Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł mam ale trochę problemów też :(

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim, pomyślałem sobie aby zrobić stronę (umiem :3).

Na stronę już mam nawet spory pomysł :). Strona będzie polegała na losowaniu gier z steama może origna też. A działać to będzie w następujący sposób:

Wchodzisz na stronę, aby wziąć udział w losowaniu trzeba pierw wybrać np, jedną z trzech opcji: Mega losowanie - 1zł wejście (min/maks. 100osób na to losowanie) 15zł wejście(min/maks 10/15 osóB) 25zł 5 osób w losowaniu, i jeżeli zostaniesz wylosowany dostajesz kod z grą na maila :).

I teraz pytanie, jak myślicie, fajne takie coś było by? i teraz jeszcze mam dwa inne pytania:

- Płatności PayPal'em?
- Płatności SmS'em 

Co do drugiego, jeżeli zna ktoś podobny hosting do dotpay, homepay ITP... ale tak aby była wypłata na konto paypal a nie na konto bankowe będę wdzięczny :)

Opublikowano

jak dla mnie to idea mogła by być nie co inna 3 rodzaje losowania gry od 100 zł od 50 zł 20 zł itp  losowanie za 100 zł kosztowało by 25 zł w tym kole znajduje się przykładowo bf4 i 10 innych gier które normalnie kosztują 15 zł jak trafisz bf4 to 75zł twoje na inne pierdoły. Losować można kiedy się chce . A co do płatności to paysafecard też się przyda.

Opublikowano

http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/18915,jak_spelnic_formalne_wymogi_przygotowujac_loterie_promocyjna.html

O ile wszelkie giveawaye i inne drobne konkursy nie muszą się za bardzo do tego stosować, to w twoim wypadku będzie to konieczność. Z jednego, prostego powodu: pojawiają się pieniądze.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/18915,jak_spelnic_formalne_wymogi_przygotowujac_loterie_promocyjna.html

O ile wszelkie giveawaye i inne drobne konkursy nie muszą się za bardzo do tego stosować, to w twoim wypadku będzie to konieczność. Z jednego, prostego powodu: pojawiają się pieniądze.

Mieszkam w Angli, więc nie wiem jak to będzie :/

A po za tym ewentualnie zrobi się to nie legalnie :P bo i tak nie mam 16 lat, więc nie mogę zarabiać :D i w tym artykule nic nie pisało o wirtualnych wygranych itp... mi się zdaję że chodziło w nim jakbym robił jakiś konkurs/losowanie np jakiegoś samochodu.

Opublikowano

Źle ci się wydaje. Nagroda o danej wartości to nadal nagroda, czy to samochód, czy to gra.To że mieszkasz w Anglii to żadne usprawiedliwienie, po prostu zamiast do przepisów polskiego prawa, będziesz musiał sie dostosować do tamtych. A wierz mi, wszędzie na świecie zadzieranie z urzędami skarbowymi kończy sie źle. Z powodu wieku nie bekniesz za to ty, tylko twoi rodzice.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Warto dodać paypal i sms. Osobiście uważam, że to ciekawy pomysł - na pewno będzie Ci ciężko na początku, by zdobyć osoby, które zaryzykują włożyć pieniądze. (Chociaż ta złotówka to jest dobra opcja :D )

Opublikowano

Płatności SMS są "trochę" nieopłacalne. ;)

Wiadomo, ale człowiek nie posiadający minimum 16 lat nie będzie posiadał paypala a telefon prawie każdy ma :)

;-) ;-)

Opublikowano

Wiadomo, ale człowiek nie posiadający minimum 16 lat nie będzie posiadał paypala a telefon prawie każdy ma :)

Raczej chodziło mi o prowizję...

ㅈㅈ.

Opublikowano

Czyli w końcu jak mi polecacie? Zrobić przez PayPal'a (ogólnie dla starszych graczy) czy przez SmS'a czy może zrobić dwa naraz? :D lecz co do SmSów nie jestem do końca pewny iz nie znalazłem jeszcze hostingu w którym moge od razu dostać wypłate na paypal a nie na konto bankowe :(

Opublikowano

Dwa na raz. Auto-płatność konfigurujesz sobie w api paypalowym.

Dotpay analogicznie ale zrób większe stawki bo wiadomo - większe prowizje są przy smsach.

