Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra na wakacje

Rhide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i o tym mówie, balbym się wgrywać coś niepewnego do mojej oryginalnej gry.

@top

a jak z tymi modami graficznymi? Co one zmieniają? Ogolnie lokacje, czy po prostu wyższa jakośc tekstur itp.?

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=skyrim+legendary&bmatch=seng-v6-ce-0709

na allegro tą całą legendarną edycje mozna kupić za 50 zł, a mozna za 120 zł. Jakoś nie potrafie im zaufać. 

Ale mody nie zepsują Ci oryginalnej gry, w najgorszym wypadku odinstalujesz i ponownie zainstalujesz grę nie tracąc zapisów lub odinstalujesz modyfikację. Nie masz czego się bać.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Ale mody nie zepsują Ci oryginalnej gry, w najgorszym wypadku odinstalujesz i ponownie zainstalujesz grę nie tracąc zapisów lub odinstalujesz modyfikację. Nie masz czego się bać.

może.. Ale chyba i tak wolałbym mieć po prostu wszystkie dodatki. Chociaż czy są mi potrzebne? Sama gra nie wystarcza? A nawet jesli chcialbym wersje legendary to gdzie najtaniej ją kupić? na allegro skyrim legendary kosztuje nawet 50 zł, przez tą cene się troche boje, bo zwykly skyrim tyle kosztuje.. http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=skyrim+legendary&bmatch=seng-v6-ce-0709

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Rhide masz google? To poszukaj.

I nie rozumiem czemu cała cebulndia jara się gothiciem przecież ta gra to średniak z marną fabuła tragicznym systemem rozwoju postaci i komiczną walką. Zresztą w sumie tylko polacy w to grają i niemcy okazjonalnie bo to ich "dzieło" jak chcesz dobrej gry to się trzymaj z daleka. Jak chcesz "klasyka" dla gimbusów które w życiu w 3 gry grały w tym koniecznie gta:sa to polecam.

Opublikowano

@Rhide masz google? To poszukaj.

I nie rozumiem czemu cała cebulndia jara się gothiciem przecież ta gra to średniak z marną fabuła tragicznym systemem rozwoju postaci i komiczną walką. Zresztą w sumie tylko polacy w to grają i niemcy okazjonalnie bo to ich "dzieło" jak chcesz dobrej gry to się trzymaj z daleka. Jak chcesz "klasyka" dla gimbusów które w życiu w 3 gry grały w tym koniecznie gta:sa to polecam.

No przecież napisałem, że gothica nie chcę, wolę nowsze gry :) Wyluzuj trochę

XrgAYyk.png

Opublikowano

No i o tym mówie, balbym się wgrywać coś niepewnego do mojej oryginalnej gry.

@top

a jak z tymi modami graficznymi? Co one zmieniają? Ogolnie lokacje, czy po prostu wyższa jakośc tekstur itp.?

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=skyrim+legendary&bmatch=seng-v6-ce-0709

na allegro tą całą legendarną edycje mozna kupić za 50 zł, a mozna za 120 zł. Jakoś nie potrafie im zaufać. 

Bez obaw, nie będzie działał jakiś mod to wejdziesz w opcje i go wyłączysz/usuniesz.

Bez modów graficznych to nie ma co odpalać.

Łap linka do tych podstawowych modów: 

http://speedy.sh/W4AqP/Skyrim

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/url/15d898da4d036c2a3e111079f94ef7c4daee24b4ff4359b0d0167f51f2b1681a/analysis/1405445514/

Nie rozpakowujesz tych modów tylko pobierasz Nexus Mod Manager:

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/modmanager/?

I dodajesz tam te mody.

Jak jakiś Ci się nie spodoba to wystarczy odchaczyć go w Nexus Mod Managerze.

http://allegro.pl/tes-v-skyrim-legendary-edition-pl-3dlc-steam-auto-i4388652006.html

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Bez obaw, nie będzie działał jakiś mod to wejdziesz w opcje i go wyłączysz/usuniesz.

Bez modów graficznych to nie ma co odpalać.

Łap linka do tych podstawowych modów: 

http://speedy.sh/W4AqP/Skyrim

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/url/15d898da4d036c2a3e111079f94ef7c4daee24b4ff4359b0d0167f51f2b1681a/analysis/1405445514/

Nie rozpakowujesz tych modów tylko pobierasz Nexus Mod Manager:

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/modmanager/?

I dodajesz tam te mody.

