Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dotyczące serwera minigames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko! Zastanawiam się nad serwerem minigames i mam kilka pytań:

- czy serwery minigames typu mysg.pl to 1 duuuuuży serwer czy kilka pojedynczych czyli sg gungame quake itp.

- czy jeśli to są  pojedyncze serwery to czy mapki na każdym z nich to też oddzielne serwery czy to po prostu oddzielne światy?

Opublikowano

Jest to masa, bo około 250 serwerów połączonych proxy :> Albo BungeeCoord albo GoLilyPad :D

Opublikowano

@HardStyl3r_PL A na przykład na mysg.pl (9000 slot) jest chyba 9 serwerów czy coś koło tego (minigier) to czy każda mapka w każdej minigrze to oddzielny serwer czy oddzielne serwery to tylko te minigry? I jak zrobić tak że np. mam 10 serwerów po 100 slot i jeden z nich to lobby i ten lobby wyświetla że ma 1000 slot (suma wszystkich) i sumuje graczy ze wszystkich 9+lobby?

@_const czyli każda mapka to oddzielny serwer?

Opublikowano

Bungee łączy sloty na wszytstkich serwerach. CubeGame ma dużo serwerów. U nich każda odzielna mapka to odzielny serwer. Jeżeli na danym serwerze jest np. 100 slotów, a na BungeeCord jest 1000 to i tak na serwer wejdzie tylko 100 osób.

|| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 ||

Opublikowano

Każda mapa/arena to oddzielny serwer - i wątpki by bungee utrzymało takie bydle na javie. Obstawiam, że uzywaja golilypad'a ;d

Opublikowano

Po 1 nie są to takie małe serwery bo najczęściej z 100 slot a po 2 właściciele tych serwerów mają umowę o wynajem cal;ej maszyny na wybraynym chostingu a nie jednego serwera i sami se dzielą maszynę na pojedyncze sewery ale że ty zaczynasz to spróbuj z bungecord'em :)

Opublikowano

Jezli chcesz zakładać serwer MiniGmaes 1) ogarnoć ekipie 2) ogarnoc pluginy 3) ogarnoc właśnie pomysły

71568259141624448668.png

Opublikowano

3) ogarnoc właśnie pomysły

Kogo tu oszukiwać xD patrząc na te nasze obecne polskie serwery to ciągle odgrzewanie tego samego, samo mys*, największy serwer w PL to jedna wielka podrobka.

Opublikowano

@nblc

Myślę tak samo i dlatego wszystkie minigry będą po 1 zupełnie nowe (wymyslone przeze mnie) a po drugie nie będzie ich 5 a 50 map na każdą tylko bardzo dużo gier i góra 2 mapy na 1 typ minigry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...