Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pacc, bot i konto - parę pytań

Frex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako, że rozpoczęły się wakacje, zamierzam jak co "sezon" pograć trochę w tibię ze znajomymi - czyli robienie jakiś questów, czy wypad na mocniejsze potwory.

Otóż mam takie pytania:

- Chcę zakupić PACC poprzez SMS (kończy mi się umowa, a na koncie zostało ponad 200zł). Czy strony typu 'pacc-sms' są wiarygodne? Mianowicie chodzi mi o cenę tego Pacca, podają na tej stronie cenę 30.75zł z VAT - czyli tyle samo, jakbym miał zapłacić kartą kredytową, a jak wiadomo jeżeli płacę sms'em 30zł, wpływa do tej firmy jakieś 12zł (chyba, że to jakoś ominęli). Czyli faktycznie wysyłam tylko jednego SMS'a o wartości 30.75zł z VAT i tyle?

- Do tej pory używałem xenobota, nazbierałem kilka skryptów z forum, oraz sam stworzyłem 2 (strasznie słabe). Ostatnio wyczytałem, że Windbot powinien być lepszy(?). Czy warto spróbować tego bota? Jak jest z dostępnością darmowych skryptów? Jest jakaś różnica, jeżeli mój knight byłby nastawiony na zbieranie kasy? Szczerze mówiąc przyzwyczaiłem się do xenobota i jakoś niechętnie podchodzę do zmiany bota, ale jeśli fakycznie da zamiana dała by coś więcej niż inny wygląd bota, to chętnie spróbuje.

- Jak na razie mam konto z knightem 67lvl (facc), który jest 100% bot (jechałem na xenobocie). Czy wykupić Pacca na to konto, czy założyć nowe i na nim aktywować Pacca? Jest to jakaś różnica, czy szanse na wyłapanie bana są teoretycznie takie same?

Mam nadzieję, że w miarę jasno określiłem o co mi chodzi. Wiem, że pytania są raczej notoryczne, jednak zawsze mam jakąś pewność, czy aby na pewno podejmę odpowiednią decyzję.

Pozdrawiam

Opublikowano

1)Z tego co widziałem jak kupowałem pacca ostatnio to na oficialnej stronie tibi mozna kupic pacca za sms/połączenie.Koszt takiego pacca jest sporo wiekszy.

2) według mnie windbot jest lepszy - więcej możliwosci konfiguracji, kilka fajnych ułatwień, trail na 14 dni.

3) Według mnie nie dostaniesz bana, jakbyś mial dostać to juz byś dostal

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź. Jeżeli chodzi o Pacca, to faktycznie wszelkie strony działają na zasadzie portfela, trzeba wysłać 3 SMSy, każdy o wartości 30~ zł i dopiero wtedy możemy kupić Pacca. Jednak na podanej przeze mnie stronie, jest napisane, że tylko 1 SMS wystarczy. Chyba jednak nie będę ryzykować i kupię przelewem.

Opublikowano

Windbot>xenobot

Rób nowe konto, kolega wyżej dopiero zaczyna przygodę z botami i nigdy nie dostał chyba bana.Konto które było bocone jest loterią przez całą gre - przy każdy mass banie jest ryzyko wyłapania bana, najczęściej po roku czasu dostajesz owego (dużo było takich przypadków tutaj na forum).

Na oficjalnej stronie jest pacc za 45zł~ połączenie.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Moje konto ma około 18 miesięcy. Z jednej strony, szkoda tracić ten 67lvl, ale z drugiej, jeśli ma to wpływ na to, czy wcześniej dostane bana, to może skusze się na nowe konto.

Opublikowano

@JestemPolakiem + @Frex

Według co do bana za bota to i tak jest loteria, więc możesz dostać bana na stare konto albo po 2 dniach na nowych. Na każdym forum xenobot, windbot, ibot, bbot piszą o tym, żeby uważać na skrypty proste, bardziej szukać tych bardziej skomplikowanych. Windbot ma opcje nieograniczania się do 1sqm tylko 3x3 co jest według mnie najlepsza opcją.

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

@JestemPolakiem + @Frex

Według co do bana za bota to i tak jest loteria, więc możesz dostać bana na stare konto albo po 2 dniach na nowych. Na każdym forum xenobot, windbot, ibot, bbot piszą o tym, żeby uważać na skrypty proste, bardziej szukać tych bardziej skomplikowanych. Windbot ma opcje nieograniczania się do 1sqm tylko 3x3 co jest według mnie najlepsza opcją.

Każdy bot ma taką opcje.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Po przeczytaniu waszych komentarzy myślę, że zrobię tak: na starym koncie zostanie facc, postać powoli będzie zbierać kasę. Na nowym koncie aktywuję PACCa i założę dwie postacie. Gdy na jednym skończy się stamina, to zaloguje się na drugą postać. Oczywiście przerzucę się na Windbota. O ile strona WindBota nie kłamie, to ma on praktycznie zerowe zużycie CPU przy MC, więc spokojnie będę mógł postawić postacie na moim HTPC, który i tak jest włączony 24/7. Ale jeszcze prześpię się z tą decyzją, może z rana będę bardziej zdecydowany :)

Opublikowano

Po przeczytaniu waszych komentarzy myślę, że zrobię tak: na starym koncie zostanie facc, postać powoli będzie zbierać kasę. Na nowym koncie aktywuję PACCa i założę dwie postacie. Gdy na jednym skończy się stamina, to zaloguje się na drugą postać. Oczywiście przerzucę się na Windbota. O ile strona WindBota nie kłamie, to ma on praktycznie zerowe zużycie CPU przy MC, więc spokojnie będę mógł postawić postacie na moim HTPC, który i tak jest włączony 24/7. Ale jeszcze prześpię się z tą decyzją, może z rana będę bardziej zdecydowany :)

Z tym windobotem chodzi, jeżeli użyjesz wind bot addons, to zużycie procesora będzie zerowe nawet przy mc.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

Na chwilę odświeżę temat. Bot już śmiga na nowym koncie, PACCa kupiłem przez telefon. Jeżeli za dużo nie wydzwonię, to akurat starczy kasy na drugiego PACCa i w tym samym momencie skończy mi się umowa. Więc jest prawie idealnie!
Przestrzegam też przed stroną http://pacc-sms.pl/ Jeżeli wysyłamy maile z zapytaniem o ceny, długość trwania transakcji itp. to odpisują w ciągu godziny. Są mili, dokładnie tłumaczą co i jak. Natomiast jeśli wyślemy SMSa, to otrzymujemy wiadomość, że kod zwrotny jest błędny, a dalsze instrukcje dostaniemy na maila. Ja by w jakiś sposób sprawdzić prawdomówność tej strony, wysłałem najtańszego SMSa, o wartości 5zł. Oczywiście pojawił się komunikat, że kod jest błędny i dostane dalsze instrukcje na maila. Czekałem na te instrukcje ok. 18-20h - oczywiście ich nie dostałem. Postanowiłem więc samemu napisać do nich maile... i tak właśnie czekam na odpowiedź około 3 dni, a przypominam, że w wcześniej odpowiadali na wszystkie maile w ciągu godziny. Tak więc, jeżeli wpłynęła do nich jakaś kasa, to od razu kontakt się urywa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...