Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

monitor + klawiatura

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ludzie, potrzebuję sprzętu komputerowego, dokładniej monitora i klawiatury.

Dzisiaj zamawiam komputer. Tak przy okazji, ktoś zamawiał na morele.net? Od 1-6 dni (bo zamówiłem z montażem).

Więc byłoby miło wiedzieć ile takie coś zwykle trwa. ;)

Wracając do tematu.

Monitor do 500zł

Klawiatura do 100zł

Monitor 23"/24". Upatrzyłem sobie Acer G236HLbbid. Wygląda według mnie bardzo ładnie, znakomicie, a parametry też wydają się dobre. ;)

Jakby ktoś ocenił, bo najchętniej to jego bym brał.

I jakaś klawiatura do 100zł. Myślę nad Natec Genesis RX55/66 ale nie wiem, po co byłyby mi te klawisze, których aktualnie nie mam, więc raczej taką zwyklejszą, ale najlepiej z podświetleniem. ;)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Zamawiałem :P U mnie w 3 dni byli z częsciami w domciu :>

Monitor niski input lag czyli zostaje albo IPS lg 24ea53vq-p albo TN od Benq'a

IPS = Lepsze kolory + lepsze kąty widzenia ale za to brak czerni oraz lewy dolny róg prześwita białością

TN = Gorsze kolory + gorsze kąty widzenia ale za to dobra czerń brak smużenia w grach bo jest najszybszą matrycą.

graphic.png
Opublikowano

Czas reakcji matrycy w Acerze to 5ms, zatem o co Ci chodzi, że niski imput lag? Może się nie znam, dlatego wytłumacz proszę.

A te monitory co podałeś mi się nie podobają.

Opublikowano

Grałem na tym acerze (miał inny stojak i 24 cale spec. taka sama). Nie powiem ładne kolory oraz przejrzystość niestety nie patrzyłem się w tedy na smużenie ponieważ grałem na nim u kolegi.

Dla mnie monitor musi mieć małą ramke min. 24 cale i niski onput lag. Do czego dokładnie potrzebujesz tego monitora?

Ogarnij ten temat :

http://forum.benchmark.pl/topic/64117-chc%C4%99-monitor-za-chc%C4%99-monitor-do/

graphic.png
Opublikowano

Ale nadal nie powiedziałeś, albo nie rozumiem, co jest złego w tym Acerze?

I wiem, o którym mówisz. Jednak nic nie powiedziałeś aktualnie złego o tych monitorach.

A ten LG to tak średnio

W tym linku, który podałeś BenQ odpada. Musi być czarny i mieć 23" albo 24", a nad tym LG pomyślę

A co powiecie na klawiaturę Genius g-265? Albo Razer Lycosa? Razer mnie zachęca ze względu na to, że nie ma wysokich przycisków. Wolę te niskie,

bo mam laptopa i jestem przyzwyczajony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...