Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomysł na serwer - Co o nim sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakładam ten temat aby zapytać was o opinie na temat mojego pomysłu na serwer, możecie podawać własne pomysły i uwagi.
Jaki to pomysł? Wszystko opisane poniżej  :) 

Typ - Surwiwal + Gildie
Slotów - 50-60 Ale tylko na start więc nie martwcie się ;)

No tak ale to tylko podstawowe informacje, czym chcesz wyróżnić ten serwer od pozostałych?

Niby zwykły surwiwal z gildiami... Ale co powiesz na to że:

- Na starcie masz 15 serc zamiast 10 i masz możliwość zwiększenia maksymalnie do 45 serduszek (co nie będzie takie łatwe) przez zabijanie graczy i potworów, oraz otrzymać dodatkowe serduszka dzięki unikalnym zbrojom!
A pro po unikalnych zbroi, jak je zdobyć? czytaj niżej  :D

- Ponad 50 bossów umieszczonych w różnych lokacjach z których możesz otrzymać bardzo unikalne i wyjątkowe uzbrojenie. np diamentową zbroję protection 6! 

Ale zaraz zaraz! Jak to protection 6? To szaleństwo gracz w protection 6 z kox jabłkami będzie nie zniszczalny i do tego te 50 serc...
No tak gracza takiego będzie trudno pokonać ale KAŻDY może zdobyć taką zbroję, a zdobycie kox jabłek będzie jednym z najbardziej wymagających zadań! Nawet Vip nie będzie ich otrzymywał dużo z /kit vip a maksymalny drop to 2.2% szans na otrzymanie złota przy kopaniu kilofem z szczęściem 3 więc żaden gracz nie będzie nie do zniszczenia, a walki będą dłuższe i ciekawsze!  ;)

- Co do lokacji to będą to różne ruiny, miasteczka, wioski, zamki, katakumby, po prostu budowle będą bardzo rozmaite!
Ale jak wiadomo każdego prawdziwego wojownika nie interesują budowle tylko to co może w nich znaleźć. A znaleźć będzie można w nich skrzynie z przedmiotami które umilą Wam grę.

No ale co mi po tym skoro inny gracz może przyjść tam przede mną i zabrać te przedmioty?

Otóż nawet jeśli tak się stanie to dla każdego gracza ta sama skrzynka ma osobną zawartość, Zawartość jest losowa jest wiele opcji przedmiotów do otrzymania, resetowane takie skrzynki są co około 2 dni po ich otwarciu. Ale nic nie stoi na przeszkodzie aby za dwa dni wrócić w dane miejsce, a może ci się trafić jeden z bardzo wyjątkowych przedmiotów! No i przy okazji możesz pozabijać parę zamieszkujących tam bossów a może szczęście będzie Tobie sprzyjać i otrzymasz jakiś wyjątkowy przedmiot?

To nie wszystko. Na pewno jak każdy wojownik posiadasz bardzo cenne zdobycze z wypraw, zadbaj o ich bezpieczeństwo, lepiej nikomu nie ufać! Na spawnie możesz wynająć pokój w którym będziesz miał skrzynkę (małą lub dużą zależnie od ceny) w której będziesz mógł schować swoje cenne zdobycze i żaden złodziejaszek nie położy na nich łapsk. Oraz znajdziesz w nim enchanting, kowadło i wiele pomocnych rzeczy tylko na Twoją wyłączność.

Ceny pokoi będą różne,zależne od funkcjonalności pokoi.
Zasilając swój portfel na serwerze o 30 000$ w ItemShopie za 12.30 zł sms będzie Cię stać na wynajęcie pokoju na 50 lub więcej dni! I jeszcze jakieś grosze zostaną na naprawię zbroi czy kupienie mikstur u handlarza na spawnie.
Jeśli jednak szkoda Ci pieniędzy możesz je zarobić osobiście na licznych eventach opierających się na konkurencjach PvP lub PvE oraz parkourze lub wielu mini grach eventowych.

