Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przerzucanie aplikacji pomiędzy dwoma wyjściami

ara9al

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gez... Nie mogę sobie poradzić z przednim panelem w Windows, jak używałem linukx'a to była jakaś aplikacja która umożliwiała "przerzucanie" mi dźwięku pomiędzy słuchawkami a głośnikami, przede wszystkim wykrywało podpięte urządzenia na panelu przednim a teraz jak przypomniałem sobie o takowej funkcji i wiem że jest w Windows, to okazuje się że nie wykrywa mi przedniego panelu.

Potrzebuję tego bo chcę np. komunikację mieć tylko na słuchawkach, a muzykę i tu i tu, niestety Spotify jak i WMP nie ma opcji wyboru gdzie odtwarzać jak i żadna Aplikacja nie ma możliwości wyboru takiego by odtwarzać swój dźwięk w dwóch miejscach...

Ale co ciekawsze:

Przełączyłem oddzielnie każde "Źródło wejścia", by były oddzielnie. By zarządzać każdym z osobna. No to już pół zabiegu za mną.

Oczywiście aktywowałem też wyodrębnienie, by było na każdym urządzeniu co innego.

mYQPfxF.png

Kolejno chciałem włączyć wykrywanie gniazd i znikł sygnał w słuchawkach. Niezależnie czy wyodrębnię nie wykrywa przedniego panelu...

qZ6cCIO.png

Oczywistym jest że panel działa, bo korzystam z niego cały czas.

aż sprawdziłem wtyk na płycie głównej i wszystko podłączyłem jak powinno być...

q3E2h7M.jpg

lepszej jakości być nie może, za mało miejsca - obudowa przystosowana do mATX płyta ATX :)

U2PWv1n.jpg

Tak to wygląda na Windows:

8Bnws8o.png             UssD7uA.png

Czy da się z tym coś zrobić abym nie musiał przełączać domyślnego urządzenia, tylko "przerzucać" dźwięk z App'ki?

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...