Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra na wakacje

Rhide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W wakacje duzo czasu, więc warto zacząć jakąś dużą gre, żeby mieć co robić wieczorami, co nie?

Szukam gry 2 typów.

1 - RPG singleplayer - kupię skyrim, ale mozecie napisac, czy to dobry wybór, czy nie kupie czegos lepszego itp.

2 - MMORPG.

co do mmorpg to wypisze moje wymagania:

gra ma mieć ładną grafike, mieć polskie napisy lub dubbing ( no jak jest jakaś zajebista, może dam rade bez, ale nie jestem pewny czy dam rade)mieć graczy (nie ma wiać pustką, dużo graczy ma grać) mieć jakiś fajny system pvp, być po prostu zajebista,  być trudna lub jeszcze lepiej - posiadać tryb hardcore. (nie musi, ale mogloby być to ciekawe_

Co mam na myśli po przez tryb hardcore? Otóz ostatnio sobie myslalem o grach i wpadlem na pomysl, ze zajebista bylaby gra, w ktorej po śmierci dostajemu bana czasowego, albo chociaż kasuje nam itemu lub całą postać. Coś w tym stylu. co do tego trybu hardcore to jak nie ma fajnych gier z owym trybem to lepiej wypiszcie tytuly bez niego. 

oraz musi być free to play! NIE PAY TO WIN

XrgAYyk.png

Opublikowano

W wakacje duzo czasu, więc warto zacząć jakąś dużą gre, żeby mieć co robić wieczorami, co nie?

Szukam gry 2 typów.

1 - RPG singleplayer - kupię skyrim, ale mozecie napisac, czy to dobry wybór, czy nie kupie czegos lepszego itp.

2 - MMORPG.

gra ma mieć ładną grafike, mieć polskie napisy lub dubbing ( no jak jest jakaś zajebista, może dam rade bez, ale nie jestem pewny czy dam rade)mieć graczy (nie ma wiać pustką, dużo graczy ma grać) mieć jakiś fajny system pvp, być po prostu zajebista,  być trudna lub jeszcze lepiej - posiadać tryb hardcore. (nie musi, ale mogloby być to ciekawe_

Co mam na myśli po przez tryb hardcore? Otóz ostatnio sobie myslalem o grach i wpadlem na pomysl, ze zajebista bylaby gra, w ktorej po śmierci dostajemu bana czasowego, albo chociaż kasuje nam itemu lub całą postać. Coś w tym stylu. co do tego trybu hardcore to jak nie ma fajnych gier z owym trybem to lepiej wypiszcie tytuly bez niego. 

1. Skyrim to dobry wybór, Risen 2, Fallout, M&B Warband.

2. Neverwinter niezły nawet, ale nie ma hardcore. Z tym hardcore to tylko DayZ, ale jest płatny, tam jest realizm.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o MMO to pasuje mi najbardziej do opisu Neverwinter choć nie jest trudna to powinna cię zainteresować.

a jak w tej grze wygląda late game? generalnie co tam jest do robienia, bo z gier mmorpg to gralem tylko w metin2 xD

1. Skyrim to dobry wybór, Risen 2, Fallout, M&B Warband.

2. Neverwinter niezły nawet, ale nie ma hardcore. Z tym hardcore to tylko DayZ, ale jest płatny, tam jest realizm.

dayz nie chce, nie lubie takich gier.

XrgAYyk.png

Opublikowano

a jak w tej grze wygląda late game? generalnie co tam jest do robienia, bo z gier mmorpg to gralem tylko w metin2 xD

Chodzisz, zabijasz, zwiększasz lvl, to co w każdym MMORPG.

DayZ nawet nie jest MMORPG tylko... MMO Survival-FPS? Po prostu jak pisałeś o tym hardcore, kasowaniu postaci itd. to tak dodałem :D .

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Szukam gry 2 typów.

2 - MMORPG.

1. Skyrim bardzo dobra ale polecam również Gothic (1 MT, 2NK, 3), Risen

Opublikowano

1. Skyrim bardzo dobra ale polecam również Gothic (1 MT, 2NK, 3), Risen

gothic to stara gra, wolałbym coś z dobrą grafiką. A nad risenem pomyśle.

XrgAYyk.png

Opublikowano

1. Może jakiś klasyk Ci podpasuję, ale to Emulator z PSXa musisz sobie ogarnąć:

Final Fantasy IX.