Poza możliwością doładowania wirtualnej waluty można by było kupić rangę "vip" na 40 dni za 17.22/23.37zł sms
miałaby standardowe komendy vip'a /back /hat itp + co 5 dni zbroję prot 4, mieczyk ostrość 5 ogień 2, 8 kox jabłek i narzędzia diamentowe wydajność 4, niezniszczalność 4, szczęście 3.
kox jabłek tylko 8 co 5 dni bo tak jak wspominałem będzie je trudno zdobyć a jak na cenę 17/23 zł dostać w sumie 64 kox jabłka to dość dużo ale to trudne do ocenienia.

Co sądzilibyście o opłacie 1.23/2.46zł SmS za rejestrację na serwerze? Ma to na celu ograniczenie multikont na serwerze oraz hackerów!
Szczególnie hackerów, bo raczej nikt nie zapłaci za rejestrację aby heatować z ryzykiem że może dostać bana. A też każdy gracz który by się zarejestrował wspomógł by serwer, z drugiej strony to mogłoby zmniejszyć ilość osób na serwerze bo nikt nie chciałby tracić pieniędzy na serwer na którym może nie będzie w ogóle grał... Do tego pomysłu nie jestem za bardzo przekonany i na razie nie mam zamiaru go wprowadzać ale możecie napisać co sądzicie o nim i ogólnie co sądzicie o całym pomyśle na serwer  :D

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS:  Poszukujemy budowniczych do pomocy przy budowie różnych budowli opisanych wyżej! Pisz na skype:   OktoPL 

Opublikowano

Serwer zapowiada się w miarę ciekawie. Nawet pomysłowa ta opłata za rejestrację na serwerze; lecz to ma dwa końce. Jeden będzie chciał wejść za darmo, bo na przykład nie jest w stanie wysłać tego SMS, a drugi bezproblemowo zapłaci, wejdzie i zagra. No jest to z jednej strony dobre przeciwko "cheaterom" i "hejterom", ale z drugiej strony strata Graczy, choć jak znam życie zaraz pod moim postem znajdą się opinię negatywne na ten temat; mówię tu o osobach które nie będą mogli zapłacić SMS. I trzeba się zastanowić czy warto wydać tego SMS, bo jak się okaże, że serwer będzie inny?

Opublikowano

No, no ładnie się rozpisałeś. Według mnie epic będzie :3

Zagram na pewno :), co do serduszek i zdobywaniu ich przez zabijanie potworów i zakładanie zbroi wydaje mi się równie oryginalny :D

Pomogłem? Daj like, to nic nie kosztuje, ty nic nie tracisz :)

Opublikowano

To trochę przypomina mi bardziej RPG, napisałeś tam że będą zamki, itd

A więc podejdzie gildia i założy na niej claima, pomysł ciekawy oby ci wypalił :)

55jk0m.jpg

Opublikowano

Ale dodam że opłata sms za rejestrację... raczej wątpie, lepiej tak jak życzu (tylko że rejestracja na stronie a potem w grze), wtedy możesz skonfigurować bodajże w jakimś programie stronkę tak aby móc założyć mimo że ktoś użył proxy, na jeden komputer jedno konto :D

Opublikowano

Nie chce nic sugerować ale jestem ciekaw czy ten serwer powstanie bo wiele ludzi na mpc miało podobne pomysły i serwery nigdy nie powstały ale ten zapowiada się obiecująco :)

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Serwer zapowiada się bardzo ciekawie, ale mam małe obawy co do opłat. Na Twoim miejscu zrobiłbym serwer dla graczy premium (bez dopłat) i non-premium (z dopłatą). W ten sposób zapobiegniesz multikontom i hackerom.

Opublikowano

Co do strat graczy przez rejestrację za sms to po dłuższym namyśle zrezygnuję z tego pomysłu, mało graczy będzie chciało wydać pieniądze na rejestrację na serwerze który jest nowy i jeszcze nigdy na nim nie grali.

@ MMaker @ Paczek:D

Było by miło Was zobaczyć na serwerze  ;)

PS:  Serduszek w najlepszej zbroi (która dodaje serca) i z maksymalna ilością tych 45 standardowych będzie można mieć max 70/85 więc też będą granice.  :)

Dragonir119

Nie do końca... Na tych budowlach będą blokady aby gracze mogli tylko plądrować zawartość skrzynek oraz zabijać bossy, a nie zajmować się "ulepszaniem" wyglądu budowli  ;)

Zamek gildii niestety będzie trzeba zbudować sobie samemu, no ale co to za gra gdy ma się wszystko na wyciągnięcie ręki?