I pamiętaj żeby to uregulować prawnie bo mi się coś wydaje ,że to podchodzi pod hazard z

naszego punktu widzenia . O co Ci chodzi z "tym hostingiem na którym mogę od razu dostać wypłatę na paypal a nie na konto bankowe" przecież paypal

ma własne api ocb. 

Najbardziej liberalny hosting na świecie: leaseweb 

// już rozumiem

// tylko ,że dotpay nie ma nic wspólnego z hostingiem

// nie wiem jaki masz problem z wypłatą na konto bankowe... załóż sobie jak nie masz - osoby nieletnie też mogą to zrobić, tak nie przesłyszałeś się

// poza tym paypal lubi sobie lecieć w c*uja, zamrażać środki bez powodu itd. więc uważaj sobie

@down

Nie - nie tylko kiedy łamiesz regulamin, uwierz mi :)

Opublikowano

Dwa na raz. Auto-płatność konfigurujesz sobie w api paypalowym.

Dotpay analogicznie ale zrób większe stawki bo wiadomo - większe prowizje są przy smsach.

I pamiętaj żeby to uregulować prawnie bo mi się coś wydaje ,że to podchodzi pod hazard z

naszego punktu widzenia . O co Ci chodzi z "tym hostingiem na którym mogę od razu dostać wypłatę na paypal a nie na konto bankowe" przecież paypal

ma własne api ocb. 

Najbardziej liberalny hosting na świecie: leaseweb :)

// już rozumiem

// tylko ,że dotpay nie ma nic wspólnego z hostingiem

// nie wiem jaki masz problem z wypłatą na konto bankowe... załóż sobie jak nie masz - osoby nieletnie też mogą to zrobić, tak nie przesłyszałeś się

// poza tym paypal lubi sobie lecieć w c*uja, zamrażać środki bez powodu itd. więc uważaj sobie

Wiem że mogę konto bankowe założyć, właściwie to w moim wieku już muszę sam załatwiać rzeczy, rodzic nie może za mnie.

Co do paypal'a to wiem że zamraża ale jak złamiesz regulamin.

Opublikowano

Daj oba.

SMS, bo gimby nie mają kart kredytowych, ale za to prowizja będzie duża i z 25zł trafi do ciebie może z 10.

PayPal, bo w tych czasach już praktycznie wszystkie osoby, które mogą posiadać kartę kred. ją posiadają, ale za to minus jest taki, że po odpowiedniej procedurze transakcja może być cofnięta (oczywiście mało kto będzie taki mądry, przypadek powiedzmy 1 na 1000 max)

Chociaż w tych czasach w wieku 13lat można już osiadać kartę kred. i zazwyczaj dużo osób tak robi, że idzie do banku i załatwia dziecku kartę by np. przelewać mu miesięcznie 30-50zł kieszonkowych na bułkę (i tak kupi paczkę czipsów ;_;), którą kupi po drodze do szkoły (przykład mało prawdopodobny, ale ogólnie wyjaśnia przekaz).

Opublikowano

A teraz jeszcze jedno pytanie, właściwie dwa.

Bo w paypalu jest opcja że od razu mi pobiera prowizję czy coś takiego, to o to też chodzi?

I gdzie jest np, tan API co ktoś tam wspomniał bo nie mogę znaleźć, i czy z tym API chodzi o to że przenosi kogoś na stronę paypal tam pokazuje mu się już że zapłacić musi?

Opublikowano

A teraz jeszcze jedno pytanie, właściwie dwa.

Bo w paypalu jest opcja że od razu mi pobiera prowizję czy coś takiego, to o to też chodzi?

I gdzie jest np, tan API co ktoś tam wspomniał bo nie mogę znaleźć, i czy z tym API chodzi o to że przenosi kogoś na stronę paypal tam pokazuje mu się już że zapłacić musi?

Co do api i auto płatności to się nazywa IPN, zintegruj to odpowiednio ze stroną i nie będziesz musiał nic robić potem oprócz kupowania gierek.

Co do pierwszego pytania - nie rozumiem, sprecyzuj.

// Wysłałem raport, w przyszłości z takimi tematami to do webu bo w pogaduszkach tylko zaspamują Cię gówn*m

// tak to działa:

IPNOverview.gif

Opublikowano

a może zrób tak że za kase kupujesz punkty i te punkty się wydaje na te losowania wtedy będzie łatwiej z smsem i paypalem (za paypal więcej pkt, za sms mniej) :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...