Jak jakiś Ci się nie spodoba to wystarczy odchaczyć go w Nexus Mod Managerze.

http://allegro.pl/tes-v-skyrim-legendary-edition-pl-3dlc-steam-auto-i4388652006.html

Myślę, że wystarczyłby mi na razie mod graficzny skoro bez niego ta gra wygląda słabo. Ale wlasnie, czy tak napewno jest? Wystarczy mi grafika porównywalna do far cry 3 na ultra albo nawet high. Słyszałem, że skyrim ma nawet lepszą grafike od far cry 3

@Edit

a jak jest z misjami głównymi tejże gry? Ciekawe, nie nudzące, czy może chujowe?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Myślę, że wystarczyłby mi na razie mod graficzny skoro bez niego ta gra wygląda słabo. Ale wlasnie, czy tak napewno jest? Wystarczy mi grafika porównywalna do far cry 3 na ultra albo nawet high. Słyszałem, że skyrim ma nawet lepszą grafike od far cry 3

Wysłałem Ci w większości mody graficzne, ale jest tam też parę modów, które urozmaicają rozgrywkę. Między innymi mod, który sprawia, że na traktach Skyrim można kogoś w ogóle spotkać, bo bez moda bieda i nikogo na drogach, również mod na bardziej przejrzysty ekwipunek, bo ten podstawowy ciężki do ogarnięcia, mod, który utrudnia trochę przeciwników, bo w wersji bez moda są oni za łatwi, mod na finishery, bo bez niego jest ich mało i występują rzadko, mod, który dodaje drogi na mapę, bo w oryginale ich brakuje, a reszta to mody graficzne typu lepsza woda, chmury, drzewa, tekstury broni, zmieniający oświetlenie na trochę bardziej klimatyczne itd.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Wysłałem Ci w większości mody graficzne, ale jest tam też parę modów, które urozmaicają rozgrywkę. Między innymi mod, który sprawia, że na traktach Skyrim można kogoś w ogóle spotkać, bo bez moda bieda i nikogo na drogach, również mod na bardziej przejrzysty ekwipunek, bo ten podstawowy ciężki do ogarnięcia, mod, który utrudnia trochę przeciwników, bo w wersji bez moda są oni za łatwi, mod na finishery, bo bez niego jest ich mało i występują rzadko, mod, który dodaje drogi na mapę, bo w oryginale ich brakuje, a reszta to mody graficzne typu lepsza woda, chmury, drzewa, tekstury broni, zmieniający oświetlenie na trochę bardziej klimatyczne itd.

HHm.. dzięki. Z tego co opisujesz te mody to lepiej je mieć niż nie mieć. A co do dodatków do skyrim słyszałem hearthfire, że jest c*****y. To prawda? Jak wygląda sytuacja jesli chodzi o inne dlc? A jak wyglądają misje glowne w skyrim? Są ciekawe i nie nudzące, czy beznadziejne?

XrgAYyk.png

Opublikowano

HHm.. dzięki. Z tego co opisujesz te mody to lepiej je mieć niż nie mieć. A co do dodatków do skyrim słyszałem, że są chujowe. To prawda? A jak wyglądają misje glowne w skyrim? Są ciekawe i nie nudzące, czy beznadziejne?

Moim zdaniem zarówno misje główne jak i te z dodatków są ciekawe, przyjemnie się to wszystko przechodzi, ja polecam.

Yykfu5r.png

Opublikowano

A co do skyrima to nie jest to zbytnio podobna gra do far cry 3? WIem, że dwa inne gatunki, ale pomijając ten aspekt. Bo w far cry 3 jakoś mi sie nie chce grać, wiec boje się, że w skyrima tez mi sie nie będzie chciało

XrgAYyk.png

Opublikowano

A co do skyrima to nie jest to zbytnio podobna gra do far cry 3? WIem, że dwa inne gatunki, ale pomijając ten aspekt. Bo w far cry 3 jakoś mi sie nie chce grać, wiec boje się, że w skyrima tez mi sie nie będzie chciało

Są to zupełnie inne gry, nie widzę żadnego podobieństwa, jeśli lubisz RPGi to Skyrim na pewno Ci się spodoba.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Są to zupełnie inne gry, nie widzę, żadnego podobieństwa, jeśli lubisz RPGi to Skyrim na pewno Ci się spodoba.

No właśnie nie wiem czy lubie RPGi, nie gralem chyba w żadnego, chcę spróbować gatunku.

