jest kilka.

Ja sobie mniej więcej początki tej mody wyobrażam tak. Minecraft staję się popularny w Polsce. Coraz więcej osób zaczyna grać na multi i powstaje coraz więcej serwerów. Mimo wszystko serwerów jest mało przez co są różnorodne i mają dużą ilość graczy ze względu na małą konkurencje. I wtedy jeden "łep" z drugim wpadają na genialny pomysł:

"-ej stary patrz na ten serwer majnkrafta. Tam gra dużo osób i zarabiają w ch*** siana na tym. Po***my im pluginy i zrobimy taki swój zobaczysz jakie będziemy na to rwać dupy.

-YOLO zajefajny pomysł ale to dopiero potem bo muszę zrobić zadanie z przyry SWAG."

Oczywiście zapewne trochę przesadzam ale mniej więcej tak to musiało wyglądać.

Opublikowano

Moze tak , Karolino :) z tego co zauwazylem to jestes jednym z wiekszych hejterow na tym forum w strone publicznych serwerow minecraft Znasz jave slyszalem ta :s dobra niech Ci bedzie ale powiedz mi 1 Co ty tak naprwade osiagnelas ? Twoj serwer taki sam byl jak to dno opisane wyzej :P

Opublikowano

Moze tak , Karolino :) z tego co zauwazylem to jestes jednym z wiekszych hejterow na tym forum w strone publicznych serwerow minecraft Znasz jave slyszalem ta :s dobra niech Ci bedzie ale powiedz mi 1 Co ty tak naprwade osiagnelas ? Twoj serwer taki sam byl jak to dno opisane wyzej :P

...

W porownianu do innych serwerow u nas nie ma 90% (nie ma nawet jednej) budowli z neta, mamy autorskie pluginy, szczegolnie na dzialeczki by sie nie meczyc z jakims lipnym plotme.

Plugin factions wgralam bo gracze chcieli ale i tak nikt tak naprawde tego nie uzywa, chyba ze chca dodac sobie cos przed nickiem :P

Nie mamy zadnych darmowych itemkow... ani lipnych naborow modow jak u inncyh, (wiekszosc: temat na forum i wybiramy moda, moze sie uda i nic nie rozpierdoli) i potem taki mod tylko rozdaje itemki itp...

Ogolnie to moda dostac jest raczej trudno :)

Nie ma tez szans by kupic inne rangi niz vipy.

Nikt z naszej skromnej ekipy nie ma mniej niz 12 lat, najmlodszy jest nowy mod (a tak wlasciwe budowniczy) ktory ma 15.

Nie ma zadnych ch... /warp jedzenie i ogolnie ma byc raczej trudno :) nawet w miescie jest HARD.

Nie mamy zadnego lipnego dropu z stona.

A jave znam , o to sie nie martw :)

PS: najchetniej zrobila bym serwer RPG, ale niestety 1-2 bud i ja.... to by zajelo z rok :D Napisanie wszystkich plugow.

I nauczcie sie... nie jestem zadnym hejterem. No przepaszam ale to po prostu wiekszosc z was nie ogarnia mc... Naszczescie sa wyjatki.

80% "technikow" pewnie nawet bez internetu nie dalo by rade odp na 2/3 pytania z WG/WE

Pisze co mysle i mam w dupce wszelka poprawnosc, nie bd udawac ze cos mi sie podoba bo sie ktos obrazi...

Co do tutka... nie chodzilo mi o to by nie robic zadnych serwerow surv,FB/surv+frakcje - tylko zeby ich nie robic na odpierdol.

Ja swoj serwer ciagle ulepszam... dzis np wchodzi nowa mapka creative, a potem postaram sie dodac WE.

BukkitSmerf

Opublikowano

W 100% zgadzam się z autorem i tym tutkiem. Tworzenie publicznego serwera nie powinno być takie łatwe. Jakieś testy na głupotę oraz świadomość tego że zrobienie serwera to nie jest kupno go sms'em, 7 kolegów z osiedla jako administracja, mapa w 15 min i wielkie otwarcie. Właściciel powinien jako podstawę podstawy znać na pamięć minecraft wiki. Potem może zaczynać dobierać pluginy i ekipę itp. Jak ktoś to przejdzie to dostanie licencje na serwer. Bo to co mówi Karolina to jest święta prawda i tutaj niestety nie wyrażę swojej opinii bo prawdopodobnie za te słowa bym dostał bana na zbliżanie się do działu minecraft, ale w 90% właściciele serwerów nie zdaje sobie sprawy z powagi sprawy prowadzenia serwera. Jak dla mnie tutek powinien być podpięty np. jako przykład jakich serwerów nie reklamować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...