Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd połączenie się z serwerami Minecraft

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy więc jeśli to zły dział proszę o przeniesienie

Od kilku godzin mam problem z połączeniem się z jakimkolwiek serwerem Minecraft :(

Gdy próbuje się połączyć wyskakuje mi napis : " Internal exception:java.net.Socket TimeOut Exception:Read time Out"  bądź "Utracono połączenie / Koniec transmisji"

Nie wiem co mogło się stać ponieważ kilka godzin temu grałem właśnie na tym serwerze i był dostępny.

( Nadal jest online, sprawdzałem na serwer na stronie i jest online a dodatkowo są na nim gracze więc problem dotyczy mnie a nie serwer)

Przed tym "błędem" zrobiłem kilka rzeczy:

1. Programem CCleaner usunąłem pliki (standardowe czyszczenie)

2. Tym samym programem sprawdziłem rejestr i naprawiłem Wszystkie błędy które mi pokazało

3. Podczas grania na owym serwerze dostałem mega laga znaczy że podczas logowania wypadłem poza chunku i przez cały czas leciałem w dół (wylogowałem się na jakiś -10tys)

Od tej pory nie mogę wejść na żaden serwer, czy to ten czy inny :(

Dodam że inne gry potrzebujące internetu działają (osu, Helikopter w ogniu itp itd.) więc nie jest to wina internetu ;/

Posiadam launchery "Minecraft by zyczu" i "Keinett v1.404" i oba nie potrafią się połączyć wersja Minecraft 1.6.4.

A nie chce grać na premium ponieważ duża grupa moich znajomych nie posiada premium a chce grać z nimi :)

Proszę o szybką odpowiedź i oczywiście za odpowiedź która okaże się trafna i błąd zniknie dam +

TEMAT

Opublikowano

"Internal exception: java.net.SocketTimeoutException: Read timed out" Oznacza że serwer długo nie odpowiedział na sygnał z twojego MC i zostałeś odłączony od serwera (sprawdź czy net dobrze chodzi smile.gif )

286_1358270577_u303772.png

Opublikowano

Tak chodzi dobrze :) jak pisałem grałem na nim dzisiaj. Dopiero od kilku godzin przestało działać

Sprawdzałem inne gry pod kątem szybkkości i inne gry nie mają z niczym problemu wszystko po staremu tylko Minecraft zgłupiał

TEMAT

Opublikowano

Uruchamiałeś ponownie komputer?Jeżeli tak to spróbuj reinstalować minecraft'a/jave

Reinstalowałem:

1. Jave 2x

2. Oba launchery

3. Usunąłem folder .minecraft i ponownie launchery

Kompa resetowałem także a błąd występuje nadal.

Dodam że Gdy chce się połączyć to pisze mi Logowanie stoi tak 20/ 30 sek i błąd 

Myślałem że to błąd postaci przez ten lag ;/ ale na innym nicku też nie działa :(

TEMAT

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngCriveHD

Resetowałem kompa ;) Jave nową pobierałem (post wyżej pisze) router resetowałem dziesiątki razy :/

Najdziwniejsze że tylko serwer nie działa ;/ po Minecrafta pobrać mogę ale żeby wejść na serw to już nie to jest jedyny błąd cała reszta działa bez zarzutu

TEMAT

Opublikowano

O dziwo naprawiłem jakoś ;p moge łączyć się z serwerami ;p a;e nadal ten jeden jest niedostępny dla mnie (choć grają na nim ludzie teraz ;/ ) ale trudno ważne że mogę pograć Dzięki wszystkim za chęci Temat do zamknięcia

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...