Nie polecam skyrima znudzi ci się po 2 tygodniach grania, ten sam silnik i nudne misje zniechęcają do gry 

serio? :( zniechęciłeś mnie trochę do tej gry.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Może jest ogrom misji ale w skyrim przede wszystkim chodzi o eksploracje, zabij/zdobądź wróć, ew. znajdą się jakieś fajne misje tylko zazwyczaj są w gildiach których jest malutko

pobierz se pirata i zobaczysz xD

Opublikowano

No właśnie nie wiem czy lubie RPGi, nie gralem chyba w żadnego, chcę spróbować gatunku.

To popytaj kolegów, może któryś będzie miał jakiegoś dobrego RPGa to u niego spróbujesz. Ewentualnie pooglądaj filmiki na YT ze Skyrima, poczytaj recenzje.

Yykfu5r.png

Opublikowano

To popytaj kolegów, może któryś będzie miał jakiegoś dobrego RPGa to u niego spróbujesz. Ewentualnie pooglądaj filmiki na YT ze Skyrima, poczytaj recenzje.

Obejrzalem recenzje quaza na yt, skyrima chwalił i dal mu najwyzszą ocene. Filmików nie obejrzę na yt, nie chcę sobie spoilerować. A kolega skyrma chwali, jak patrzylem to wygląda na fajną gre.

Może jest ogrom misji ale w skyrim przede wszystkim chodzi o eksploracje, zabij/zdobądź wróć, ew. znajdą się jakieś fajne misje tylko zazwyczaj są w gildiach których jest malutko

pobierz se pirata i zobaczysz xD

w takim razie doradź mi jaka gra jest lepsza od skyrim. Jaka jest twoja ulubiona gra?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Z rpg spróbuj wiedźmina 

1 część jest dla mnie za stara, a druga jst jej sequelem. Ogólnie wiedźmin gra jest ponoć sequelem książki, więc bez przeczytania jej pewnie trudniej będzie mi zrozumieć o co chodzi w tej grze

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie ma co porównywać Skyrima do Far Cry 3.

Musisz się określić co Cię bardziej interesuje. Jeśli uwielbiasz w RPGach rozwój postaci, questy w stylu: zabij tego i tego, przejdź z punktu A do B, zrób tamto i to, przynieś magiczny amulet, pogadaj z kupcem, zbadaj jaskinię, wybij bandytów, eksplorowanie, zajmowanie się ekwipunkiem itd. to Skyrim będzie dobrym wyborem, a jeśli zależy Ci na ciekawej fabule, lepszej grafice, rozwiniętym systemie walki, skupieniu się na jakości questów, a nie ilości to lepszym wyborem będzie Wiedźmin 2.

Niestety prawda. Ale niektórzy lubią takie powtarzające się misje.

1 część jest dla mnie za stara, a druga jst jej sequelem. Ogólnie wiedźmin gra jest ponoć sequelem książki, więc bez przeczytania jej pewnie trudniej będzie mi zrozumieć o co chodzi w tej grze

Wiedźmin 1 nic nie ma do 2. Gra została zrobiona tak, żeby nie trzeba było grać w pierwszą część. Teoretycznie jest sequelem, ale nie tak, że historia jest ciągnięta od pierwszej części. Sytuacja wygląda tak, że w pierwszej części kończy się jedna historia, a w drugiej zaczyna.

Książka ma mały wpływ na grę Wiedźmin. Sami twórcy nie prowadzą zbyt dużej współpracy z Sapkowskim. Powtarza się paru bohaterów, jest parę nieistotnych nawiązań.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ja ogólnie pisałem o gothicu nie bezpośrednio odpowiadajac. A co do skyrima. To albo się wciągniesz na miesiącę albo znudzisz po dwóch tygodniach monotonnymi choć ładnymi widokami i tragicznym systemem walki i rozwoju postaci.A ja polecam dragon age przede wszystkim jedynkę. I mass effect 2 i 3. Me1 nie polecam bo gra się strasnie zestarzała a gameplay leży i kwiczy. Za to 2 i 3 to imo gry wszechczasów.

Opublikowano

Witam.

Polećcie mi jakieś gry, bo nie mam w co grac. xD

Za pomoc oczywiście nagrodzę reputacją w dół - łapka w górę.

bez gif

Opublikowano

Kupisz Skyrim + Dodatki, i masz zajęcie na 500h +

Risen 2 też zajebista gierka, ale po ukończeniu fabuły głównej nie da się już grać, wiec należy pamiętać o tym, aby przed końcową misją zrobić najwięcej questów ile sie da.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Ja tam polecam Cywilizację 5, gra na naprawdę długie godziny, sam mam ponad 100 godzin przegranych i ani jednego zwycięstwa militarnego. Dodatkowo jest masa modów z innymi przywódcami/jednostkami/dobrami/budynkami itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...