@ kuba747

Serwer powstanie na pewno, o to się nie martw prace nad nim już trwają  :)

@ Lizeg
To też jest dobra myśl, ale nie mam pojęcia dzięki jakiemu pluginowi tego dokonać xD

Opublikowano

Pomysł fajny interesujący, ale co do rejestracji za SMS. To nie wpro wadzaj jej sam tworzę serwery z 2 lata i sm miae taki serwer nie wpalił. Ale zrobisz jak będziesz uważał. Wg mnie 45 serduszek to za dużol

7096414143429001167232.png

Opublikowano

Powiem ci szczerze !

Tych serwerów SV+Frakcje jest w ch** i trochę . Polecam ci zrobić serwer EasyHC

A jak już będziesz go robił to polecam autorskie skrypty i pluginy !

Gracze również mają swoje wymagania !

Pozdrawiam !

Opublikowano

@ tomasz331
45 serc można będzie zdobyć maksymalnie, ale będzie trzeba zabić ponad 7500 zombie żeby mieć taką liczbę serduszek + około 30 serduszek z NAJLEPSZYCH zbroi które będą BARDZO RZADKIE do zdobycia. Ale zawsze mogę tą liczbę maksymalnych standardowych serc zmienić.

Ale oprócz dużej ilości serc wspominałem o przedmiotach z zawyżonymi enchantami, np zbroję ochronę 6, zbroje będzie można zdobyć max ochronę 12, i czasem się zdarzy ochrona 14 z TRUDNYCH do wykonania eventów!
No ale nie tylko zbroje będą do zdobycia, również też miecze z ostrością 7, 8 itp Max ostrość 10. Maksymalne ulepszenie zbroi jak i mieczy nie jest pewne, wszystko ulegnąć może zmianie po testach. Wprowadzam takie ulepszenia bo chcę aby walka nie ograniczała się do 15 sekund, tylko trwała dłużej i przynosiła więcej emocji.

więc gracz który ma załóżmy 40 serc bije się z graczem który ma 40 serc i oby dwaj mają taką samą zbroję ochrona 10 i miecze ostrość 8 będą sobie odejmowali 2 razy więcej życia jak w zbroi ochrona 4 z mieczem ostrość 5, a serc mają 4 razy więcej więc walka może być dłuższa o 2/3 razy.
I od razu napiszę że kox jabłka będą trudną zdobyczą, więc walka nie będzie trwała 20 minut tylko maksymalnie 2 minuty.
Jest jeszcze opcja że kox jabłka można będzie używać co 100 sekund a regeneracja działa 30 sekund więc będzie niezniszczalny tylko na 30 sekund ale gracz będzie musiał czekać 70 sekund na ponowne użycie a w ten czas może zostać pokonany. Więc kox jabłka będą czymś w stylu ostatniego ratunku a do walki nie będzie się opłacało brać ich więcej jak jedną sztukę lub może dwie.

@ małpiszon1999
Co do hardcore to też ciekawa myśl, ale jak już to dałbym bana na 1 do 6 godzin przy śmierci bo serwer będzie miał tylko 50/60 slotów więc graczy nie będzie zbyt wielu. No ale jeszcze możesz napisać ile Ty uważasz godzin za odpowiednie.
I przy okazji jeśli będzie ban załóżmy 3 godziny to też gracz nie będzie chciał ryzykować chodzenia do tych trudniejszych bossów na słabym eq, więc ten najlepszy ekwipunek będą mieli tylko Ci wprawieni w walkę, lub bardziej zorganizowane osoby które pokonają w grupie bossa, co może zachęcić graczy do szukania sojuszów. :)

Co do autorskich skryptów i pluginów to też trzeba mieć kasę aby ktoś go napisał a ja zbyt dużych funduszy nie mam.
Ale jeśli jest ktoś kto by takowe napisał za darmo to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.  :D

Opublikowano

A tak wgl. to kiedy ma być start tego serwera? :>

Jak cuś to mogę zostać Technikiem :3

Ps. Albo też Budo :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...