Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagrywanie na YouTube

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chce zacząć nagrywać na youtube :D

Ale, gdy odpalam frapsa (nawet gdy włączone, a nie nagrywam) fps'y spadają mi do 70 z 240(taki mam limit :D)

A jak np. livestreamuje (OBS) to mam stałe 120 fps

Więc dlaczego NAWET przy włączeniu frapsa mi tak fpsy spadają?

Pomoże ktoś?

PS. Z Actionem jest podobnie :x

A na streamie spokojnie

Może to od dysków czy coś? - Bo jak streamuje to się nie zapisuje obraz

Opublikowano

Nie ten dział :D

PS. Z minecrafta się już nie wybijesz :P

Da radę się wybić. Osoby, które twierdzą inaczej, nie są ani trochę kreatywne i przegrane na starcie.

Ustaw sobie priorytet na wysoki przez menadżer zadań - może coś Ci to pomoże.

Opublikowano

Jest jeszcze BandiCam

Ps wybijesz sie jesli bedziesz mial ciekawe materialy i gral na dobrych serwerach minigames + dobre mikro i ladny glos :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngcEeZzAaRiuSz Za słaba jakość jak dla mnie i klatkuje ;x

@1361622928-U485574.pngTesain niestety nie działa, w tedy mi nie laguje, ale na nagraniu jest jeszcze gorzej :x

Pomoże ktoś? ;3

Opublikowano

@MrNorbertPL24
Możliwe, że zapis na twoim dysku nie jest wystarczająco szybki. FRAPS ściaga bardzo dużo zasobów komputera. Zainstaluj coś lepszego, np; "Action!" ;)

Dodatkowo, nie wiem czemu wszyscy płacą za tego Frapsa... Nie nagrywa wszystkiego, brak kompresjii obrazu...

Oprócz tego, również nie rozumiem czemu przeszkadza ci 60 fps, jeśli większość monitorów jest w stanie obsłużyć max właśnie 60 fps. A YT jeszcze mniej na ten czas :D

Pozdrawiam

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Sory, że się wtrącam. Ale jaki według was jest najlepszy do nagrywania minecrafta? Używam bandicama ale jest lipny a fraps t o nagrywa po 40gb jedno nagranie.... Wiec jest słabe a jakością nie powala :) (sry za błędy pisze z tel)

Co do tematu dodaj ramu do minecrafta. I ustaw nagrywanie stałe 60 fps

Opublikowano

Camtasia Studio 8 - Program nagrywający i przerabiający filmy początkującego YouTubera ! ;)

286_1358270577_u303772.png

Opublikowano

@Swiezu podczas nagrywania mam 40-60fps ale te fpsy to są jak 10-20 tak laguje.

A ja nie jestem przyzwyczajony.

normalnie na 60 nie mogę grać bo dla mnie to klatkuje, więc na 240 gram :D

PS. Jak sprawdzić zapis na dysku? prędkość dysków? :)

Gość Majoreq.
Opublikowano

Fraps jest dobry, lecz ma duże wymagania. Zapewne procesor nie nadążą, albo coś z dyskiem. Jaki masz dysk, procek? Jak dobry procesor to polecam dyski SSD, są bardzo szybkie ;) Co do programu polecam Movavi Screen Capture. Nie wiem ile kosztuje, bo dostałem w gratisie z czasopismem komputerowym. Jakoś dobra i odrazu możesz publikować (klik i się przesyła. Do tego zgrabny wygląd i prosty dla niezaawansowanych. Serdecznie polecam!

Opublikowano

Fraps jest dobry, lecz ma duże wymagania. Zapewne procesor nie nadążą, albo coś z dyskiem. Jaki masz dysk, procek? Jak dobry procesor to polecam dyski SSD, są bardzo szybkie ;) Co do programu polecam Movavi Screen Capture. Nie wiem ile kosztuje, bo dostałem w gratisie z czasopismem komputerowym. Jakoś dobra i odrazu możesz publikować (klik i się przesyła. Do tego zgrabny wygląd i prosty dla niezaawansowanych. Serdecznie polecam!

Fraps wcale nie jest dobry.

- Dużo zjada zasobów

- Cena

- Brak kompresji

- Ograniczenia co do mozliwości nagrywanych programów

+ "Prostota"?

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

z1vB7TZ.pngmiKT404.png

Co o tym sądzicie? dobre wyniki?

@Swiezu

PS. Jakie macie programy do nagrywania? z dobrą jakością!

Opublikowano

@Swiezu

mam pełną wersje Actiona

ale mam ustawioną jakoś na:

jakość wideo: wysoka

zakres wejściowy: 0-255

Ale jakoś nie jest najlepsza, jak ustawie na

jakość wideo: wysoka

zakres wejściowy: 16-235

jest podobnie :x

Mi taka jakość nie pasuje, jakoś jest coś w stylu 480p, a jest na 720p ustawione.

Opublikowano

YouTube bierze na filmie tylko 30fps więc wiecej Ci nie jest potrzebne bo i tak nie da się tego dostrzec na YT. 60 kl/s ma zostać dopiero wprowadzone przez ten serwis w najblizszym czasie. Sprawdz czy w frapsie masz ustawione nagrywanie np. na 120fps czy na 70 bo jak na 70 to z tego co pamietam on automatycznie sam obniza fps'y do wymaganej ilosci.

Pozdrawiam!

Opublikowano

@L4sT ehh, nie rozumiecie ze zle sje gra na malej ilosci fps? jeten przyzwyczajony

tera inne pytanie; jak zwiekszyc jakosc w actionie do najwiekszej jakiej sie ds

PS. jutro wszyscy dostana lajki ;3

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngCriveHD win 7

A kto powiedzial ze tylko mc chce nagrywac? ;-)

PYTANIE; Jak zwiekszyc jakosc w actionie do najlepszej

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fraps wcale nie jest taki zły, ja kiedyś przy nagraniu miałem max 40 fps'ów i śmigało jak nie wiem, jakość na YouTube była zadowalająca. Dodatkowo jest pełna darmowa wersja, wystarczy poszukać w google. Ja osobiście polecam Frapsa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...