Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta AGP

Sir Manieek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam bardzo słabego PC:

Precek: Intel penium 4 2.8GHz

Grafika: Geforce 5200fx (bez chłodzenia xD)

Ram: 1,5GB

I w LoLu mam 7-10 fps (na rozdziałce 600x800 i wszystko very low) B)

Chcę zmienić karte graficzną tylko nie wiem na jaką by w lolu mieć jak najwięcej fps (jakbym miał stałe 30 to bym był w raju). Największą przeszkodą jest to, że w płycie mam wejście agp... Jaką karte polecacie?

PS. Proszę nie pisać: wymień całego pc, procek będzie zaniżał etc...

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Jakiegoś Radeona trzeba... Ale cudów nie będzie. Sweet Jesus ma racje. Wiele z tego kompa nie pociągniesz... Licz też się z tym że jak zmienisz grafikę to prawdopodobnie będziesz musiał zmienić zasilacz.

Opublikowano

W tej grze nigdy stałych nie dostaniesz. Nawet najlepsze sprzęty mają spady przy dużej akcji.

Wymiana sprzętu kolego. Bo przepłacisz grubo. A komputer za 500zł już da ci możliwość gry.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Opublikowano

I po co inwestować w ten złom ? C2D za 80zł i zwykłe MOBO pod 775 ? W tej samej cenie mam używki Celka pod 1155. Do tego tańszy RAM.

Ale pewnie zsilacz i HDD też do wymiany, więc nawet nie ma co patrzeć. 

Opublikowano

I po co inwestować w ten złom ? C2D za 80zł i zwykłe MOBO pod 775 ? W tej samej cenie mam używki Celka pod 1155. Do tego tańszy RAM.

Ale pewnie zsilacz i HDD też do wymiany, więc nawet nie ma co patrzeć. 

Ale nie masz w tej samej cenie uzywki mobo po 1155... I od kiedy ram ddr3 jest tanszy niz ddr2?

Bierz to:

http://allegro.pl/core2quad-q6600-2-4-ram2x2gb-1-3ghz-g41c-vs-gratis-i4411173679.html

Tu masz:

Procka

Plyte glowna

Zasilacz

Ram

Obudowe

Dokup do tego 9800 gt za pare zlotych i masz calkiem dobry zestaw do gier. HDD masz w swoim obecnym kompie. Mysle, ze w bf3 powiniens na tym spokojnie pograc.

Opublikowano

Ale nie masz w tej samej cenie uzywki mobo po 1155... I od kiedy ram ddr3 jest tanszy niz ddr2?

Bierz to:

http://allegro.pl/core2quad-q6600-2-4-ram2x2gb-1-3ghz-g41c-vs-gratis-i4411173679.html

Tu masz:

Procka

Plyte glowna

Zasilacz

Ram

Obudowe

Dokup do tego 9800 gt za pare zlotych i masz calkiem dobry zestaw do gier. HDD masz w swoim obecnym kompie. Mysle, ze w bf3 powiniens na tym spokojnie pograc.

Poszukaj na allegro, olx, pclab, benchmark po ogłoszeniach. Jak nie znajdziesz MOBO pod 1155 za 80zł to wysyłam browara. DDR3 już od dłuższego czasu są tańsze. 

To, co podałeś w linku to kupa gówna za chorą kasę. 

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=78924&s=78315&s=60829&s=88820

Wszystko nówki, więc odlicz jakieś 30-40% tej ceny. Gdzie tu opłacalność zestawu z Twojego linku ? LGA775 to staroć i nic na to nie poradzisz. 

Opublikowano

Można też tak :

http://olx.pl/oferta/komputer-stacjonarny-okazja-CID99-ID6fy6f.html#af583dda32

i masz 1155.4gb ramu cl 9 jedyny problem to że karta graficzna jest od vertexa a to troche grzałka.

@Edit podaj najlepiej jakim budżetem dysponujesz.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Nie chcialem pc, chcialem karte agp... -.-

Nie piszcie zw to nie oplacalne itd.

Chce karte graficzna agp by miec 30fpsow w lolu.

sygna1.png

Opublikowano

Nie chcialem pc, chcialem karte agp... -.-

Nie piszcie zw to nie oplacalne itd.

Chce karte graficzna agp by miec 30fpsow w lolu.

Zapomin o 30 fpsach w lolu na takim sprzęcie... piszemy ci to od dawna. Jest poprostu za mało wszystkiego.

Opublikowano

tak, jak mam ok 15 wiec po zmianie katy na pewno bd mial 30 tylko nwm na jaka bo potrzebuje z wejsciem agp.

sygna1.png

Opublikowano

tak, jak mam ok 15 wiec po zmianie katy na pewno bd mial 30 tylko nwm na jaka bo potrzebuje z wejsciem agp.

Skoro jesteś pewien to wymieniaj. Grałem kiedyś w LoLa, na 30FPS NIE DA SIĘ grać, rozgrywka jest zbyt dynamiczna, zanim zdążysz zareagować będzie po Tobie, a że jest to gra drużynowa stajesz się bezużyteczny. 

AGP nadaje się tyko do muzeum. 

Opublikowano

Jak się nie da jak się da... Gram na 10-15 i jakoś idzie. + Gralem w szkole na 30 i jest dla mnie bdb.

Skoro jesteś pewien to wymieniaj.

No właśnie chce wymienić tylko nwm na jaką... -.-

sygna1.png

Opublikowano
Jak się nie da jak się da...

W tf jesteś bezużyteczny. Gdyby to nie była gra drużynowa to ok, ale psujesz w ten sposób zabawę innym. 

Lepiej przeznacz kasę na cele charytatywne, bo inwestowanie w AGP to wywalanie kapuchy w błoto. 

Opublikowano

W tf jesteś bezużyteczny. Gdyby to nie była gra drużynowa to ok, ale psujesz w ten sposób zabawę innym. 

Lepiej przeznacz kasę na cele charytatywne, bo inwestowanie w AGP to wywalanie kapuchy w błoto. 

Jak mi nie pomagasz to poco tutaj spamujesz? -.-

PISZE KOLEJNY RAZ! Niechce kazań! Chce nazwy kart pod agp na której lol będzie działał w 25fps+...

sygna1.png

Opublikowano

Nie będzie działał do cholery.. To stary sprzęt, a żadna karta nie podoła takiemu zadaniu. A stabilnych FPS w tej grze nie osiągniesz.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

3850 AGP, za skutki uboczne nie odpowiadam. 

Karta kosztuje majątek, a w jej cenie mam już Radeona 5830 pod PCI-E czyli kilka klasy wyżej. Teraz widzisz, jak jest to opłacalne ? Wymień całego kompa, nawet na obecnych tanich APU czy nawet Intel HD z celerona będzie to chodzić w 30FPS, a Ty będziesz miał możliwość rozbudowy w przyszłości. KOmputera nie można wiecznie modernizować, to się szybko starzeje ; )

Opublikowano

Mam bardzo słabego PC

Tak. I samą kartą graficzną tego nie poprawisz. Modernizacja bez wymiany płyty i proca jest nie opłacalna. Powiedz ile możesz włożyć kasy w tego kompa..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...