Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta - A Jaki jest twój głos ? ;)

Kry_CoverPl

Minecraft  

51 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsza Wersja Gry to ?

• 1.7.9
      7
    • 1.7.2
      14
    • 1.6.4
      7
    • 1.6.2
      0
    • 1.5.2
      2
    • 1.2.5
      4
    • 1.0.0
      0
    • 1.8.1 Beta
      2
    • 1.7.3 Beta
      11
    • Inne
      4
  2. 2. Najlepszy Tryb Gry to ?

• Survival Czysty
      15
    • Survival z Factions
      4
    • Creative
      0
    • Rpg
      3
    • Freebuild
      6
    • Role-Play
      1
    • Sky-Block
      3
    • PvP
      1
    • Minigame
      7
    • Na Modach
      11
  3. 3. Najlepszy Biom To ?

• Taiga
      3
    • Pustynia
      2
    • Sawanna
      5
    • Gorzysty
      17
    • Kwiaty
      6
    • Ocean
      1
    • Rzeka
      1
    • Rowniny
      13
    • Dzungla
      2
    • Bagno
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) Proszę odpowiedzieć na kilka pytań  :) 

Sprawia to mi przyjemność ;)

Dasz like za nic ? Dajesz mi wielka radość 

Dajesz mi coś dobrego ja dam ci coś lepszego ! Pamiętaj 

Opublikowano

Najlepsza wersja - 1.6.4. Nie wiem dlaczego, ale najlepiej mi się na niej grało.

Najlepszy tryb gry - SkyBlock. Bardzo go lubię, jest klimatyczny.

Najlepszy biom - górzysty. Epicko wyglądają, a szczególnie wtedy, kiedy się tam wybudujemy.

Opublikowano

Najlepsza wersja - 1.6.4. Nie wiem dlaczego, ale najlepiej mi się na niej grało.

Najlepszy tryb gry - SkyBlock. Bardzo go lubię, jest klimatyczny.

Najlepszy biom - górzysty. Epicko wyglądają, a szczególnie wtedy, kiedy się tam wybudujemy.

Zgadzam się co do poniektórych. Wolę Biom Taiga i wersję 1.7.2.

Q7UQgWE.png

Opublikowano

Pytanie Nr1 Prowadzi: 1.7.3 BETA !! 

Pytanie Nr2 Prowadzi: 5 głosami Czysty Survival !!!

Pytanie Nr3 Prowadzi: Górzysty 2 głosami ;) !!!

Mam do was pytanie czemu każdy lubi ta bete 1.7.3 a nie ma na nią serwerów ?      

Mogę pomoc w założeniu takiego serwera :)

Piszcie niżej pod tematem Jaki plugin Polecacie, i lepiej na nim wam się gra ;] ? 

Autorskie Gildie ------------------------

Factions +++++++++++++++++ 

Dasz like za nic ? Dajesz mi wielka radość 

Dajesz mi coś dobrego ja dam ci coś lepszego ! Pamiętaj 

Opublikowano

1.   Tylko beta, w tym przypadku 1.7.3.

2.   Czysty survival, nic tak nie poprawia zabawy jak granie bez other drops, frakcji czy innych ustrojstw.

3.   Obstawiłem Sawannę, bo uważam że jako jedyny biom ma takie fajnie drzewka, płaski teren na budowę i często w pobliżu są góry oraz bagna.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Najlepsza wersja moim zdaniem: 1.6.4 - optymalna do modów ;) i fajnie się na niej gra.

Najlepszy tryb: Na Modach, czemu ? Ponieważ uwielbiam grać na modyfikacjach :D

Najlepszy biom: Górzysty, można tam budować epickie budowle!

sygnaturka.png
Opublikowano

Z nostalgicznymi łzami na twarzy wspominam czar rzucany przez stare wersje minecrafta. Beta 1.7.3 jest z pewnością moją ulubioną perełką. Jakże nie można miło wspominać czasów serwerów FB, gdy trzcina była traktowana jak złoto, a legendy o Herobrine przyprawiały młodocianych o koszmary, omamy i szarlatańskie wizje? Do teraz pamiętam, jak budowa mojej pierwszej farmy została ukończona. Byłem niesamowicie radosny, gdyż dzięki niej mogłem zarobić na większa działkę za brzozowym lasem. Jednak teraz gracze skupiają się na niekończącej się walce - popieranej i udoskonalonej przez system zaklęć oraz alchemii. Nie potrafię znieść wprowadzonych ostatnio systemów i ubolewam, że te formy agresywnej rozrywki są podawane polskiej młodzieży. Nie na tym przecież miał polegać minecraft. Czy nie byłoby przyjemniej, gdyby gracze dzielili się swoim doświadczeniem i wspierali się nawzajem? Piekarz XxPussYkilleRxX99PL sprzedałby farmerowi oOoKoxuPL02oOo chleb w zamian za dostarczenie mu zboża i wody - czyż ten system symbiozy nie działaby o wiele lepiej, niż obecne pasożytnictwo? 

A co do biomu - uwielbiam kwiatki. Prócz nich, snopków siana i dodatkowego jedzenia nie ma żadnej innej rzeczy, którą polubiłem po wyjściu bety 1.8.

X1L1PPs.png

Opublikowano

Zgadzam się z Tobą w stu dwudziestu procentach, Piżmowole. Dawno, dawno temu, kiedy nie było jeszcze systemu głodu, doświadczenia, zaklinania, alchemii... Kiedy nie było jeszcze Smoka, Witheru, nie było Endermanów, ani wiosek, ani Villagerów... Kiedy było kilka biomów na krzyż, a w nich prawie nie było wariacji drzew ani generowanych struktur. Bez mineshaftów, bez ravine'ów, bez twierdz i biomów grzybowych.

Życie wtedy było... Prostsze. Dopóki brakowało rozwinięcia gry w kierunku PVP, grało się wyśmienicie. Spokojnie i przyjemnie. Były problemy z mobami, a nie z ludźmi. Serwery były na dużo niższym poziomie zaawansowania, korzystając jedynie z anglojęzycznych pluginów - które, nawiasem mówiąc, opierały się praktycznie tylko o działanie na czacie. Gracze nie interesowali się sferą techniczną, spędzali czas dobrze się bawiąc. Przechodząc po głównym mieście do jakiejś formy ratusza, żeby przedostać się na mapę surowcową - w celu zdobycia materiałów na swój domek. Główna kopalnia, często kopana przez administrację po restarcie mapy, była najczęściej pełna od kręconych tuneli 2x1 kopanych przez xrayowców... Ci gracze jednak najczęściej nie mogli już wrócić na serwer, bo byli banowani. Bo moderatorom zależało. Bo prowadzili istotną funkcję na niewielkich, ale popularnych serwerach. Nikt wtedy nie patrzył na ilość slotów albo na to, czy pluginy były autorskie. Bo ważne było to, żeby dobrze się bawić.

I dało się.

Qkob39i.png

Opublikowano

Najlepsza wersja beta 1.4_01, mam na niej serwer z permisjami, commandbook itp :)

Lubie fb, czysty sv I frakcje, nie gildie :) A na biome to gory z bety :) Beta 4 eva <3 <3

Opublikowano

Ciekawe wyniki głosowania , jak widać są różne typy ludzi . Więc trzeba robić różne typy serwerów nie tylko te co są popularne (frakcje,minigames) !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...