Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KALI LINUX

Mroczeks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema dzisiaj pobrałem kali linuxa z torrentów z rozszerzeniem .ISO

jak odpalić instalację kali linuxa w virtual boxie tak jak tutaj na filmiku?

da się korzystać z wszystkich programów m.in thc hydry na virtual boxie w kali linuxie?

będzie działać kalilinux.iso wypalony w deamon toolsie?

Opublikowano

Jak to jak?

Tworzysz nową maszynę wirtualną, nazywasz ją jak chcesz, wchodzisz w opcje, podajesz adres do pliku .ISO, konfigurujesz kartę sieciową i odpalasz maszynę, dalej robisz tak, jak na filmiku.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Wielkie dzięki ;)

Korzysta ktoś z kali linuxa ;)?

Jaka najnowsza wersja virtual boxa ;)?

Mógłby ktoś podesłać link do pobrania virtual boxa najnowszej wersji na win 7 64 bit ;)?

Opublikowano

Nie, ja najwyżej korzystałem z Ubuntu, czy Minta.

Wszystko zależy do czego jest Ci potrzebny, bo jak do instalacji na dysku wirtualnym i zabawy, to jest spoko.

Linuxa masz tyle dystrybucji, że znajdziesz jakąś wersję do tego, co potrzebujesz, np dobrą alternatywą dla XP na słabych PC jest Linux Mint.

Opublikowano

@cichy. Chodziło mi o dokładny link do najnowszej wersji vb na win 7 64 bit..tyle jest opcji i nwm która najlepsza :v

@Kirito. a zadziała na wirtualnej maszynie łamania haseł? zapomniałem hasła do pewnej strony i .. :D

na wirtualnej maszynie pójdzie normalnie pulpit i programy wszystkie ?

Opublikowano

@cichy. na virtual boxie będzie możliwość łamania haseł w kalilinux?

Nawet na to nie licz.

Tzn. będziesz mógł spróbować, ale do tego trzeba raz wiedzy, dwa bardzo dobrego sprzętu, a trzy banalnego hasła do złamania, bo jak ktoś ustawi sobie jakieś dłuższe, niestandardowe, to w życiu nie złamiesz.

Opublikowano

Nawet na to nie licz.

Tzn. będziesz mógł spróbować, ale do tego trzeba raz wiedzy, dwa bardzo dobrego sprzętu, a trzy banalnego hasła do złamania, bo jak ktoś ustawi sobie jakieś dłuższe, niestandardowe, to w życiu nie złamiesz.

Złamie, np. brute forcem. A, że zajmie mu to sporo czasu, to inna kwestia. 

Weź jeszcze pod uwagę, że większość haseł jest typu "drzewo1", czy "dupa8". Nie wspominając o pozostawianiu standardowych admin, albo root. Trzeba znaleźć słownik i spróbować. ;)

ㅈㅈ.

Opublikowano

hasło do routera nie jest hasłem do sieci, czyli trzeba dwa razy łamać zabezpieczenia . najpierw sieci wifi potem dopiero routera

brute force zajmie mu masę czasu , większość softu nowszych routerów po kilku złych logowaniach wywala całkiem i trzeba zalogować ponownie , na dodatek w nowszych jest już opcja banowania urządzenia po MAC w razie nieudanych  prób zalogowania się

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dopóki bawisz się w hakiera na swoim "podwórku" to jeszcze ok, ale lepiej nie baw się w to na czyichś routerech, bo nie jest to legalne i jak ofiara się kapnie to możesz mieć kłopoty.

Opublikowano

Myślicie, że jak on nie umie uruchomić wirtualnej maszyny to bedzie sąsiadom hasła łamał?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...