Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja systemu.

VSVP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam takie pytanie otóż chciałbym trochę odświeżyć swój komputer i zainstalować system od nowa. Czy mogę pobrać gdzieś z internetu np Windows XP. Zgrać na pendrive i samemu zainstalować? Może mi to zrobić jutro dobry znajomy który się na tym zna, ale po prostu chciałbym wiedzieć czy jest konieczne, żebym taszczył skrzynkę do niego.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

To, o czym Ty piszesz jest piractwem i tego MPC nie wspiera.

XP to już przeżytek, lepiej sobie pobrać darmowego triala Win8 i przetestować go przez jakiś czas, potem wykupić pełną licencję, a co do kolegi, to czemu on nie może przyjść do Ciebie? :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

To, o czym Ty piszesz jest piractwem i tego MPC nie wspiera.

XP to już przeżytek, lepiej sobie pobrać darmowego triala Win8 i przetestować go przez jakiś czas, potem wykupić pełną licencję, a co do kolegi, to czemu on nie może przyjść do Ciebie? :P

Hmm no w sumie tak to można odebrać, mój błąd. 

Ponieważ na komputer który ma już około 8 lat raczej nie ma sensu pakować Win 8 ;p

A kolega pracuje także nie zamknie zakładu i nie przyjedzie do mnie bo co chwilę kogoś ma.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Podaj specyfikację sprzętu, bo Win8 nie jest aż tak wymagający. :P

Zawsze można za grosze dokupić te 1, czy 2 GB RAMu.

Podasz jakiś program do sprawdzenia parametrów komputera? Bo ja się na tym nie znam.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Teraz masz 4GB RAMu, które i tak są ograniczane przez XP do 3,25.

Zainstaluj Win 8.1 najlepiej 64bit i spokojnie będzie Ci działać, a nawet lepiej, niż na XP.

Opublikowano

Ale sprawdź najpierw czy sterowniki masz pod ósemkę? W przypadku mojego starego kompa nie było sterów pod mobo.

Opublikowano

Ale sprawdź najpierw czy sterowniki masz pod ósemkę? W przypadku mojego starego kompa nie było sterów pod mobo.

Gdzie to sprawdzić?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Wszystko da się obejść trybami zgodności, a jak chcesz sprawdzać każdą część po kolei, to wpisujesz w google nazwę podzespołu + Windows 8 drivers.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...