Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Templariusz vs Bard ?

HayLin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Gram w Aiona od tygodnia. Zaczęłam grę templarem (15 lv ), jednak denerwowała mnie to, że jest to postać walcząca w zwarciu. Później zdecydowałam się wypróbować barda ( 10 lv ) i spodobała mi się, ponieważ posiada on mocne skille, jednak denerwuje mnie w nim mana i niestety w Verteron już się zaczynają schody z biciem mobów. ;/  Jaką postać polecacie pierwszą?

Opublikowano

Templar to typowa postać do gry w ekipie, na instancjach to templar trzyma na sobie bossy, ma dużo hp.

Bard to klasa z dużym dpsem, dobrze radzi sobie na pvpve, ponadto może samodzielnie regenerować hp i mane.

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko zależy od tego, czego oczekujesz od postaci.

http://www.mpcforum.pl/topic/1252422-klasa-postaci/#entry10699222

Strzelec też ma mocne skille, szczególnie jest to odczuwalne na pierwszych lvlach, kiedy "przesiądziesz" się z templara na strzelca. Problemów z maną nie ma, ponieważ ma wygodne skille, które Ci ją zwracają. Ma też sporo obrony, daltego nie jest na pewno tak "papierowy", jak bard. Do grupy raczej też Cię chętnie wezmą ze względu na duży dmg.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bim bim bim,bardzioszkiem nie gralem,natomiast od 3 lat dymam templarem i na end-game sie zajefajnie nim graa (chodzi mi tu o pvp,instancje to lajt).Co do expienia nim jest to fakt,a raczej to juz nie jest fakt ze ciezko sie expi.Teraz kazda postacia wbicie max lvla to kwestia 2 tygodni,albo anwet tygodnia.Jednak powiem ci ze w aionie jest bardzo malo ogarnietych bardow wiec sprobuj moze ci wypali,bo faktem jest ze an templara trzeba poswiecic bardzo duzo czasu,jesli chcesz cos ugrac w pvp.

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...