A coś innego to w/w Risen.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Jeśli lubisz klimaty postapokaliptyczne to polecam Fallout'a New Vegas, coś pięknego. (Posiada tryb hardcore)

Yykfu5r.png

Opublikowano

1. Najlepszy jaki może być obecnie, pełno modyfikacji, można grać bez końca bo nawet jak ukończysz fabułę to zostanie Ci nieskończoność zadań pobocznych, dodatkowo są mody na długie fabuły. Ogromne drzewko rozwijania i bardzo dużo zaklęć, można sobie polepszyć grafikę modami(właściwie to można wszystko) na taką jak mają teraz gry nowej generacji. Nie kupisz niczego lepszego, polecam w edycji legendarnej posiadającej wszystkie DLC ;)

2. Tutaj nie wiem czy coś takiego znajdziesz, znaleźć grę f2p no p2w jest trudne a co dopiero z takimi wymaganiami.

Opublikowano

1. Najlepszy jaki może być obecnie, pełno modyfikacji, można grać bez końca bo nawet jak ukończysz fabułę to zostanie Ci nieskończoność zadań pobocznych, dodatkowo są mody na długie fabuły. Ogromne drzewko rozwijania i bardzo dużo zaklęć, można sobie polepszyć grafikę modami(właściwie to można wszystko) na taką jak mają teraz gry nowej generacji. Nie kupisz niczego lepszego, polecam w edycji legendarnej posiadającej wszystkie DLC ;)

2. Tutaj nie wiem czy coś takiego znajdziesz, znaleźć grę f2p no p2w jest trudne a co dopiero z takimi wymaganiami.

a jak to jest z tymi modyfikacjami? Są one oficjalne, wszystko będzie działało ok, czy jakiś gimbus na necie sobie coś z robi, ludzie to pobierają, wszystko pieknie, a sie potem okazuje, z enp. grafika niby ladna, ale lagi przez problem z optymalizacją.

XrgAYyk.png

Opublikowano

a jak to jest z tymi modyfikacjami? Są one oficjalne, wszystko będzie działało ok, czy jakiś gimbus na necie sobie coś z robi, ludzie to pobierają, wszystko pieknie, a sie potem okazuje, z enp. grafika niby ladna, ale lagi przez problem z optymalizacją.

Nie są oficjalne, ale robią to ludzie, którzy się znają na rzeczy, jeśli miałbyś lagi przy modach graficznych to prawdopodobnie przez sprzęt.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Mody wyglądają różnie, mogę Ci zuploadować paczkę takich paru podstawowych jeśli jeszcze je mam.

Tu masz największą bazę z modami:

http://www.nexusmods.com/skyrim/?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Mody wyglądają różnie, mogę Ci zuploadować paczkę takich paru podstawowych jeśli jeszcze je mam.

Tu masz największą bazę z modami:

http://www.nexusmods.com/skyrim/?

Te mody są legalne? Gdzie jakiś haczyk? Tak po prostu mogę sobie urozmaicić grę o dodatkowe misje za co normalnie bym placil jesli bym kupowal dodatek?

Nie są oficjalne, ale robią to ludzie, którzy się znają na rzeczy, jeśli miałbyś lagi przy modach graficznych to prawdopodobnie przez sprzęt.

Kompa mam raczej dobrego, jaki mod graficzny jest najlepszy?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Te mody są legalne? Gdzie jakiś haczyk? Tak po prostu mogę sobie urozmaicić grę o dodatkowe misje za co normalnie bym placil jesli bym kupowal dodatek?

Są legalne, nie ma haczyka. Mody są robione przez niezależnych ludzi, nie spotkasz misji z dodatków w modach.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Są legalne, nie ma haczyka. Mody są robione przez niezależnych ludzi, nie spotkasz misji z dodatków w modach.

ale sam fakt, że wprowadzają dodatkowe misje. Po co mam wtedy kupować dlc skoro mod umożliwia mi to samo, albo nawet więcej.

XrgAYyk.png

Opublikowano

ale sam fakt, że wprowadzają dodatkowe misje. Po co mam wtedy kupować dlc skoro mod umożliwia mi to samo, albo nawet więcej.

W modach z misjami dubbing może być niedopracowany, albo w ogóle go nie ma, mogą wystąpić bugi itp...

Yykfu5r.png

Opublikowano

W modach z misjami dubbing może być niedopracowany, albo w ogóle go nie ma, mogą wystąpić bugi itp...

No i o tym mówie, balbym się wgrywać coś niepewnego do mojej oryginalnej gry.

@top

a jak z tymi modami graficznymi? Co one zmieniają? Ogolnie lokacje, czy po prostu wyższa jakośc tekstur itp.?

Możesz zakupić legendarną edycję.

Żadne mody nie wzbogacają aż tak jak oficjalne dlc do skyrima.

Zresztą niektóre mody wymagają wszystkie dodatki..

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=skyrim+legendary&bmatch=seng-v6-ce-0709

na allegro tą całą legendarną edycje mozna kupić za 50 zł, a mozna za 120 zł. Jakoś nie potrafie im zaufać. 

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...