Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Funkcja kilku komend

NieZnaszMnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak up, gram od niedawna w GO, znalazłem sobie na necie autoexec z niby najpotrzebniejszymi komendami typu rate, audio, mysz itp, ale nie jestem pewien za co odpowiadają niektóre komendy:

viewmodel_fov "62.5"
viewmodel_offset_x "2"
viewmodel_offset_y "2"
viewmodel_offset_z "-2"
cl_viewmodel_shift_left_amt "0"
cl_viewmodel_shift_right_amt "0"
cl_bob_lower_amt "0"
cl_bobamt_lat "0"
cl_bobamt_vert "0"
cl_bobcycle "2"

Czy ma to jakiś wpływ na rozgrywkę czy to kwestia gustu ? Kolejna sprawa to wartość rate, widzę że nikt nie jest w stanie określić która wartość jest prawidłowa (80000 czy 128000). Ostatnie pytanie czy jest tu jakaś optymalna wartość fps tak jak to było w 1.6 (101) czy po prostu każdy gra jak chcę ? Widziałem u kilku pro playerów, że stosowali fps_max 200 zamiast domyślnych 300. Jak macie jeszcze jakieś takie podstawowe komendy lub tipy jak najbardziej usprawnić sobię rozgrywkę to piszcze. Co do samych komend szukałem jakiegoś spisu z objaśnieniem za co one odpowiadają, ale nie mogłem znaleść.

Opublikowano

Te komendy ustawiają pozycję broni. Nie wiem które co dokładnie robią, ale między innymi przesuwa broń na środek chyba i jest mniejszy ruch broni. Masz monitor 60 Hz więc wystarczy Ci stała ilość 60 fpsów, ale Smoke bardzo zmniejszają fps więc jeśli bedziesz miał stałe 120 to będzie prawidłowo. 

he?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...