Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do PC

Adamosking

GTX 780 + RADEON R9 290  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wybrać?

• R9 290 4 GB
    • GTX 780 3 GB
      0
    • GTX 780 TITAN 6 GB
      0
    • GTX 780 SLi 6 GB
    • GTX 780 POSEIDON 3 GB
      0
    • GTX 780 SUPER JET STREAM 3 GB
      0
    • GTX 780 Ti 3 GB
    • R9 290X NA PROSBE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/fKUPlf/

Mam pytanie bo jeszcze z tego zestawu nie kupiłem karty graficznej.

Mam możliwość wrzucenia R9 290 4 GB lub z serii GTX 780. Co wybrać? Zaproponujcie jakąś kartę. Może coś zmienić.

...................\/...................

Opublikowano

Ja się pytam. Dlaczego nie ma R9 290X na ankiecie?! Jest w cenie 780 a wydajnością dorównuje 780Ti.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

To z radeonen dotyczy ogółem r9, skoro już tyle zainwestowane to i czegoś nie wezmę. Karta dodana.

Największa wydajność będzie z SLI z 780, tylko nie wiem jak wygląda sprawa z zasilaczem + może byś znalazł jakieś dodatkowe 2k na wodowanie?

Raczej nie znajdę ew. za jakiś czas modyfikacja, a wodowanie chleje hajsu + trzeba wymieniać a to koszty. Jak mnie buk uraczy walizką z hajsem gdzieś gdzie ją znajdę to i nawet PC do akwarium jebne na wodowanie.

Opublikowano

To z radeonen dotyczy ogółem r9, skoro już tyle zainwestowane to i czegoś nie wezmę. Karta dodana.

Raczej nie znajdę ew. za jakiś czas modyfikacja, a wodowanie chleje hajsu + trzeba wymieniać a to koszty.

Wydajnościowo SLI z 780 bije wszystko, więc zależy czego wymagasz.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Zależy mi na wydajności bo to PC pod streamowanie.

Opublikowano

Pod streamowanie nawet zwykła 770 do bf4 na ultra starczy, tu neta trzeba mieć dobrego. ;_;

Skoro nie potrzebujesz PC do celów profesjonalnych, to kup 780ti, bo tak to marnowanie kasy, a jak będziesz kiedyś chciał, to dokupisz drugą taką samą.

I tak nie wykorzystasz w pełni tej jednej. :P

Opublikowano

Hmm masz rację ale nie mam zamiaru mordować się w bliskiej przyszłości w modowanie pc czy podkręcanie a starszych ublagalem i bd miał neta Neostrada Fiber 80/8+ Mbs więc bd okej

Pod streamowanie nawet zwykła 770 do bf4 na ultra starczy, tu neta trzeba mieć dobrego. ;_;

Skoro nie potrzebujesz PC do celów profesjonalnych, to kup 780ti, bo tak to marnowanie kasy, a jak będziesz kiedyś chciał, to dokupisz drugą taką samą.

I tak nie wykorzystasz w pełni tej jednej. :P

Do profeski też przyda bo jestem informatykiem z lewej strony a mam zamiar coś pomajstrować.

Opublikowano

Hmm masz rację ale nie mam zamiaru mordować się w bliskiej przyszłości w modowanie pc czy podkręcanie a starszych ublagalem i bd miał neta Neostrada Fiber 80/8+ Mbs więc bd okej

Do profeski też przyda bo jestem informatykiem z lewej strony a mam zamiar coś pomajstrować.

Tylko licz się z tym, że jak jesteś małym streamującym na tvitchu, to czasem i 50Mbps nie starczy, wiem co mówię. :P

W SLI jest dużo zabawy, a jest przydatne tylko, jeśli "grasz" w benchmarki, bo do gier na ultra starczą o wiele słabsze karty.

Chyba że na poważnie masz zamiar się brać za renderowanie (grafika, filmy) to wtedy te SLI miałoby jakiś sens.

Opublikowano

No i tak myślę jak napisałeś, bo trzeba się wybijać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...