Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 3000 zł

robi222pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Potrzebuję nowego komputera za ok +,- 3000 zł.

Komputer chce taki aby dało się na nim pograć,poprzeglądać internet,pooglądać filmy.

Podajcie albo komputery gotowe albo jakiś zestaw możecie podać.

(Da się dać odbiornik wifi do komputera stacjonarnego?)

Opublikowano

A powiecie mi ile by tak było FPS'ów na tych zestawach?

Chciałbym przypomnieć że komputer może przekroczyć 3000 zł (np do 3500)

Opublikowano

Aktualne gry na zestawie piterr3 myślę, że od 40 do 120 (tylko najnowsze gry, nie licząc watch dogs) w full hd. Z next gen. gier to nie mam pojęcia jak dobrze zoptymalizone będą to może do 30 fps pójdzie może więcej kto wie, ja podobny zestaw kupuje gdzieś tam za kilka tygodni. Jak masz jakieś jeszcze 50 zł to dołóż do lepszych pamięci na purepc są test, które potwierdzają, że szybsza pamięć ma znaczenie w grach ( tylko szybszą nie pojemniejszą).

Link do testów http://www.purepc.pl/pamieci_ram/jakie_pamieci_ram_wybrac_test_ddr3_13332400_mhz_w_grach?page=0,19

A tutaj masz szybszą pamięć http://www.morele.net/pamiec-g-skill-ddr3-8gb-2x4gb-ripjawsx-1600mhz-cl7-f3-12800cl7d-8gbxm-450791/  ma taką samą częstotliwość jak balistix ale timingi ma o wiele lepsze. Lecz jak ci szkoda kasy zostaw balistix też są dobre.

Opublikowano

obecnie używałem laptopa (asus k52j) ale postanowiłem kupić komputer stacjonarny a monitor planuje kupić taki 21,5 calowy

Opublikowano

interesuje mnie zestaw od kirito tylko potem powiedzmy za rok te nowsze gry będą miały ok 30 fpsów ?(to tak sobie)

(Jaki polecacie Windows 7 czy 8 obecnie używam 7 i nwm czy kupić 8 czy zostawić 7 i jaka jest lepsza wersja bitowa do gier 64 czy 32?)

Opublikowano

Dobra może usystematyzujmy bo tak piszesz, piszesz, ale do końca nie wiadomo co w jakim budżecie ma być. Wiadomo, że oprócz skrzynki chcesz też monitor i system. Tylko czy ten monitor i system mają się znajdować w tych 3500 czy na nie jest osobny budżet?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...