Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki z dobrym bassem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż zastanawiam się bardzo mocno na słuchawkami do 200 zł. Na oku mam Creative Aurvana Live! za 185zł, jedynym minusem jest to, że nie posiadają tak mocnego bass'u. Czytając na innych forach użytkownicy pisali, że są jedynie do Rocka, Metalu, muzyki klasycznej i innych prócz Electro lub Techno. Zależy mi także, aby były po części do gier np. Counter Strike.

Nie chcę żadnych AKG K518 ponieważ każdy je tak poleca, a wyglądają jak z rynku za 10 zł i mają gorsze pasmo przenoszenia od CAL!'i, które nie posiadają podobno dobrego bass'u. Sennheiser'ów też nie chcę.

logo1.png
Opublikowano

Wybredzasz jak dziecko w piaskownicy. :P

A to zły wygląd, a to fe bo fe, a kasy jak na wymagania zbyt mało.

Jak chcesz mieć dobry wygląd + dobry bas, to musisz jeszcze do tej kwoty dołożyć, bo na start odrzucasz najlepsze propozycje.

W tej kwocie tylko Superluxy, Sennheiser HD202 i Maxell Retro DJ, tylko tutaj ten bas jest gorszy od Senków.

Niektórzy jeszcze polecają Koxxy ur 40, ale nigdy w życiu ich nie miałem, więc się nie wypowiem.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jak basowe do 200 to chyba tylko Superluxy HD681 EVO (najlepiej MK2, ale większość obecnie sprzedawanych to MK2), ewentualnie Takstary HD2000 (trochę lepsze od CAL) których osobiście bym nie wybrał, gdyż CAL dla mnie grają jak syf (ale to oczywiście kwestia gustu)

Opublikowano

Możecie mi wytłumaczyć to pasmo przenoszenia bo już nie ogarniam w superluxach jest 10-30hz, a w CAL!'ach 10-30000.

@Edit Jednak to jakiś idiota napisał na aukcji 10-30hz sorry na innych jest 10-30000 czyli to samo co CAL'e.

Może wiecie w jakim sklepie mogę normalnie na żywo założyć słuchawki i posłuchać muzyki jakiej chce ?

Najlepiej Białystok :)

logo1.png
Opublikowano

Możecie mi wytłumaczyć to pasmo przenoszenia bo już nie ogarniam w superluxach jest 10-30hz, a w CAL!'ach 10-30000.

http://blog.khron.net/2007/08/20/ludzki_sluch_czestotliwosc_dynamika/

Tyle w temacie, te 10-30kHz to i tak zbytek łaski, bo człowiek tego najzwyczajniej nie usłyszy.

W słuchawkach nie patrzy się na specyfikacje, tylko na to jak grają, coś jak porównywanie AMD FX8350 do i7 4770k, niby i7 ma mniej rdzeni, a bije AMD na łeb.

Te specyfikacje producenci robią sami dla siebie i można je spokojnie zignorować.

Opublikowano

Zastanawiam się nad superlux HD681 EVO, czy dałoby się w nich grać w coś jak Cs ? Dźwięk przestrzenny.

Masz może podobne ;d ?

logo1.png
Opublikowano

Zawsze możesz pobrać program do virtualizacji dźwięku od Razera, który działa na wszystkich słuchawkach stereo i to działa naprawdę, żaden chwyt marketingowy. :P

Opublikowano

Zwykłe 681 mają bardzo dobre pozycjonowanie (oraz podbite wysokie tony) przez co idealnie się sprawdzają w strzelankach, EVO to model nastawiony bardziej na bas, brzmienie bardziej łagodne, ale bez problemu zlokalizujesz kroki przeciwnika czy też strzały.

Opublikowano

Według mnie mało opłacalne, słuchawki robione pod sam bass, nie są prawie w ogóle polecane. Na pewno są bardzo wygodne.

Opublikowano

A co możecie powiedzieć o sony XB600 ?

Nie muszę mieć ich nawet na uszach, żeby powiedzieć, że będą słabe.

Po pierwsze wielkość, wgl nie sprawdzą się w FPS typu cs, nie będziesz miał jak rozpoznać z której strony ktoś idzie.

Po drugie jakość, raz spadną, czy na nie nadepniesz i były sobie słuchawki. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...