Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto postawić dedyka/vps?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam . Mam do was pytanie. Zastanawia mnie czy ... jak w temacie , skoro ktoś może zaatakować nasz serwer i klapa? Po co ludzie ddosują czy jak to się pisze ;] ? Czy da się ochronić serwer przed takim atakiem . Bo szkoda by było aby praca poszła na marne:(

Za każde info i pomoc like*

A i jeszcze jedno. Czy da rade bez problemu serwer hamachi wrzucić na serwer dedykowany bez żadnych problemów?

( mam windows xp home edytion)  .

Ach ta kasa ;]

Opublikowano

Cześć wam . Mam do was pytanie. Zastanawia mnie czy ... jak w temacie , skoro ktoś może zaatakować nasz serwer i klapa? Po co ludzie ddosują czy jak to się pisze ;] ? Czy da się ochronić serwer przed takim atakiem . Bo szkoda by było aby praca poszła na marne:(

Za każde info i pomoc like*

A i jeszcze jedno. Czy da rade bez problemu serwer hamachi wrzucić na serwer dedykowany bez żadnych problemów?

( mam windows xp home edytion)  .

Opłaca się, ale żeby się obronić od ataków, trzeba mieć jakieś doświadczenie. Z tego co widzę (po pytaniach) nie nadajesz się jeszcze na tworzenie serwera dedykowanego, dlatego ćwicz na serwerach hamachi.

Co do 2 pytania, tak da radę bez problemy niezależnie od twojego systemu.

Ah.. no i pytanie po co ludzie atakują... hehe, bo ludzie to szmaty i zawistne gówno, które trzeba omijać, inaczej ciężko to opisać.

Opublikowano

Atakują, żeby narobić krzywdę drugiemu człowiekowi. Jak się trafi debil który umie ddosować to, by wszystko zepsuł, a nawet nie patrzy czy inny poświęcił na to czas. Przed atakami możesz zabezpieczyć serwer kupując anty-ddos czy tam firewall, ale 100% ochrony nigdy nie ma.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Atakują, żeby narobić krzywdę drugiemu człowiekowi. Jak się trafi debil który umie ddosować to, by wszystko zepsuł, a nawet nie patrzy czy inny poświęcił na to czas. Przed atakami możesz zabezpieczyć serwer kupując anty-ddos czy tam firewall, ale 100% ochrony nigdy nie ma.

Zewnętrzna ochrona jest mniejszą częścią zabezpieczeń, aczkolwiek też bardzo przydatna.

Opublikowano

XXX udało się ;]

Kolejne pytanie . Czy da się powiększyć  mapę startową typu m1? Nie chodzi mi tu o mini mapę ale ten świat.

Mapa sama w sobie? Nie ma żadnego problemu, musisz zrobić/znaleźć taką mapę. Dochodzi tutaj też edycja game - koordynaty startowe.

Opublikowano

Oczywiście, że da się obronić przed ddosem jednak nie jest to za darmo dobry anty ddos kosztuje niestety nie powiem Ci ile

Opublikowano

Oczywiście, że da się obronić przed ddosem jednak nie jest to za darmo dobry anty ddos kosztuje niestety nie powiem Ci ile

Ceny zewnętrznych zabezpieczeń antyddos są w różnych cenach, w hosteamie jest to od kilkudziesięciu do kilkuset złotych.

Opublikowano

Mam kolejne pytanie . Kiedy w virtual box zaznaczam Bridged Adapter to nie wyświetla mi sieci hamachi  jak rozsuwam pasek  ,,name'' .

Sprawdź czy w sieciach masz hamachi.

Reinstal VB na najnowszą wersję:

https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Kiedy będziesz instalował to akceptuj wszystkie powiadomienia o instalacji kart sieciowych etc.

Opublikowano

Mam windows xp home edytion  32 bity . Czy da rade odpalić najnowszą wersje?

Sprawdź kompatybilność..  :unsure:

Nie wykrywa Ci hamachi, ponieważ nie masz zainstalowanej karty sieciowej hamachi, bądź jest ona nieaktywna (wyłączona).

Opublikowano

Reset komputera pomogl .Kolejne pytanie: Udalo mi sie odpalic i odpowiednio skonfigurowac serwer. Ale mam problem z frezilla*** , kiedy sie probuje polaczyc to wyskakuje ze sie nieudalo .Pszeczytalem juz 30 tematow z tym problemem ale mimo dobrze uzupelnionych danych nadal mam ten problem i nie wiem co robic :(

Ach ta kasa ;]

Opublikowano

Reset komputera pomogl .Kolejne pytanie: Udalo mi sie odpalic i odpowiednio skonfigurowac serwer. Ale mam problem z frezilla*** , kiedy sie probuje polaczyc to wyskakuje ze sie nieudalo .Pszeczytalem juz 30 tematow z tym problemem ale mimo dobrze uzupelnionych danych nadal mam ten problem i nie wiem co robic :(

http://www.mpcforum.pl/topic/1239555-problem-z-filezilla-nie-moge-sie-polaczyc/?p=10593431

Pomocnik
Opublikowano

Połącz się przez WinSCP, a nie FileZilla i nie ma czegoś takiego jak home edytion tylko edition  o.O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...